Ramazan’daki ibadet alışkanlığımızı devam ettirme

Zakariya

Global Mod
Global Mod
Dinimizin kuralları gereği Ramazan’ın hepimizde başka bir yeri ve ehemmiyeti vardır.

11 Ayın Sultanı, yalnızca oruçtan ibaret olmadığı, bize kattığı sabır ve manevi manada vakti kıymetli geçirebileceğimizi öğrettiği kutlu bir ay olarak hayatımızda nakşediliyor.

Ensonhaber.com olarak da bu mübarek Ramazan ayında, bu ayı ve bu aydan daha sonrasını nasıl verimli geçiririzi İlahiyatçı muharrir Adnan Şensoy Hoca ile konuştuk.

Ramazan’ın bir mektep olduğunu belirten Şensoy, bahisle ilgili şu tabirleri kullandı;


“Bizi o denli bir biçime şemale sokar ki…”

Şayet Ramazan’ın bir mektep olduğunu anlarsak ve o mektebi bize tanıtan neye nazaran tanıtmış farkına varırsak o bizi o denli toparlar hale şemale sokar ki sizi gelecek 11 aya kadar dinç fiyat.



“Nasıl oluyor bu?”

Rabbimiz kitabında şu biçimde buyuruyor “Orucu emrettiğim ay, hani zekatı da verirseniz kat kat faziletli olacak bu ayda, ben Kur’an-ı Kerim’i indirdim diyor. Kur’an okuyanın yalnızca okuduğu lakin içeriğinde bir şey tabir etmeyen sırlarla dolu bir kitap olarak mı gelmiştir yoksa her harfine 10 kat sevap olsa da ortasında ruhumuzu canlı tutacak kalbimizde imanı canlı tutacak, ömrümüze çeki sistem verecek öğütlerin olduğu bir kitap mıdır?

“Sürekli eğitimde olduğumuz bir ay”

Öyleyse bu Ramazan mektebine girdiğimizde gündüzünü oruçla, akşamları teravihle her daim sadaka ve zekat dağıtarak, namazlarıyla ruhsal olarak, zekatlarıyla ruhsal olarak, orucuyla hem sıhhat birebir vakitte manevi olarak daima bir eğitimde bulunduğumuz vakit içerisinde lisanımızda zikirlerle zihnimizi ve ruhumuzu beslediğimiz Ramazan, bizi doruğa taşıyor.

“Öyle bir kamp ki sizi 11 ay korur”

O denli bir kampa giriyorsunuz ki. Ramazan size o denli bir iklim kazandırır ki geri kalan 11 ay sizi fiyat. Oruçluyken yapmadığımız kavramlar vardır. bu biçimde kazandığımız irade ve nefis terbiyesi geri kalan 11 ay sizi korur.