Metin Sinan Aslan: “Burak Elmas, daha sonraki seçimlere katılabilir”

semaver

New member
Galatasaray Kulübünün bu ay yapılması planlanan olağanüstü seçimli genel şura toplantısının tedbiren durdurulması sonucu, yapılan itirazlar kararı kaldırıldı.

Duruşma çıkışı açıklama yapan Galatasaray Genel Konseyi Divan Lideri Avukat Metin Sinan Aslan, bugün duruşmaya divan heyeti ismine katıldığını, kulüp avukatlarının da duruşmayı takip ettiğini söylemiş oldu.

Mahkemenin, Galatasaray’ın önünü açtığını tabir eden Aslan, “Bize bakılırsa artık 30 Nisan’da Galatasaray’ın seçimi yapılacaktır. Onun haricindeki detayları bugün kulüpte görüşeceğiz. Seçimin gerçekleştirileceği noktasında bir tartışma olmadığını kamuoyuna deklare edeceğiz. Hakim önlem sonucunı kaldırdı lakin şöyleki farklı bir istikamete dikkati çekti. ‘Kısmen kaldırıyorum.’ dedi. Seçim yapılacak bunda bir kuşku yok lakin biliyorsunuz bizim tüzüğümüze göre ibra olmayanların bir seçim periyodu seçilme yeterlilikleri ortadan kalkıyor. Karar istikametinden bir önlem koydu. Yani Burak Elmas bundan daha sonra yapılacak seçimlere katılma imkanına sahip olacak. O seçilme hakkını kazandı.” diye konuştu.


Aslan, “Yeni bir takvim açıklanacak mı?” sorusu üzerine, “Hayır bu süreç devam ediyor. Divan şurasının listeleri alma devri bitti. Yargıcın verdiği sonucun bu seçim bakımından uygulanabilme imkanı yok. Bundan daha sonra sorun önümüzdeki devir bir seçim olursa Burak Elmas idaresindeki arkadaşlar seçimlere katılabilirler.” tabirlerini kullandı.

Aslan’ın akabinde konuşan Galatasaray Kulübü Divan Konseyi Üyesi Avukat Metin Ünlü, feri müdahil talebinde bulunduğunu belirterek, “İlk verilen önlem sonucunın hukuka uygun olmadığı ve Galatarasay gerçeklerine muhalif olduğu sebebi öne sürülerek bu talebi yaptım. Hukukun üstünlüğü kendine beden buldu. Mahkeme, yarın yapılacak birinci seçimli genel heyetin önünü açtı. Verilen önlemi kaldırdı. ötürüsıyla Galatasaray Kulübünün önü açılmıştır. Yarın birinci olmak üzere 30 Nisan’da kestirim ediyorum bu seçim yapılacaktır. Bütün Galatasaraylılara iyi olsun. Verilen ikinci karar, kendileri de bugüne kadar bu biçimde bir talepte bulunmadılar. bu biçimde bir dava da açmadılar. Şu andaki mevcut iki adayımızla biz kısmet olursa yarın ve 30 Nisan’da yeni liderimizi seçeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ünlü, bundan daha sonra bir müracaat yapılması halinde bunun seçim takvimini etkilemeyeceğine vurgu yaparak, “Artık seçim sürecine girmiş oluruz. Bu sürece girdikten daha sonra bunu artık kimsenin engelleme bahtı yok.” diye konuştu.

“bir daha bir takvim olma, seçim vakti alma ihtimali var mı?” sorusuna Ünlü, “Bana bakılırsa yok. Bunu idare konseyi takdir eder, diğer kimsenin bu biçimde bir hakkı yok. Bundan daha sonra diğer bir takvim açıklanması mümkün değil. Bu takvime mahkeme de bugün müsaade verdi. ötürüsıyla bundan daha sonra rastgele bir dava açılsa da önlem verileceğini zannetmiyorum. Zira 2 davadan önlem talepleri reddedildi. Bu seçim, 30 Nisan’da yapılır. 30 Nisan’da seçilecek lideri şimdiden kutluyorum.” yanıtını verdi.

Ünlü, “Mahkeme bugün önlem sonucunı kaldırmasaydı Galatasaray bundan nasıl ziyan nazarancekti?” sorusu üzerine, “Bir kez bakın bu kulübün hala bütçesi yok. 470 milyon liralık bir bütçe. Bu zararın altından kimse kalkamaz. Hakim bugün fazlaca hakikat bir karar verdi. Yanı sıra transfer dönemi geliyor, amatör şubelerin yapılanması, transferleri geliyor. Bütçesi yapılacak, tüzüğü tahminen bir daha gündeme gelecek. Bu ziyanları maddi olarak fazlaca fazla ölçemezsiniz, bir de manevi ziyan var. Kulübün üzerine çökecek ruhsal ziyanı kimse göz gerisi etmesin. O niçinle bugünkü karar epeyce yanlışsız ve hukuksal. Hukuk bugün işledi.” tabirlerini kullandı.

Avukat Can Natan ise “Mahkeme bugün epeyce hakikat bir karar vererek seçimlerin önünü açmıştır. ötürüsıyla 30 Nisan’da seçimlerin yapılmasına rastgele bir pürüz kalmamıştır.” değerlendirmesinde bulundu.