Lider Atabay Fevzipaşa İçin Müjdeli Haberi Verdi

accur

New member
Didim Belediye Lideri Ahmet Deniz Atabay, Fevzipaşa Mahallesi için beklenen imar muştusunu verdi. Lider Atabay, “İmar planı yürürlükte; vatandaşların telaşı olmasın. Hukuk haricinde ortaya atılan argümanlara inanmayın” dedi.

Didim Belediye Lideri Ahmet Deniz Atabay, Didim Belediyesi Altınkum Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen görüşmede basın mensuplarıyla bir ortaya geldi. Burada 2014 yılındaki seçim vaatleri içinde yer alan 4 imar planından 3’ünü hayata geçirdiklerini belirten Lider Atabay’a Didim Belediye Lider Yardımcısı E. Öznur Gündoğdu da eşlik etti.

görüşmede, vaatler içinde yer alan Fevzipaşa Mahallesi imar planı için çalışmalarda sona geldiklerini müjdeleyen Didim Belediye Lideri Ahmet Deniz Atabay, “Fevzipaşa’da ki planı öncesinde öteki 3 imar planı yapıldı. Geriye bu kalmıştı ama birtakım itirazlar niçiniyle süreç uzadı ve mağduriyet doğdu. Süreçle ilgili birinci iptal 2014’dilk evvel, bizim devrimizdeki birinci onama ise 2017’de oldu. Onamadan daha sonra birinci iptal 2019’da elimize ulaştı. 2019 yılındaki iptali Danıştay bozdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı onayıyla yeni plan yapılarak yürütülen mahkeme sonucunda 2022’de imar planları yenilendi ve plan onaylandı. 2020’de onanan plan için Plancılar Odası iptal davası açtı. Bu davada mahkeme içerisinde 2 parseli bozma sonucu alındı ve geri kalan kısım onandı. Diğer şahıslarca açılan davalar vardı; orada verilen sonucun bir biçimde yanlış anlaşılmaya niye olması üzerine bizler düzeltme istedik. Net biçimde karar yazıldı ve Fevzipaşa imar planı yürürlüğe girdi” dedi.

“HUKUK DIŞINDA ORTAYA ATILAN SAVLARA İNANMAYIN”

Başta Ege ve Akdeniz bölgeleri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen yatırımcıların Fevzipaşa ve Akbük Mahalleleri’nde incelemede bulunduklarını belirten Lider Atabay, bu noktalarda Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Didim Belediyesince yürütülen çalışmaların kritik rol oynadığını söylemiş oldu. Vatandaşlara toplumsal medya ve kimi internet sitelerinde Fevzipaşa Mahallesi imar planı hakkında ortaya atılan hukuk dışı argümanlara inanmaması gerektiğini hatırlatan Lider Atabay, “Vatandaşların kaygısı olmasın. Hukuk haricinde ortaya atılan argümanlara inanmayın” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı