Hamit Altıntop: ‘Kuntz devam edecek’

semaver

New member
Türkiye Futbol Federasyonu İdare Şurası Üyesi Hamit Altıntop, Faroe Adaları hezimetinin akabinde açıklamalarda bulundu.

İşte Hamit Altıntop’un açıklamaları:

“SORUMLULUĞU ÜSTLENİYORUZ”

“Son 2 maçı bizler de olumlu karşılamıyoruz. Üzgünüz. Berbat bir akşamdı. bu biçimde bir oyun ve yenilgi kabul edilecek değil. Bunun farkındayız. Sorumluluğu üstleniyoruz. Kaçış yok.”

Biz futbol ülkesiyiz. Futbolu konuşuyoruz, eleştiriyoruz. İstişareleri kapatmamak lazım. Tenkitleri yaparken hangi manada yapıyoruz, geliştirmek için mi yapıyoruz, bunlara dikkat etmek gerekir. Bağlantı araçları artık artıyor. Dijital inanılmaz gelişiyor. Herkes özgür bir biçimde fikrini beyan ediyor. Bunlar kıymetli. Baktığınızda 20-30-40 yıl evvel olan medya oyunları da var hala. Bunlara fazlaca prim vermemek, göz önüne almak gerekir. Maksadımız Uluslar Ligi’nde 1. olmaktı, olduk. Makus bir imaj de verdik. Bunu da kabul ediyoruz. Bu bir müddetç, değişim. Değişim vakit alacak dedik. 4 maçtan daha sonra nasıl piyasaya çıkmadıysak, her şey dört dörtlüktü. Bugün de özeleştiri yapıyoruz. Bunu kabul ediyoruz.”

“30-40 YIL EVVELKİ MEDYA OYUNLARINA PRİM VERMEYİN”

“Yeni bir idare, lider geldi. Bu mevzuda iletişimiz çok olumlu, uygun. Güzel bir yola başladık. Bunu beyan da ediyoruz. Beyan etmemize karşın bir mutsuzluk var. Kabul etmemek üzere şeyler var. Tenkit olacaktır. Eleştirici yapıcıysa, futbolun paydaşlarıyla birlikte hepsini kapsıyorsa başımızın üstünde yeri var. Biz burada ferdi bir amacımız yok. Türk futbolunu ileri taşımaya çalışıyoruz. 30-40 yıl evvelki medya oyunlarına prim vermeyin. Ağır da eleştirin. Kabul ediyoruz. Oyunu hocamız kıymetlendirir. Koşmazsanız, başınızı ayağınızı ikili çabalara sokmazsanız, kararlı oynamazsanız Faroe’ye de, Lüksemburg’a da kaybedersiniz. 3 ay evvel hepsine 4-5 attık, bugün bu imgeyi veriyoruz. Bu kabul edilmeyecek. Bunu oyuncularımıza da hissettireceğiz. Kulüplerdeki antrenörlerle bunu paylaşacağız. Bunlar bizim çocuklarımız. Hakikat ikazları yapıuyoruz da. Hoca grubu 24 saat sağlam bir temel atmak için uğraşıyor. Yeni idaremiz ile birkaç ay daha sonra bunun planlamasını da açıklayacak.”

“YENİ BİR HOCAYLA İVME YAKALADIK”

“Kısa vadeli amaç Dünya Kupası playoffları ve Uluslar Ligi’nde B Ligi’ne yükselmekti. Bunları yaptık. 9 Ekim’de Frankfurt’ta Avrupa Şampiyonası Elemeleri kuraları var. Bu orta vadeli gayemiz. Bu süreçte yeni oyuncular kazanmaya, daha epey topla oynamaya çalışıyoruz. Bugünkü birinci devre, evet, şaşkınız. Bu kadronun 2 yüzü var. Bu ekip iki kere B Ligi’nde C Ligi’ne düşmüş. B Ligi’nde kalma sebebimiz formatın değişmesi. Şenol Hocamız da B Ligi’nden C Ligi’ne düşmüş. Ağır bir Avrupa Şampiyonası geçirildi. Yeni bir hocayla ivme yakaladık. Bunun olumlu imajını haziranda gösterdik. Bu son 2 maçta düşündürdü, geri adım mı attık dedirtti. Sorumlu kişi olarak hocanın ardındayım dedim. Eleştirmeyin manasına gelmiyor. Ben buna hürmet göstermenizi istiyorum.”

“GÖNÜLLÜ BİÇİMDE, SIKINTILARIN TABANINA İNİYORUZ”

“Medyada geçmişi olan, pahalı olan, kitlesi olan arkadaşlarımız teze bakılırsa tweet atıyor, argümana göre manşet atıyor. Bu olur mu ya! Bunun Türk futboluna yararı var mı ya! Haydi ben bugün olurum, yarın olmam. Kendimi geçtim ya. Biz istekli buradayız. İstekli biçimde eğitime, ta tabanına inmeye çalışıyoruz. Kulüp liderleriyle en büyük kavgam, altyapınıza kıymet verin arkadaşlar. Bunları siz kabul etmiyorsunuz. Galatasaray’ın gençler için nizami alanı yok. Yani ben rica ediyorum. Oraları tahlil edin medya olarak. Oraları da gündem yapın. Oralara da baskı yapın. Düşünün. Bu kadar para dönen yerde temeli atamamışız. Bu başka bir husus.”

“TÜM PAYDAŞLAR OLARAK GERÇEĞİ KABUL ETMELİYİZ”

“Bugünkü gerçeği inkar etmiyorum. Ulusal Grup sorumlusu olarak bu oyunu, bu imgeyi, bu yenilgisi kabul etmiyorum. Bu başka bir şey. Paydaşların hepsi uyumlu, iç içe şayet olmazsa ilerleyemeyiz. Hoca değişir evet, Ahmet masraf Mehmet gelir, Mehmet sarfiyat Hasan gelir, hepsi olabilir. Tek bir şahsa bağlı değil. Tüm paydaşlar olarak bu gerçeği kabul etmeliyiz.”

“KADRO KUNTZ İLE DEĞİŞTİ”

Kuntz’tan evvel yaş ortalamamız 27.5-28’di. Kuntz ile birlikte takım değişti. Burak Yılmaz’ın bırakması büyük kayıp. Telafi etmek kolay değil. Hoş performanslarıyla, golleriyle bir yere taşımış biri. Caner ve Gökhan’ın bırakması… bu biçimde bu biçimde değişim ortasındayız. Olumlu taraflarına bakalım. Ferdi’yi, Salih Özcan’ı buraya kazandırdık. Hakan Çalhanoğlu farklı bir durumla ön plana çıktı. Cengiz canlandı. Harbiden sorumluluk alıyor, liderlik yapmaya çalışıyor. Merih, Çağlar da sorumluluk alıyor. Çok pahalı kalecilerimiz de var. Kalecilerimizi değerlendirdiğinde onların da üstüne koyması gerekiyor.”

“BİZİM YAPTIĞIMIZ İŞ DEĞİŞMEYECEK”

Demek istediğim, bizim bu hezimetten daha sonra yaptığımız iş değişmeyecek. 7/24 temeli atmaya çalışıyoruz. Fitness, tahlil, mentör, altyapılar, kulüplerimizle bir nevi genç gruplarımıza maddi ve manevi yatırım açısından her alanda çalışıyor. TFF olarak ana gayemiz özkaynak olarak biz örnek olacağız. Kulüplerimizle işbirliği yapacağız. Okullara taşıyacağız, MEB ile Sıhhat Bakanlığı ile ortak biçimde. Kesim artık epey büyüdü. Bunu ne kadar yayabilirsek, ne kadar herkes ucundan tutarsa Türk futbolunu ileri taşıyacağız. bu biçimde bir maçı izlemek harbiden acıtıyor. Lakin, bundan daha sonra ne yapacağız.”

“MİLLİ GRUP HANİ BİZİMDİ?”

Eleştirilere açığız lakin o gitsin, bu gitsin ile olacak iş değil. Beşerler burayı bilmediğinde şahsi mi diyoruz ya. Her alanda üstüne koymamız lazım, her alanda. Ulusal Grup hani bizimdi. Makus günde el ele verme varken bölmeye çalışmayalım. Benim mesajım bu. 1 yıllık süreç geçti. En kısa vakitte büyük kapsamlı bir basın toplantısında açıklamaları yapacağız. daha sonrasında kura çekimiyle hoş bir kümeye gideriz. 2023 yılı Türk futbolu için hayli epeyce değerli olacak.”

“BUNLARI GÖRMÜYOR MUYUZ?”

“Biz yola devam ediyoruz. Biz kararlıyız. Burada soru işareti var mı? Burada bir sav var. Benim bir yorumum, bu iddiayı kapatır ya. 115 yerde gündem olması diğer ne olabilir. Biz hocayla devam ediyoruz diyorum sorumlu olarak. Bir tez geldi. Biri yayında diyor ki, ‘Kulağıma haber geldi. Bu bu biçimde olacak. Yarın öbür gün goreceksiniz. Oradan değil, buradan haber bekliyor’ falan. Kime yararı var ya. Çocukların ne kadar dayanağa gereksinimi olduğunu görmüyor muyuz? Bir Eren Elmalı’nın gelişim ortasında olduğunu, İsmail Yüksek’in hangi geçişte olduğunu görmüyor muyuz? Yunus Akgün epeyce değerli ve kıymetli lakin daha Avrupa düzeyinde olmadığını görmüyor muyuz? Kerem’in epeyce yeterli geçen bir sezdaha sonrasında devamını getirmek için daha kuvvetli çalışmak istediğini görmüyor muyuz? Bunları görmüyor muyuz?”

“RIDVAN’IN DEĞİŞİMİNİ GÖRMÜYOR MUYUZ?”

“Bir Merih ile Çağlar olmadığında en kuvvetli olduğumuz bölgede zayıf olduğumuzu görmüyor muyuz? Rıdvan’ın kültür, lig, lisan değişimine girdiğini görmüyor muyuz? Onlar bize bakıyor. Benim büyüğüm gerçek yolu gösterir, yürek, özgüven verir umarım diyor. Biz bunların uğraşının ortasındayız. Yoksa olağan ki kupalar, muvaffakiyetler istiyoruz. Benim bilhassa en büyük derdim Van’daki 10 yaşındaki çocuğun bile sisteme inanması. Muvaffakiyetle, yetenekle ben bir yere gelirim desin. Burada istemediğim duygusal oldum tahminen şu an.”

“KİMSE EGZERSİZDEN KAYTARMADI”

“Son 2 maçı kabul etmiyoruz. Haziranda 4 maçta gol yememek, yenilmemek, 4-5’er gol atmak hoştu. O 18 gün bana harbiden inanılmaz bir güç, umut verdi. Kimse egzersiz kaytarmadı, erkenden tatile gitmek istemedi. Herkes maçlarda yeterliydi. Oyuna girenler inanılmaz canlı, enerjik. Bugün bir daha bu biçimde geriye… Futbol motivasyon oyunu, motive şayet olmazsanız, önemli ve samimi, ayağınızı ikili çabaya sokmazsanız kazanamazsınız. Birinci devre o eksikti. İkinci yarı golü yeyince… Biri bizi acıttı bir ondan sonrasında başladı. Hayır, birinci dakikadan itibaren. Boşuna kürek sallamaya bizde meraklı değiliz, inanmıyorsak.”