Rusya’dan tahıl koridoru için kıymetli adım

Zakariya

Global Mod
Global Mod
Rusya’dan tahıl koridoru için kritik bir atak geldi.

Rus haber ajanslarının servis ettiği haberlere bakılırsa Rusya tahıl ticareti için Karadeniz’de bir kısım askerini geri çekti.

Tass, Rusya’nın Ukrayna’nın Yılan Adası’ndaki askerlerini geri çektiğini belirtti.

Geçen hafta Türk ve Rus askeri heyetleri, Ukrayna limanlarından tahıl ihracatı ve Türk gemilerin inançlı çıkışı ile ilgili görüşme yapmıştı

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Moskova’da Ulusal Savunma Bakanlığı ile Rusya Savunma Bakanlığı heyetleri içinde müzakereler yapıldığı açıklandı.

Açıklamada, “Taraflar Ukrayna limanlarından tahıl ihracatı ve Türk ticari gemilerinin inançlı çıkışının yanı sıra Karadeniz’de inançlı seyrüseferin sağlanmasına yönelik yaklaşımları ele aldı.” sözleri kullanıldı.

Türk ve Rus heyetlerinin, Türk kuru yük gemisi Azov Concord da dahil olmak üzere, Mariupol limanından çıkışların sağlanmasını mümkün kılan ikili formatta etkileşimin ehemmiyetini vurguladığı kaydedilen açıklamada, istişarelere devam etmek için her iki tarafın mutabakata vardığı aktarıldı.

“Azov Concord” isimli Türk gemisi Rus ordusu ve ayrılıkçıların denetimindeki Ukrayna’nın Mariupol limanından ayrılan birinci yabancı gemi olmuştu.