Jorge Jesus’tan Joao Pedro’nun durumuna ait açıklama!

semaver

New member
Fenerbahçe, Dünya Kupası içinde Kulüpler Birliği Vakfı tarafınca organize edilen dostluk turnuvasında LaLiga gruplarından Rayo Vallecano’yu 3-1 mağlup etti.

Karşılaşmanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus, rakibe nazaran yeterli oyun sergilediklerini lakin kolay bir gol yediklerini tabir ederek, “Daha âlâ olmamız gerekiyordu. Birinci yarı oyuna hükmettik sonuca hükmedemedik. İkinci yarı değişikliklerle grubun performansı daha güzele gitti. Rakibin değişiklikleriyle ise oyunları daha berbata gitti. Bu da ikinci yarı işimizi daha kolaylaştırdı. Hazırlık maçı da olsa kazanmak her vakit kıymetlidir. Lakin maçta sakatlık yaşanması uygun olmadı. Pedro’nun durumunun ne olacağını nazaranceğiz fakat keyif kaçırıcı bir durum bu” dedi.


“PEDRO’NUN DURUMU UMARIM ÖNEMLİ DEĞİLDİR”

Jesus, lige verilen 5 haftalık ortanın âlâ geleceğini lisana getirerek, “Bu orta sakatların dönmesi açısından değerli. Daha evvel sakat olan oyuncularımız, King, Mert Hakan Yandaş bu maçta oynadı. İki sakatımız var; Peres ve Arda Güler. Bu maçta sakatlanan Pedro’nun durumu umarım önemli değildir. Hastaneye gitti, gerekli testler orada yapılacak. Ben şu an durumuyla ilgili bilgili değilim en azından” diye konuştu.

“YABANCI HUDUDU SEBEBİYLE KONTENJAN DOLU”

Lemos ve Bruma’nın lisansları hakkında konuşan Jesus, “Şu anda Fenerbahçe’nin yabancı sonu sebebiyle kontenjanı dolu. Transfer ve liste için birilerinin gitmesi gerekiyor. Lemos bu maçta oynadı zira o konumda elimizde hayli tahlil yok. İki genç oyuncu da vardı; Yusuf ve Yiğit. Lemos, 5 aydır oynamıyordu, bu maç güzel oynadı, fizikî zorluk yaşadı lakin bu olağan. Transfer dönemine bakacağız lakin kolay değil. Onların takıma dahil olmaları için birilerinin gitmesi gerekiyor. Ne yapacağımıza bakacağız transfer periyodunda. Savunma bölgesinde sayı manasında sorun yaşayabiliyoruz. Bugün gördük. Serdar vakit zaman sakatlıklar yüzünden gruptan farklı kalabiliyor. Peres sakat. Türkiye’de yarışan Fenerbahçe üzere kuvvetli 5-6 grup var. Avrupa’da son 16’dayız. Muvaffakiyetin bedeli bu. Başarılı olup ilerlemesek tahminen bu sakatlıkları yaşamazdık. Lakin defans bölgesini, elimizde daha fazla tahlil olması için güzelleştirmemiz gerektiği bir gerçek. Fikir belirtmem gerekirse bence yabancı sonu olmasa Türk futbolunun gelişmesi açısından daha güzel olabilirdi. Portekiz’de yabancı kuralı yok. Ancak öteki kurallar var. Bu yüzden Portekiz 10 milyon nüfuslu bulunmasına karşın en güzel oyuncuları çıkarabiliyor ve kadroları da dünya sıralamasında ön sıralarda yer alabiliyor. Ben şahsî olarak şu fikirdeyim; Avrupa ve dünya futboluna, üst liglere baktığınız vakit bu biçim yabancı sınırlamaları yok. Kalite olarak düşük diyebileceğimiz Arabistan ve Türkiye üzere liglerde var bu hudut. Bu yüzden futbol gelişmiyor. Kaliteli oyuncu getirirseniz katkı sağlıyorlar. Altyapı değerli, imkanlar, kaideler her vakit daha uygun hale getirilmeli. Türk futbolunu yönetirken bu usul bilgilerin düşünülmesi gerekir” halinde konuştu.

“LEMOS VE BRUMA’NIN PERFORMANSLARINI DAHA ÜST ÇEKMEK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Lemos ve Bruma’nın performanslarını daha üst çekmek için çalışmaların sürdüğünü tabir eden Jesus, “Lige verilen ortada kusurlarımızı gidermek için, daha üst düzey için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün ekipler bu biçimde değerlendirebiliyor ortayı. Lig başlayınca nazaranceğiz seviyeyi. Bu işimizin bir kesimi. Her gün her idmanda daha yeterli olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz zira biliyoruz ki hem kişisel hem kolektif manada daha güzel olabiliriz” dedi.


“VALENCİA VE BATSHUAYİ’YE KADRONUN MUHTAÇLIĞI VAR”

Jesus, Dünya Kupası’na katılan oyuncularının performansları hakkında “Valencia 3 maçta 3 gol attı, uygun performans sergiledi. Fizikî olarak da uygun düzeyde değildi. Ekibi elendiği için müsaade yapıp birkaç gün ortasında ekibe katılacak. Belçika’nın da bir maçı daha var. Kümeden çıkamazsa Batshuayi de grubumuza katılacak. Bu iki oyuncuya muhtaçlığı var takımın” diye konuştu.

“DÜNYA KUPASI’NDA 4 FAVORİM VAR”

Dünya Kupası’nda 4 favori kadrosunun olduğunu belirten Jesus, “Portekiz, Brezilya, Fransa ve İspanya. daha sonrasında Arjantin ve İngiltere geliyor. Bu ikisi kalite manasında başkalarıyla birebir düzeyde değil. Kısa müddetli, eşleşmeli cins olduğu için her şey olabilir bu turnuvada. 4 ekibin en kaliteli kadro olduğunu düşünüyorum” formunda konuştu.

“ARABİSTAN’DA DA YABANCI SINIRLAMASI VAR”

Jesus, Suudi Arabistan Ulusal Takımı’nda bir vakit bakılırsav yaptığı Al Hilal kadrosundan fazlaca oyuncu olduğunu söz ederek, “13 oyuncu çağrıldı. Arjantin maçında Birinci 11’in 6’sı Al Hilal oyuncusuydu. Kaleciyle çalışmamıştım. Arabistan’da da yabancı sınırlaması var. Ben gittiğimde oyuncu hududu 5’ten 7’ye çıkmıştı. Bu değişim onları olumlu manada değiştirmişti, yararı oldu. O ligde de güzel oyuncular var. Beni şaşırtmadı Arjantin kararı. Birkaç yıl oluyor ayrılalı. Kazanmalarının benimle alakası yok o yüzden. Tahminen onların teknik yöneticisinin başarısı. Tahminen fikirleri benimle birebirdir, olabilir” dedi.


“RONALDO’NUN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMU ÇOK DÜZGÜN ANLIYORUM”

Cristiano Ronaldo’nun durumunu hakkında da konuşan Jesus, şu sözleri kullandı:”

Ronaldo’nun ortasında bulunduğu durumu hayli düzgün anlıyorum. İkimiz de Portekizliyiz, ortamızda uygun bağ var. Messi ve Ronaldo tahminen şu an son dünya kupalarını oynuyorlar. Ancak dünyanın en yeterli iki oyuncusu olduklarına kuşku yok. O düzeyde öteki oyuncular yok. Düzeylerine yaklaşanlar var ancak o düzeyde olduklarını düşünmüyorum. Ronaldo’nun dünyaya örnek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Finansal gereksinimi yok, her şeyi başarmış lakin birinci tutkusuyla oynuyor, muvaffakiyete aç bir biçimde. Bu da futbola olan aşkını gösteriyor. aslına bakarsan dünyanın en yeterli futbolcuları aşk sebebiyle bu düzeye ulaşıyorlar. Pele ve Maradona da o denli. Messi ve Ronaldo da o denli. Başkaları kalite olarak onların düzeyine ulaşabilirler lakin bu bakış açısına ulaşabileceklerini düşünmüyorum. Özel hayatta diğer şeyler de var zira. Futbolu hayatlarında her şeyi önüne koymuşlar. Bu yüzden her futbolcu o düzeye gelmez diye düşünüyorum.”