Konya’da kızlarını kaybettikleri hastalığı taşıyan 3 çocukları için uğraş veriyorlar

Zakariya

Global Mod
Global Mod
Yaklaşık 8 yıl evvel memleketi Van’dan Konya’ya yerleşen 40 yaşındaki Yalçın ile 35 yaşındaki Hatice İnan’ın evliliklerinden Nazlıcan (12), Muhammed (9), Kübra Parıltı (8) ile Ömer Ali (2) ismini verdikleri 4 çocukları dünyaya geldi.

ALTI YIL EVVEL KIZI NAZLICAN HASTALANDI

İnşaatlarda sıvacılık yapan Yalçın İnan, kızı Nazlıcan’ı 6 yıl evvel üşüme ve diş etlerindeki kanama üzere rahatsızlıklardan dolayı hastaneye götürdü.

Küçük kıza bedeninin kan hücresi üretememesine bağlı fankoni aplastik anemisi (FAA) teşhisi konuldu.

NAZLICAN KURTARILAMADI, KARDEŞLERİ DE HASTA

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisine başlanılan lakin olumlu bir sonuç alınmayan Nazlıcan 21 Ocak’ta hayata gözlerini yumdu. Öteki çocukları da tıpkı rahatsızlığı taşıyan İnan, bir daha evlat acısı yaşamamak için elinden geleni yapıyor.


“DİŞLERİNDE KANAMA OLUYOR, GERİLİME GİRİYORLAR”

İnan, çocuklarının hastalığı niçiniyle nizamlı çalışmaya gidemediğini, yardımseverlerin dayanağının kendilerine güç verdiğini söylemiş oldu.

Oğlu Muhammed’e nizamlı kan desteği yapıldığını aktaran İnan, şu biçimde konuştu:

“Okula gidemiyor. Öteki çocuklarımın da tertipli denetimleri yapılıyor. Yaşadıklarımız bizim imtikadınız. Kızım fazlaca acı çekti. Bu epeyce zahmetli bir hastalık, Allah kimseye vermesin. Trombosit beyaz kana gereksinimimiz epeyce oluyor. kimi vakit hayli sıkışıyoruz, bulamıyoruz. Çocuklarda dişlerinde kanama oluyor, gerilime giriyor. Çocuklarımın ömrü meskende geçiyor. Çocuklar, enfeksiyon riskinden dolayı bahçeye bile çıkamıyor. Vakitlerini meskende geçiriyorlar. Biz de onların arkadaşı olduk, dünyamızı birleştirdik. Baba, arkadaş, sırdaş olduk. Sokaktaki arkadaşıyla oynayamıyor, bisiklete binemiyorlar. Dokundukları her yerden enfeksiyon kapıyorlar. Beden hayli zayıf, bağışıklık sistemi zayıf.”


“ÇOCUKLARA HAFTADA BİR KAN VERMEK GEREKİYOR”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Ana Bilim Kısmı Lideri Doç. Dr. Hüseyin Tokgöz de bu tıp hastaların tedavisinde kemik iliği nakli yapılması gerektiğini söylemiş oldu.

Doku kümesi uyan kardeşten yahut akraba dışı vericiden nakil yapılabildiğini aktaran Tokgöz, şunları kaydetti:

“Baba çocuğuyla epeyce ilgilendi ve meşakkat çekti. Enfeksiyondan yahut kanamadan dolayı hasta kaybedilebiliyor. Ağır fankoni aplastik anemi, tedavisi epey meşakkatlidir. Kan kıymeti düşüklüğüne bağlı, bağışıklık zayıflığından ateş, enfeksiyon ve kanama epeyce sık oluyor. Sık sık kan gereksinimi oluyor. Çocuklara haftada bir kan vermek gerekiyor.”