Shakhtarlı Sudakov: Ukrayna’da yaşananları tüm dünyaya göstermek istiyoruz

semaver

New member
“Barış için futbol” temasıyla Antalya Stadyumu’nda oynanan dostluk maçında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk, Fraport TAV Antalyaspor’u 2-1 mağlup etti. Antalyaspor’un tek golünü 7’nci dakikada Mustafa Erdilman, Ukrayna temsilcisinin gollerini ise 21’inci dakikada Solomon ile 75’inci dakikada Topalov Dmytro kaydetti.

Mücadelenin akabinde Heorhii Sudakov, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sudakov, “Bu maçları oynayarak Ukrayna’da yaşananları tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Biz maçlara beyaz tişörtle çıkarak bunları gösteriyoruz. Şimdiden Ukrayna’da yaşanan savaşta 215 çocuk hayatını kaybetti. Biz orada yaşananları herkese göstermek istiyoruz. Benim Ukrayna’da çocuğum doğdu. Savaş bütün planları değiştirdi” dedi.

“FUTBOL BİZİM BAŞIMIZI DAĞITIYOR”

Savaşa karşın burada futbol oynamanın epeyce sıkıntı olduğunu tabir eden Sudakov, “Çok sıkıntı, ben yalnızca Ukrayna’dan çıktım. Futbol bana acıları unutmak için 2 saat mühlet veriyor. Maçın akabinde bir daha yaşananlar aklımızdan çıkmıyor. Profesyonel olduğumuz için bu maçları oynamak zorundayız. Ukrayna’da uçakların sesleri geliyor fakat futbol bizim başımızı dağıtıyor” diye konuştu.

Milli gruba davet edilip edilmediğiyle ilgili soruya Sudakov, “Ben şu an ulusal ekibi düşünmüyorum. Maçları oynadıktan daha sonra onu düşüneceğim” dedi.