Nihat Kahveci’den Stefan Kuntz’a sert tepki! ‘Biz Mars’ta mıydık?’

semaver

New member
Eski ulusal futbolcu Nihat Kahveci, TRT Spor’da A Ulusal Kadro’nun Faroe Adaları karşısında aldığı 2-1’lik yenilgisi kıymetlendirdi.

İşte Nihat Kahveci’nin açıklamaları…

“Sahanın ortasında konuşabileceğim hiç bir şey yok oyun olarak. Bir tane konuma girdik, o da gol oldu. Kerem’in bir durumu da vardı, ofsayttı. Diğer bir şey aklıma gelmiyor. İspanya’ya karşı oynamadık, Faroe Adaları’na karşı oynadık. Bize golü Fernando Torres ve David Villa atmadı.

Bu o denli bir maç ki… Faroe Adaları ya, oyunculara muharrir yenilgi. Koşmayan, formanın bedelini bilmeyen, attığı golün ömrü boyunca konuşulacağı maçlar oynayan oyuncuların, bunun farkında olmadan sahanın ortasında performans gösterdiklerini gördüm. Bu formayı giymiş biri olarak fazlaca üzüldüm. Tarih nasıl âlâ şeyleri yazıyorsa, bu kara geceyi de yazacak. hiç bir mazereti yok.

Sahanın içini unuttuk, maç sonu o denli açıklamalar gördük ki… Ben şokum. Yapılacak tek açıklama; “Türk halkından, tüm futbolseverden özür diliyoruz, bir sakinleşelim, niye Lüksemburg’tan 3 gol yedik, niye Faroe Adaları’na niye yenildik, bunlarla ilgili kamuoyuna açıklama yapacağımız bir basın toplantısı düzenleyeceğiz bir iki gün daha sonra”

‘BİZ MARS’TA MIYDIK?’

“Bir ulusal kadro teknik yöneticimiz var, toplumsal medyayı takip ediyor anladığım kadarıyla, hangi kanalda ne konuşuluyor takip ediyor. Hocam bunları bırak, senin konsantrasyonun bu olimpiyat havuzundan hak edenleri almak, güzel bir 11 kurmak, oyuncu değişikliklerini yapmak, bu kümede yenilmeden ve gol yemeden çıkabilmeyi sağlayabilmek.

İlk 4 maç fazlaca uygun, son 2 maç 5 gol yedik. Almanya, Hollanda, İspanya, İngiltere’den yemedik. Lüksemburg’tan, Faroe Adaları’ndan yedik. Rakip Faroe Adaları, bizim kalitemiz bu diyorsun. Bizim kalitemiz bu değil. Bu ülke birinci 10’a girdi sıralamada. İki maçta bize bu hezimeti yaşattınız. Bizim kalitemiz bu değil.

Biz Hollanda, Norveç, Fransa’yı yendik, bu biçimde biz Mars’ta mıydık? bu biçimde bizim inanılmaz kalitemiz vardı. Bizim kalitemiz bu değil.”