Mahome’nin sakatlığına rağmen Kansas City, Jacksonville’den uzak duruyor

semaver

New member
KANSAS CITY, MO. — Yorucu bir koşu oyunu, boğucu bir savunma ve bir yedek oyun kurucunun mükemmel bir minyatür performansı, Cumartesi günü Kansas City’nin üst üste beşinci sezon AFC şampiyonluk maçıyla karşılaşması için yeterliydi.

Jacksonville karşısında 27-20 galibiyet ancak, Kansas City çaylağı Jaylen Watson’ın Jaguarlar’ın oyun kurucusu Trevor Lawrence’ı yakaladığı, Kansas City defans oyuncusu Nick Bolton’u Jaguarlar bir skora yaklaşırken ve Jacksonville başarısız olurken 5 yarda çizgisinde beceriksizce durdurduğu çılgınca bir son beş dakikanın ardından güvence altına alındı. ofsayt vuruşu.

Yüksek profilli Kansas City hücumu tam olarak düşmedi, ancak oyun kurucu Patrick Mahomes ilk yarıda ayak bileğini yaraladıktan sonra otomatik pilota geçmek zorunda kaldı. İlk çeyrek sona ererken bir pası yakaladı; Jacksonville defans oyuncusu Arden Key Mahome’nin sağ bacağına ağır bir şekilde indi. Mahomes açıkça topallayarak ayağa kalkıyordu, ancak ikinci çeyrek başladığında, saha golüyle sonuçlanan bir sürüşte sahaya geri döndü.

Mahomes topa sahip olduktan sonra taç çizgisine döndüğünde, takımın koçluk ekibi inatçı oyun kurucuyu sakatlığına daha yakından bakması için soyunma odasına götürmek için tüm iknalarını kullandı.


Bacağındaki röntgenlerin negatif çıktığını bildiren Mahomes, “Gitmek istemedim” dedi. “Oraya dönene kadar oyuna geri dönmemem için bana bir ültimatom verdiler.”

Mahomes yumuşadı ve ikinci yarı ve galibiyet için geri döndü.


Şimdi Kansas City, önümüzdeki hafta nerede oynayacaklarını belirleyecek olan Buffalo – Cincinnati maçının sonucunu bekliyor. Bengals kazanırsa, Kansas City onları Arrowhead Stadyumu’nda ağırlayacak. Ancak Bills kazanırsa, ikisi tarafsız Atlanta’da oynayacak; Bu yerleştirme, 2 Ocak Bills Bengals maçının, Bill’in güvenliği Damar Hamlin’in sahada kalp durmasının ardından iptal edilmesinden sonra geldi.

Her iki durumda da Kansas City, başka bir oyun oynama fırsatı için teşekkür etmek üzere yedek oyun kurucu Chad Henne’ye sahip. Mahomes düştükten sonra aniden mırıldanan, tükenmiş kalabalığın korkusunu yatıştırdı. Daha sonra 23 yarda 7’de 5’e gitti ve Kansas City’yi 98 yarda touchdown sürüşünde yönetti ve takımı devre arasında 17-10 öne geçti.

Mahomes, Henne’nin çalışmalarını kesinlikle takdir etti.

Mahomes, “Oyun kurucu olmaya her zaman hazır,” dedi. “Öne çıktı ve onları 98 yarda ve bir gol attı. Maçın farkı buydu.”


İkinci yarıda Mahomes geride olmasına rağmen, Kansas City, 95 yarda 12 atışla gürleyen Isiah Pacheco’nun koşusuna eğildi. Dördüncü çeyrekte, Kansas City’nin 20-17 önde olduğu Mahomes, beş dakikadan kısa bir sürede 75 hücum yardası yaparak ve Marquez Valdes-Scantling’e 6 yarda gol atarak taçlandırılarak eski haline döndü.

Oyunu 195 yarda ve iki gol pası için bitiren Mahomes, “Etrafımdaki adamlar için bir övgü – hücum hattı beni cepte temiz tuttu çünkü hareket edemeyeceğimi biliyorlardı,” dedi.

Jaguarlar, 2017 sezonundan bu yana ilk play-off görünümlerinde geçen hafta Los Angeles Chargers’a karşı 27 puanlık bir geri dönüş galibiyeti de dahil olmak üzere üst üste altı sezon kazanmıştı ve Kansas City’nin süperden raydan çıkma hırslarını deneme hakkını kazandı.


Tüm sezon boyunca peşini bırakmayan iki eğilimi düzeltmiş olsalardı bunu çok iyi yapabilirlerdi: İkincillerini cezalandırmaktan sıkı uçları koruyamama ve alıcılarının yakalanabilir topları düşürme eğilimi.

Pro Football Reference’a göre Jaguarlar, 41 pas kaybıyla lige liderlik etti ve bu şüpheli ayrım, özellikle Christian Kirk’ün Jacksonville’in 40 yarda çizgisinin üçüncü ve yedincisine bir Lawrence vuruşu yaptığı ikinci yarıda açılışta belirgindi. İlk yarıda, sezonda yedi damlası olan Kirk, Lawrence’tan derin bir topu sallayıp kaybettiğinde Kansas City kırmızı bölgesinde tamamen açıktı.

Jaguarlar, NFL’nin geçen sezon sıkı sonlara karşı en kötü savunmasıydı ve Kansas City sıkı sonu Travis Kelce, Cumartesi günü Jaguarların ikincisinde geçitler buldu; 98 yarda 14 yakalama ve iki gol attı. Mahomes, Kansas City’nin açılış sürüşünde Kelce ile sahada ve yakalamada çok az zaman harcadı. İlk iki pası, bu sezon 110 resepsiyonla tüm zorlu işleri yöneten Kelce’ye gitti. Altı dakikalık 83 yarda sürüşün sonunda Kelce, 8 yarda touchdown da dahil olmak üzere iki tane daha yakaladı.


Ancak maçtan sonra Kelce, Henne hakkında konuşmak istedi. Kariyer güvenliği için olduğunu söylediği bir isteka topu tutuyordu.

Tıpkı iki yıl önce Browns’a karşı yaptığı gibi, Henne’den Kansas City’yi AFC Şampiyonasına geri götürmesi istendi. 2021’de Mahomes beyin sarsıntısı geçirdi; Henne, NFL’de geçirdiği 11 sezona rağmen sezon sonrasında hiç pas atmamıştı – hatta bir anlık pas bile oynamamıştı, ancak dördüncü ve kısa pas da dahil olmak üzere oyunu mühürleyen bir sürüşe liderlik etti.

O yıl koç Andy Reid, Henne’den tekrar yardım istedi. Kansas City’nin kendi 2 yard çizgisinden başlayarak Henne, Reid ve takım arkadaşlarına güvenlerini kazandığını gösterdi.

Kelce, “Chad Henne’in ayağa kalkıp işini yapması hakkında yeterince şey söyleyemem,” dedi.


Henne gitmeye can atıyor olsa da Mahomes, önümüzdeki Pazar günü oynanacak AFC şampiyonluk maçında oynamaya hazır olacağına söz verdi.

Bununla birlikte, Kansas City’nin hücumu için ilk iş emri, Bills’in Bengals’i ele geçirmesini izlemek için Pazar günü toplanmaktır.

Tam olarak nerede?

“Benim evim ya da onun evi,” dedi Mahomes, Kelce’ye başını sallayarak. “Genelde böyle olur.”