Tom Brady: Kariyeri, Gisele Bundchen ve daha fazla sorunun yanıtları

semaver

New member
Tom Brady’den bazı haberler duymuş olabilirsiniz, doğrudan oyun kurucunun ağzından. Ancak Çarşamba günü NFL’den emekli olduğunu açıklaması gerçeğinin ötesinde, bilinmesi gereken daha çok şey var.

Tom Brady kimdir?


bekle, ciddi misin? Yedi Super Bowl kazanan NFL süperstarı Tom Brady’yi tanımıyor musunuz?

Şaka yapıyorum, Brady’nin kim olduğunu biliyorum. Ama yine de kariyerini benim için kısaca gözden geçirebilir misin?


Brady, Kuzey Kaliforniya’da büyüdü ve Michigan’da kolej futbolu oynadı. Ancak 2000 yılında New England Patriots tarafından sadece altıncı turda seçilecek kadar habersizdi, kariyeri boyunca motivasyon olarak kullandığı önemsiz bir şeydi.

Brady, Patriots’u altı Super Bowl zaferine götürdüğü için seçim bir pazarlıktı. Tampa Bay Buccaneers’a serbest bir oyuncu olarak katıldı ve herhangi bir oyuncu tarafından en çok yedinci Super Bowl’u kazandı. Bu Super Bowl’ların beşinde MVP seçildi.


Normal sezonu şaşırtıcı istatistiklerle bitirdi: 23 sezonda 7.753 tam pas, 89.214 pas yarda ve 649 pas golü, tüm rekorlar.

Playofflarda, 1.200 tamamlama, 13.400 yarda ve 88 gol daha attı. Bunların hepsi de rekor.

23 sezon mu dediniz? bu adam kaç yaşında


45 yaşında (3 Ağustos’ta 46 yaşına giriyor). Birkaç vuruş dışında, NFL’de oynayan en yaşlı oyuncuydu.

Daha önce emekli olmadı mı?


Evet, yaklaşık bir yıl önce. “Artık bu rekabetçi taahhüdü yerine getirmeyeceğim” diye yazdı. Kırk gün sonra, bu rekabetçi taahhüdünden istifa etti ve 2022 sezonu için geri dönmeye karar verdi.


2022’de, yalnızca o yıl maaşına ek olarak fazladan 50 milyon dolar kazandığını tahmin eden Forbes tarafından dünyanın en çok kazanan dokuzuncu sporcusu seçildi.

Fazladan para, diğer birçok ürünün yanı sıra arabalardan, giysilerden ve cep telefonu sağlayıcılarından gelen cirolardan gelir.

Brady ayrıca geçen yıl çöken kripto para borsası FTX’i de destekledi. Başarısızlıkta para kaybeden milyonlarca insanın çoğu, Brady’ye ve diğer önde gelen destekçilere karşı bir miktar düşmanlık ifade etti. Bir mahkeme belgesine göre, Brady’nin kendisi FTX’in önemli bir hissedarıydı ve hissesi on milyonlarca dolardan neredeyse değersiz hale geldi.

Tuhaf bir top tartışmasına bulaşmamış mıydı?


Ne yazık ki, bu cevap muhtemelen kitap uzunluğunda olabilir. Kısacası Brady, Ocak 2015’te bir playoff maçında rekabet avantajı elde etmek için futbol toplarını kasıtlı olarak söndürmekle suçlandı, bu, Deflategate olarak bilinen tuhaf bir skandaldı. Skulduggery ve mahkeme davalarından gelen çok sayıda iddiadan sonra – evet, bu örnek bir anda federal mahkemeye ulaştı – Brady sonunda komplonun “genel olarak farkında” olduğu için dört maçlık bir yasağı kabul etti. 2016 sezonunda cezasını çekti.

Onun için sırada ne var?


Bu sezon öncesinde Brady, nihai emekliliğinin ardından Fox Sports’ta yorumcu olarak hizmet etmeyi kabul etti. İş için aldığı maaş halka açık olmasa da, çeşitli raporlar bunun yılda 20 milyon dolar, 25 milyon dolar ve hatta 30 milyon dolar olduğunu gösteriyor. (New York Post, 10 yılda 375 milyon dolar değerinde olduğunu söyledi.)

Hiç şüphe yok ki sahadaki becerileri ve saha dışındaki şöhreti ona ciro anlaşmaları kazandırmaya devam edecek.

Peki ya Brady’nin özel hayatı?


Brady’nin aktris Bridget Moynahan’dan bir oğlu var. Model Gisele Bundchen ile evlendi, bir oğulları ve bir kızları var. Çift, 12 yıllık evliliklerinin ardından Ekim ayında boşanacaklarını açıklamıştı.

Brady, eski Başkan Donald J. Trump’ın uzun süredir arkadaşıdır, ancak çoğunlukla siyaseti hakkında kamuoyunda özel kalmaya çalışmıştır. 2015’te, Trump 2016’da seçilmeden önce, Brady’nin dolabında Make America Great Again şapkası vardı ve bir Trump yönetimi üzerinde kafa yoruyordu (“Beyaz Saray’ın bahçesinde yeşil bir golf sahası olacaktı” diye tahmin ediyordu).

Brady, uzun süredir koçu olan Alex Guerrero ile sağlık ve zindelik şirketi TB12 Sports’u kurdu. Ayrıca bir medya şirketi olan Religion of Sports’a ve Brady Brand giyim markasına sahiptir.

Bir film hakkında ne duyuyorum?


Tesadüfen ya da değil, Cuma günü Brady için 80 adlı bir film açılıyor. Sally Field, Jane Fonda, Rita Moreno ve Lily Tomlin, kahramanlarını görmek için Super Bowl’a giden belli bir yaştaki Patriots hayranlarını oynuyor. Brady, bazı eski Patriots takım arkadaşlarıyla birlikte filmde kendisi olarak görünüyor. O da bir yapımcı olarak yatırılmaktadır.

Tüm raporlara göre, Tom Brady yakın zamanda gözden kaybolmayacak.