Mustafa Denizli’den başkanlık açıklaması

semaver

New member
Spor Toto Üstün Lig’de küme düşme sonundaki Altay’da 28 Nisan’da gerçekleşecek olağanüstü genel şura öncesi eski lider Nafiz Şiddetli tarafınca lider adaylığı için ismi önerilen Mustafa Denizli, İstanbul’da süren çalışmaları niçiniyle başkanlığa aday olamayacağını lisana getirerek, “Uzaktan kumandayla başkanlık olmaz” bildirisi verdi.

Siyah-beyazlı kulüpte 18 yıl futbolculuk, bu dönem ortasına kadar da teknik yöneticilik misyonlarını üstüne alan Türk futbolunun usta isimlerinden Mustafa Denizli, katıldığı bir televizyon programında nazaranve gelecek yeni idareye her şartta takviye verebileceğini, grubun Harika Lig’de küme düşmesi halinde gelecek yıl takımını koruyarak bir daha Üstün Lig’e döneceğine inancının tam olduğunu vurguladı.

“Başkanlık epey farklı bir şey” diyen Mustafa Denizli, “Geçen sene kulübüm beni nazaranve davet ettiği vakit biroldukça işimi burada yüz üstü bıraktım ve İzmir’e gittim. İki yıldır yaptığım, aşağı üst 1 yıl kayba uğrayan bir şey var. Benim 1 yıl orta verdiğim çalışmayı en az 3-4 ayda burada tamamlamam lazım. Ancak ben her hafta 2-3 gün İzmir’e onların yanına gidip ne isterlerse yaparım. Başkanlık orada daima bulunmak isteyen bir şey. Uzaktan kumandayla başkanlık olmaz. Lider ve idare kim olursa olsun kulübüm benden yardım istediği anda kulüp için, ekip için demiyorum yardıma koşarım. Başkanlığa layık görülmek benim için gurur verici, olağanüstü bir şey fakat şu andaki koşullarım prestijiyle aday olmam kelam konusu değil” yorumu yaptı.

“ALTAY CESARETLİ YÜREKLERİ BULACAKTIR”

Altay’ın borcunun 350-400 milyon TL civarında olduğunu lisana getiren Mustafa Denizli, “Kulübün önünde önemli bir tablo var. Bu tablo uzun devir için epey kolay bir tablo değil, aşılmaz bir tablo da değil. Bu topluluk bunun üzerinden kalkabilecek insan potansiyeline sahip. Şu anda başkanlık adaylığı için ismi geçen genç arkadaşlar, tribünden yetişmiş Altaylılar var. Lakin bunların ferdî olarak çalışmaları epeyce yarar sağlamaz, bir ortaya gelmeleri gerekir. İstifa eden Lider Özgür Ekmekçioğlu da dahil kim olursa olsun benden bir şey istelerse mutlak suretle yanlarında olurum. Önümüzdeki hafta seçim var. Altay büyük bir topluluktur bu zorluğu aşacak mert yürekleri kesinlikle bulacaktır. Bana hangi misyonu verirlerse versinler onların her türlü yanlarında olurum. Lakin İzmir’de en azından 4-5 ay yaşamam mümkün değil. Lakin gidip gelebilirim. ötürüsıyla bu biçimde bir başkanlık aslına bakarsanız yapılmaz” dedi.

“BU KADRO DÜŞSE DE tekrar ÇIKAR”

Altay’ın Muhteşem Lig’de küme düşmesi halinde takımını müdafaası gerektiğini anlatan Mustafa Denizli, “Benim derdim Altay bu sene diyelim ki kaybetti. Futbolda hala bir ışık var ise o devam edebilir. Lakin diyelim ki kaybetti, önümüzdeki yıl bizim için fazlaca kıymetli. Önümüzdeki yıl da bu takımın koruma edildiği takdirde dönüşü inanın bunu da garantiliyorum hayli kolay olur. Bu net bir biçimde açık. Topluluk önümüzdeki yılı kesinlikle kurtarmak mecburiyetinde, bunu kesinlikle sağlamamız lazım. Bu kadro düşse dahi konuk olarak masraf ve gelir” formunda konuştu.

“KIZIMIN RAHATSIZLIĞI PSİKOLOJİMİ BOZDU”

Altay’da bu dönem teknik adamlık mesleğinin en makûs serisini yaşadığını anlatan Mustafa Denizli, “Bazı zorluklar yaşıyorduk, bir tanesi şahsi zorluğumdu. Kızım önemli bir rahatsızlık geçirdi, uzun müddet sürdü. Psikolojim epeyce bozuldu. Burada bir gayemiz vardı. Kendimi, camiayı tanıyorum. Neler yapabileceğimizi biliyorum bu ekiple. Düşmek üzere tasam asla yoktu. bakılırsavi bırakmak, ekibi yarıda bırakan insan olmak mümkün değil. Kızımla ilgili yeterli haberler alınca psikolojim döndü. Tablo önümüzde, bu sorumluluğu ben almışım. Ben var olduğum topluluğun, ismimim verildiği statta küme düşmesini yaşayacak kadar niyetsiz bir insan mıydım? Orada ben hayatımı kaybetsem benim için daha düzgündü. Onu yaşamaktansa hayata veda etmek benim için daha uygundu. Bizim keyifli bir ortamımız olması lazım bunları yapabilmek için. Grup sonuçtur. Benim değil, ekip ismine yaşanılan meşakkatler vardı. Bir tesise girdiğinde yüzü gülmeyen insan gördüğün vakit bu elektrik senin de enerjini düşürür. Bunu aşabilirdik. Futbolcular sık sık ‘Hocam ödemeler yapılmıyor’ dediği vakit bu konsantrasyon itimat ve otorite kaybına yol açar. Bunların müddeti kısa olmalı. Sorun uzun devam ettiği surece otorite bahtı zayıflamaya başlar. Her şeye karşın bunları aşabilirdik.” dedi.

“ÇALIŞMADIĞIM MÜDDETİN PARASINI TALEP ETMEM”

Altay’dan kendi isteğiyle ayrılmadığını söyleyen Mustafa Denizli, mukavelesinin uzun müddet feshedilmemesiyle ilgili, “Kulüp benimle devam etmek istemedi. Feshetmesi gereken taraf liderdi. Toplulukta güya ben feshetmiyorum üzere bir algı oluştu. Benim 30 yıllık antrenörlük ömrüm var. Bu kadar kulüpte bakılırsav yapmışım, bırakın Altay’ı bir adedinden sorunlu ayrılmış mıyım. Altay’ı daima farklı bir yere koyuyoruz da öteki kadrolarla rastgele bir şey hayatış mıyım? Kulüp kontratı feshetti diye çalışmadığım sürecin parasını mı isteyeceğim kulüpten? O denli bir şey kelam konusu olabilir mi? Gereksiz bir ceza ödeme durumunda kaldık. Birtakım taraftarlarımız haklı olarak bildiriler çektiler. Benim yüzümden ceza ödenmesi kelam konusu olabilir mi? Niçin, lider bana güvenmedi mi? Kontratı feshedersin, benim bir gün kulüpten rastgele bir isteğim olursa, çalışmadığım mühlet için 1 kuruş istersem bu biçimde dersin ki bizim Büyük Mustafa’mız bu biçimde bir şey talep etti bizden. Lideri aradım ben birkaç kere. ’10 kez aradım dönmediniz’ dedim. ’10 sefer aramadın’ hocam dedi, 2 kere aradım. Liderle bu türlü karşılıklı konuşmadan ayrılmamız güzel olmadı. Birinci kere İstanbul’da oturduk sohbet ettik. Hedefimiz kulübümüzün uygun olması. Sonuçta kulübün yaşadığı düşünceler vardı ayrıldığım periyotta. Lider, ‘3 milyon bonservis fiyatı ödedik Mustafa Denizli vaktinde hayli büyük para ödedik’ dedi. Bir Muhteşem Lig grubunun 3 milyon bonservis ödemesi 9-10 futbolcu transfer etmesi kelam konusu. Gereksiz, beni üzen bir açıklamaydı. Ben 40 gün 230’un üzerinde futbolcu izledim. Düşük maliyetlerle gelir ve yarar sağlar diye. Yanlış bir yaklaşım oldu. Beni yaralayan bir yaklaşım oldu. Bunlara hiç gerek yoktu.” şekliden konuştu.