TMO, hububat alım meblağlarını artırdı

Zakariya

Global Mod
Global Mod
İRFAN DONAT

TMO, hububat alım fiyatlarını üst istikametli revize etti.

Tarım Bakanlığından yapılan açıklamada, “Ülkemizde mayıs ayı ortasında lokal olarak başlayan hububat hasadı bugün prestijiyle yaklaşık yüzde 20’ler düzeyindedir. Hasat, yağış rejimindeki kaymalar sebebiyle biroldukça bölgemizde normaline bakılırsa yaklaşık 2-3 hafta ötelenmiştir. Hasat edilen mamüllerin büyük bir kısmının hala üretici elinde olduğu ve ticarete husus edilmediği gözlenmektedir. Bakanlığımız ve Toprak Mahsulleri Ofisimiz tarafınca iç ve dış piyasa gelişmeleri yakından takip edilmekte olup TMO alım fiyatlarının ton başına buğdayda 400 TL, arpada ise 200 TL artırılmasına ve “Hububat Alım Primlerinin” temmuz ayından itibaren ödenmesine karar verilmiştir” denildi.

Bu kapsamda haziran ayında TMO’ya eser teslim eden üreticilerin primlerinin Temmuz’da, Temmuz ve Ağustos aylarında eser teslim eden üreticilerin prim ödemelerinin ise takip eden ay ortasında ödeneceği kaydedildi.

Açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafınca buğday için 1.000 TL/Ton, arpa için 500 TL/Ton olarak ödenecek “Hububat Alım Priminden” üreticilerimizin yararlanmaları için mamüllerini en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO’ya satmış olmaları gerekmektedir. TMO’ya bugüne kadar eser teslim etmiş olan tüm üreticilerimiz, artırılan yeni alım fiyatlarından faydalanacak; geriye dönük fiyat farkı ödemeleri ise Temmuz ayında üreticilerimizin banka hesaplarına aktarılacaktır” tabirlerine yer verildi.