Kovboylar, 49ers savunmasına yapılan hatalar yüzünden mahvoldu

semaver

New member
SANTA CLARA, Kaliforniya — NFL’nin en popüler takımlarından ikisi olan San Francisco 49ers ve Dallas Cowboys, 1980’ler ve 1990’larda ligin en büyük rekabetlerinden birine sahipti.

Kovboylar dört yılda üç Super Bowl kazandı ve 49ers 1980’lerde dört şampiyonluk kazandı. Çoğu zaman, bir takımın şampiyonluk yolundaki en büyük engeli diğeriydi.

Bu haftaki toplantılarda, babası Mike’ın 1992-1994 yılları arasında 49ers’ın koçluk kadrosunda görev yaptığı 49ers koçu Kyle Shanahan, rekabetin en unutulmaz maçlarından bazılarının takım filmini gösterdiğini söyledi. “Dallas ve Niners’ın insanlar için ne anlama geldiğine dair herkesin bir fikri olsun diye,” dedi.

Pazar günkü lig turu playoff maçında baskın bir savunma vardı ve 49ers, Dallas oyun kurucusu Dak Prescott’u ilk yarıda iki maliyetli müdahaleye zorladıktan sonra 19-12 kazandı.


Prescott, Deommodore Lenoir tarafından alınan bir pas için Michael Gallup’u bulmaya çalışırken, birincisi Kovboyların oyundaki ikinci pozisyonunda geldi. 49ers’tan Robbie Gould, San Francisco’yu 3-0 öne geçirmek için 26 yarda şutla topu eşitledi.

Dallas misilleme yaptı Prescott’un 4 yarda touchdown pası ile sıkı sona Dalton Schultz ile sonuçlanan uzun puanlama sürüşü. Sonra Cowboys şutörü Brett Maher için açıktı.

Maher, joker turunda Kovboyların Buccaneers’ı yenmesi için dört ekstra puan girişimini kaçırarak bir NFL rekoru kırdı. Tipik olarak, bu kadar çok kaçırılan vuruş, bir vurucunun bir takımdaki görev süresinin sonu anlamına gelir. Kovboylar, Pazar günkü maç öncesinde kadroya bir golcü daha eklemesine rağmen, normal sezonda fazladan üç puan kaçıran Maher ile kaldı.

Maher, Dallas’ın maçtaki ilk touchdown’unda ekstra puanı almaya hazırlanırken, Kovboylar taraftarları mavi-beyaz havlularını sallamayı bıraktı ve nefeslerini tuttu. Vuruş, 49ers savunma tarafı Samson Ebukam tarafından bloke edildi. Blok, Kovboyların liderliğini bir saha golü içinde 6-3’te tuttu.

Maher sonraki iki şut denemesini yaptı, ancak bunlar, skorun zor olduğu bir oyunda Dallas’ı topun üzerinde tutmaya yetmedi.


Sezon boyunca Kovboylar, büyük bir savunmayla canlandı ve Prescott’un maç günü ortaya çıkacak versiyonuyla yaşamak zorunda kaldı. Buccaneers’a karşı yaptığı gibi, 305 yarda ve dört gol atarken hızla savunmaları attı. Veya Prescott, normal sezon finalini Komutanlara karşı 128 pas, bir gol ve bir müdahale ile bitirdiğinde olduğu gibi, kötü kararlar veren kafası karışmış bir oyuncu gibi görünebilir.

Pazar günü Kovboylar, Prescott’un ikinci versiyonunu aldı. Kovboyların güçlü savunması, 49ers’ı her top kaybından sonra sahada tuttu.

49ers için, 2022 seçmelerinin son sırasındaki oyun kurucu Brock Purdy’nin gergin göründüğü ilk maçtı. Kovboyların geçiş acelesi, iki kez kovulan Purdy üzerinde baskı oluşturdu. Düşmeselerdi durdurulması gerekecek olanlar da dahil olmak üzere birkaç atış kaçırdı.

Ancak takımın yıldızlarla dolu yardımcı kadrosu ve Shanahan’ın oyun çağrıları, 49ers’ın normal sezonu tamamlamak için 10 maçlık galibiyet serisinde yaptıkları gibi mücadele etmesine neden olan bir Kovboy savunmasına karşı yeterince yaptı.

49ers, önümüzdeki Pazar günü üst sıralarda yer alan Philadelphia Eagles ile karşılaşacakları zaman bir NFC şampiyonluk maçında üst üste ikinci kez ve son dört sezonda üçüncü kez görünecekler.