Şavkar İstanbul Cimnastik Kulübü ‘Steiermark Cup’ta madalya aldı

semaver

New member
Uluslararası Estetik Küme Cimnastik Federasyonu (IFAGG) tarafınca Avusturya’nın Graz kentindeki Dünya Estetik Küme Cimnastik Şampiyonası kapsamında 24-27 Kasım tarihlerinde düzenlenen ‘Steiermark Cup’a Türkiye’den Şavkar İstanbul Cimnastik Kulübü 2 kadroyla katılarak ülkemize bronz madalya ile döndü.

21 ülkeden 94 kadronun katıldığı yarışta, Eylül Aşlamacı (11), Azra Demir (11), Sofia Bilge Dinçler (11), Tara Karagöz (10), Asya Vera Süer (10), Alisa Cecan (9) ve Damla Ünal (9) ile Kilia ekibi kategorinin en küçüklerinden olmalarına karşın 10-12 yaş kategorisinde 3. olarak bronz madalya aldı.

8-10 yaş kategorisinde ise Merve Alaman (9), Bahar Alpata (9), Çağla Deniz Barda (9), Nazlıcan Mina Eraslan (9), Mira Konan (9), Vera Aldırmaz (8) ve Mina Elif Dede (8) ile Florina grubu göz alıcı performanslarıyla finale kalarak 5. oldu.

Şavkar İstanbul atletleri antrenörleri Olga Nehovska Aşkın, Ayşecan İhtimam ve Darya Agafonova’ya bu niçinle de teşekkürlerini sundular.

Türkiye’nin birinci Estetik Küme Cimnastik (AGG) kadrolarını kurmuş olan Antrenör Olga Negovskaya Aşkın, grubu ile birlikte atletlerimizin ülkemize memleketler arası yarışlardan madalyalar ile dönmesini sağlıyor. Şavkar İstanbul Cimnastik kulübü Fadalya (12-14 yaş), Kilia (10-12 yaş) ve Florina (8-10 yaş) olmak üzere 3 kadro ile birfazlaca memleketler arası muvaffakiyete imza atıyor.