Lionel Messi'nin Dünya Kulüpler Kupası'nda oynaması mantıklı ama oraya nasıl geldiği saçma

semaver

New member
FIFA artık bunu saklamıyor.

Önümüzdeki birkaç ay içinde büyük bir yayın anlaşmasına ve bazı büyük Amerikalı sponsorlara çaresizce ihtiyacınız varsa, incelik zamanı bitti.

Lionel Messi Inter Miami, önümüzdeki yaz Amerika Birleşik Devletleri'nde oynanacak yeni moda, büyük ölçüde genişletilmiş Kulüpler Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Nasıl ve neden Lionel Messi Inter Miami dünyanın en iyi 32 futbol kulübü arasında yer almayı hak ediyor mu? Tabii ki MLS'de Taraftar Kalkanı 2024'ü kazanarak!

Peki önümüzdeki yaz turnuvanın ilk maçı nerede oynanacak? Elbette Miami'de!


Inter Miami Taraftar Kalkanı'nı kazanmayı kutluyor (Chris Arjoon/AFP, Getty Images aracılığıyla)

Eğer bunların hepsi çok rahat geliyorsa, bunun nedeni budur. Miami ve Messi'nin başından itibaren kesinlikle finansal bir başarı olması gereken küresel bir turnuvaya katılması FIFA için anlamlı, peki sıradan insanlar için anlamlı mı?

Normal sezonda en iyi rekora sahip MLS takımına verilen kupa olan (Tamam, kalkan) Taraftar Kalkanı aracılığıyla Miami'ye bir yer vererek (ancak sezon sonunda büyük MLS Kupası play-off'ları karar vermeden önce) ). Şampiyonlar), FIFA, yenilenen Kulüpler Dünya Kupası'nın meşruluğuna ve gerçekliğine ışık tuttu. Evet, yüzlerinizi hayrete düşürün.

Miami'ye karşı adil olmak gerekirse, normal sezonda 34 maçtan 74 puan toplayarak MLS rekorunu kırdılar; bu sayı sezonun son gününde New England Revolution'ı 6-2 mağlup ederken Messi de 11 sayı kaydetti. dakikada hat-trick yaptı ve Luis Suarez iki gol attı.

Bu, geçen yıl Ligler Kupası'nı (MLS ve Meksika kulüp futbolunun en üst ligi olan Liga MX takımları için bir turnuva) kazandıktan sonra 2020'de genişleme takımı olarak lige katıldığından beri Miami'nin ilk MLS gümüş takımıdır.

Büyük Taraftar Kalkanı kutlamaları için Miami'nin kendi stadında sahaya çıkan FIFA Başkanı Gianni Infantino, “Amerika Birleşik Devletleri'nde sahadaki en iyi kulüp olduğunuzu sürekli olarak gösterdiniz” dedi. “Bu nedenle, dünyanın en iyi kulüplerinden biri olarak, yeni FIFA Dünya Kulüpler Kupası 2025'e katılmayı hak ettiğinizi duyurmaktan gurur duyuyorum.”




Yeni haliyle ilk Dünya Kulüpler Kupası gerçekten de Messi olmadan ABD'de yapılabilir miydi? (Getty Images aracılığıyla Chris Arjoon/AFP)

Miami'nin turnuvaya dahil edilmesi gerektiğine inansanız da inanmasanız da, bu alıntılarda sorgulanması gereken iki bariz nokta var.

  1. Miami, Amerika Birleşik Devletleri'nin “sürekli olarak en iyi kulübü” olduğunu kanıtlayamadı. Amerika Birleşik Devletleri'nin yalnızca yarısını (ve Kanada'nın birkaç bölümünü) kapsayan MLS Doğu Konferansı'nın en iyi kulübü olduklarını kesinlikle kanıtladılar. Evet, bu sezon Batı Konferansı takımlarına karşı oynadıkları altı lig maçında yenilmediler ancak sadece üçünü kazandılar. Celtic'in İskoç Şampiyonasını kazanarak Birleşik Krallık'taki en iyi takım olduğunu kanıtladığını söylemek gibi bir şey bu.
  2. “Dünyanın en iyi kulüplerinden biri”, Gianni, gerçekten mi? Kendileri için oynayan bazı eski efsaneler olabilir, ancak eğer onların, örneğin Crystal Palace'ı yarın tek seferlik bir maçta yeneceklerini garanti edemiyorsanız, o lakabı alamayacaklar.
Miami, Dünya Kulüpler Kupası'na ulaşan 31'inci kulüp ve yalnızca yerel lig aracılığıyla turnuvaya katılan tek kulüp oldu. Diğer 30 takım şu ana kadar kıta çapındaki yarışmalar veya o kıtadaki takımlar arasındaki sıralamalar yoluyla kalifiye oldu. Esasen bu, ya bir konfederasyon turnuvasını kazanmak ya da birden fazla ülkeden takımların yer aldığı yarışmalarda iyi ve tutarlı bir sicile sahip olmakla ilgilidir.

Afrika'daki (CAF Şampiyonlar Ligi aracılığıyla) ve Asya'daki (AFC Şampiyonlar Ligi) Dünya Kulüpler Kupası'na dört takım katılıyor. Avrupa'da 12 (UEFA Şampiyonlar Ligi), Kuzey ve Orta Amerika ve Karayipler bölgesinde CONCACAF Şampiyonlar Ligi aracılığıyla dört, Güney Amerika'da (CONMEBOL Libertadores) beş ve kıta sıralamasına göre OFC'den bir tane, yani Auckland City ve bir tane var. ev sahibi ülke Miami'den.

32. ve son takım nasıl sıralamaya girecek? FIFA bu ödülü Disney+ All Stars'a verecek mi? Belki Muhammed bin Salman Select XI olabilir?

Hayır, 2024 Copa Libertadores şampiyonu olacak, 2021 (Palmeiras), 2022 (Flamengo), 2023 (Fluminense) kazananları ve en üst sıradaki iki CONMEBOL konfederasyon kulübü River Plate ve Boca Juniors'ın arasına katılacak. İyi. Bu işe yarıyor.

Aynı kriterler Chelsea'nin, Roman Abramovich, Thomas Tuchel (dört Chelsea menajerinin önünde), Timo Werner ve Olivier Giroud'un da dahil olduğu 2021 Şampiyonlar Ligi finalini kazandığı için turnuvaya katılması anlamına gelse bile, bu konuda bir onay var. Çünkü Avrupa'nın en büyük turnuvasını kazandılar.

Sıralama kriterleri, bu sezon ilk iki Şampiyonlar Ligi maçını 0-3 ve 0-4 kaybeden Avusturyalı Red Bull Salzburg'un, Şampiyonlar Ligi'ni geride bıraktığı son dört maçta yalnızca bir kez kaybetmesine rağmen bir şekilde galip gelebileceği anlamına gelse bile Lig grup aşaması yıllar önce yine öyle olsun. Sen sensin, FIFA.



Bu, ev sahibi ülkeden bir takıma yarışmada yer verilmesine yönelik bir eleştiri değildir. Ondan çok uzak. Orada yapmalı Tıpkı ev sahibi ülkenin Dünya Kupası'nda yer almasının garanti olması gibi, onların da turnuvaya ev sahibi takım olarak katılmaları gerekiyor. FIFA, CONCACAF aracılığıyla bir ev sahibi takım olacağını garanti edemiyordu (görünen o ki, 2022'de Konfederasyon Şampiyonlar Kupası'nı kazanan Seattle Sounders da işin içindeydi), dolayısıyla bir ABD takımının olacağını önceden söylemek sorun değil. orada ol. Ancak Taraftar Kalkanı'nı kazanan takımın sıralamaya gireceğini daha dün duyurdular.

daha derine git


Daha derine git

Kulüpler Dünya Kupası'nın nihayet yerleri belli oldu ancak pek çok soru hala cevapsız kaldı


Başka nasıl yapabilirlerdi? ABD'nin katılımını sağlayacak bir yer tutucu hiç de uygunsuz olmazdı.

Bu, uzun süreli bir sakatlık gibi bir nedenden dolayı dört Grand Sam etkinliğinden birine ulaşacak kadar üst sıralarda yer alamayan en iyi oyunculara Wimbledon veya ABD Açık'ta bir yer verilebildiği teniste yaygındır. Goran Ivanisevic bir zamanlar Wimbledon'u joker olarak kazanmıştı ve Andy Murray ve sayısız İngiliz yıllar içinde Londra turnuvasında yer edinmişti. İzlenmeyi ve TV izleyiciliğini artırır.


Miami'yi aynı nedenden dolayı Dünya Kulüpler Kupası'na atmak, daha fazla seyirci ve dikkat çekecek bir joker karakter olarak, belki de Messi'yi eski rakipleri Real Madrid'e veya Barselona'daki eski akıl hocası Pep Guardiola ve Manchester City'ye karşı görmek pek de hoş bir duygu olmazdı. yanlış.

Ancak kuralları beceriksizce icat ederek ve MLS Kupası galibi (Miami Aralık başında kazanabilir) yerine Supporters' Shield takımına bir yer atayarak veya belki de farklılarsa Shield ile Kupa galibi arasında tek seferlik bir maça yer vererek. , kendini aptal durumuna düşürüyorsun. Bunu önceden görülen “şimdiye kadar görülen en büyük, en kapsayıcı ve en rekabetçi küresel kulüp yarışması” olarak tanımladığınızda bu daha da doğrudur.

Halihazırda saygınlığı için mücadele eden bir rakibin itibarı daha da zarar gördü.

(En iyi fotoğraflar: Lionel Messi ve Gianni Infantino; Getty Images)