PGA Turuna bir rahatlama olarak, Rory McIlroy Suudi Arabistan ile anlaşmayı destekliyor

semaver

New member
Geçen yıl harcadığı ve hileli olmakla suçladığı Suudi parasını benimseme kararı nedeniyle bu hafta bir iç muhalefet dalgasıyla karşı karşıya kalan PGA Tour, Çarşamba günü en güçlü oyuncularından birinin desteğini almış gibi görünüyordu : Bunu yapan Rory McIlroy, sporu sallayan Suudi destekli LIV golf kulübünün en büyük eleştirmenlerinden biriydi.

On yıl sonrasına bakan McIlroy, Çarşamba günü Tour ve LIV’in iş ilişkilerini tek bir PGA Tour kontrollü kuruluşta birleştirme anlaşmasının “profesyonel golf için iyi” olacağını tahmin etti.

Perşembe günü bir turne etkinliğinin başlamasının planlandığı Toronto’da McIlroy Çarşamba günü “Çok fazla belirsizlik var,” dedi. “Hala açıklığa kavuşturulması gereken birçok şey var. Ama en azından bu, turneye katılan ve turneye katılan herkesin üzerinde büyük bir yük oluşturan davanın sona erdiği ve sporu elit bir seviyede birleştirmenin bir yolu üzerinde çalışmaya başlayabileceğimiz anlamına geliyor. ”

Salı günü açıklandığında neredeyse tüm golf endüstrisini şaşırtan anlaşmayı nihayetinde onaylaması gereken PGA Tour yönetim kurulu üyesi McIlroy sadece bir oyuncu. Ancak dünyanın en önde gelen golfçülerinden biri ve PGA Tour’a yönelik kınama dalgasına katılmama kararı, anlaşmaya karşı bir isyanı kontrol altına almak için mücadele eden Komiser Jay Monahan ve müttefikleri için değerli bir erteleme.


McIlroy, Monahan ile Salı öğleden sonra Toronto’da buluşan oyuncular arasındaydı, Monahan’ın kendisinin de “yoğun” ve “hararetli” olduğunu kabul ettiği bir forum. Daha sonra bazı aktörler, Suudilerle gizlice anlaşmayı müzakere eden komiserin güvenini kaybettiğini belirtti.


Çarşamba günkü performansı sırasında McIlroy, LIV’e karşı devam eden muhalefetini açıkladı: “LIV’den hala nefret ediyorum. Onları sevmem. Umarım ortadan kalkar.” – ancak PGA Tour tarafından kontrol edilen bir şirketin parçası olduğunda pistin etkisiz hale getirilebileceğini savundu. (Turun yönetim kurulu sandalyelerinin çoğunu tutması bekleniyor, ancak Suudi Arabistan’ın devlet varlık fonu yöneticisi Yasir al-Rumayyan şirketin başkanı olarak devreye girdi ve fon, yeni şirkete yatırım yapmak için münhasır haklara sahip olacak.)

McIlroy, al-Rumayyan’ın yönettiği devlet kolu olan Kamu Yatırım Fonu’na atıfta bulunarak, “Beğenin ya da beğenmeyin, PIF ve Suudiler golf oyununa para harcamak istiyor.” “Bunu yapmak istiyorlar ve durmak istemediler.”