Hanım Farsça mı ?

Emirhan

New member
Hanım Farsça mı?

Bir Erkek Gözünden Hayatın Gizemli Dilini Çözme Çabası

Bugün, "Hanım Farsça mı?" sorusunun cevabını aramak üzere bir araya geldik. Evet, doğru okudunuz, Farsça! Çünkü bazen kadınların söylediklerini anlamak, Farsçayı çözmekten daha zor olabiliyor. Hadi itiraf edelim, biz erkekler, kadınların söylediklerinden çok daha fazlasını anlamaya çalışırken, kendimizi bir anda eski bir dilde ders çalışıyor gibi hissediyoruz. Ama işte, bir erkeğin çözüm odaklı, stratejik bakış açısıyla, kadınların dünyasına adım atmak bu kadar karmaşık olabiliyor!

Erkekler: Çözüm Arayışında Her Zaman ‘Pratik’

Erkekler, dünyaya daha çok ‘iş yapalım, sorunu çözelim, hemen halledelim’ bakış açısıyla yaklaşırlar. Hani bazen kadınlar bir şey anlatırken, hemen çözüm önerileriyle dolu cümleler kurarız ya, işte tam burada işler karışmaya başlar. Kadınlar bazen sadece bir şey anlatmak, hislerini paylaşmak isterler. Biz ise, "Ama buna şöyle çözüm getirebiliriz" demeye kalkarız.

Örneğin, sevgiliniz günün nasıl geçtiğini anlatırken, "Bugün çok yoğundum, ofiste gerçekten zorlandım" dediğinde, siz hemen çözüm önerisine geçebilirsiniz: "Ofise daha erken git, böylece işler kolaylaşır." Ya da, "Hep bu işleri ben yapıyorum, herkes kafasına göre takılıyor!" dediklerinde, "Belki birilerine daha fazla sorumluluk verebilirsin," önerisini getirebilirsiniz. İşte biz erkekler bu tarz çözüm odaklı düşüncelerdeyken, kadınlar 'yılın en empatik ses tonu'nu kullanarak sadece bizi dinlemeyi bekliyor olabilirler.

Tabii, işin sonunda kadınlar, "Sen beni anlıyor musun? Bunu mu söyledim?" diye sorarlarsa, bizde büyük bir donma durumu yaşanır. Çünkü gerçek sorunun ne olduğuna dair hala bir fikrimiz yoktur. Şu noktada, "Evet, seni anlıyorum ama neden çözüm üretmiyorsun?" diyecek kadar stratejik düşünmek de bizim erdemimiz!

Kadınlar: Empati ve İlişki Odaklı Yaklaşımın Gücü

Kadınların dünyası ise tam anlamıyla bir ilişki labirentidir. Onlar, her zaman her şeyin ruhunu çözmeye çalışan, hislerle derinlemesine ilgilenen varlıklardır. Bir kadın, partnerine “Bugün çok yoğundum” dediğinde, aslında ilk başta çözüm beklemez. Onun amacı, sizden bir "ay, seni anlıyorum" tepkisi almak ve biraz empati görmektir. Kadınlar, bizlere karşı duygusal bağlantı kurmaya daha yatkındır ve ilişkilerindeki her şeyin duygusal yönüne odaklanırlar.

Kadınların söylediği şeyleri çözmeye çalışırken, aslında biraz daha derine inmek gerekebilir. Hani bir kadın, bir erkeğe "Sana çok üzgünüm" dediğinde, bu genellikle "Beni anlaman için bu duygusal durumu benimle paylaşmanı istiyorum" anlamına gelir. Ama biz ne yapıyoruz? "Sana üzgün olmanı gerektiren bir şey mi söyledim? Ne yapalım, başka bir şekilde çözelim mi?" diyerek, derinlemesine bir çözüm yerine, durumu daha da karmaşık hale getirmeye çalışıyoruz.

Kadınların dilinde, duygu ve anlayışla bağlantı kurma, bizim ‘sorun çözme’ yaklaşımımızdan çok daha önce gelir. Kadınlar için, duygusal paylaşımlar, gerçek anlamdaki çözümlerden çok daha değerli ve önemli olabilir. Öyleyse, “Hanım Farsça mı?” sorusunun cevabı burada saklı olabilir.

Birlikte Çözüm Bulalım!

Böyle bir durumda, her iki tarafın yaklaşımını birbirine yakınlaştırmaya çalışmak, aslında ilişkinin daha sağlıklı ve keyifli olmasını sağlayabilir. Bir erkek, kadınların duygusal paylaşımlarına biraz daha empatik bir şekilde yaklaşmayı öğrenebilirken, kadınlar da bazen ‘işe yarar bir çözüm’ önerisinin, karşındaki kişi tarafından kabul edilebileceğini anlamalı. Sonuçta, ilişki bir iki kişilik bir iş değil, bazen çözüm üretmek ve bazen de yalnızca dinlemek, paylaşmak, keyif almakla ilgili bir denge oyunudur.

İşte O Zor Sorunun Cevabı: Kimse Farsça Konuşmuyor!

Tabii ki de, "Hanım Farsça mı?" sorusunun cevabı, aslında hepimizin konuşmakta zorlandığı bir 'dil' değil. Fakat kadınlar ve erkekler arasındaki iletişimsizlik bazen, iki farklı dilde konuşmaya benzeyebilir. Bir erkek, “Bu durumu çözmemiz lazım” derken, kadın “Beni dinlemeni istiyorum” diyordur. İşte bu farkları birbirimize anlatabilmek için, biraz sabır, biraz empati ve bolca espri ile iletişim kurmak gerekiyor.

Bundan sonra, erkekler ve kadınlar arasındaki bu komik dil farklarını biraz daha anlamaya çalışırken, belki de Farsça öğrenmeye gerek yoktur. Birbirimizi anladığımız sürece, biz aslında çok daha derin bir dile sahibiz: Sevgi, anlayış ve biraz da mizah! O yüzden, “Hanım Farsça mı?” sorusunun cevabını bulduğumuza göre, şimdi bu konuda ne düşünüyorsunuz forumdaşlar? Farsça mı, İngilizce mi, yoksa tamamen kendi dilimizle mi iletişim kuralım? Yorumlarınızı bekliyoruz!