Hafriyat kazanda 250 bin avro kazanan göçmen, dokümanları olmadığı için parayı alamıyor

accur

New member
Brugge kenti yakınlarındaki liman kasabası Zeebrugge’de, İngiltere’ye geçmeye çalışan bir göçmen topluluğu içerisinde yaşayan 28 yaşındaki Cezayirli erkek, 23 Mart’ta bir süpermarketten 5 euro karşılığı kaza kazan kartı aldı.

250 BİN AVRO KAZANDI

Kazıdığı karttan 250 bin euro ikramiye kazanan talihli, süpermarketin kasasına başvurdu. Market çalışanları, 2 bin euroyu aşan ikramiyelerin Belçika Piyango Yönetimi tarafınca ödendiğini belirterek, orayla temasa geçmesini tavsiye etti.

ORTADAN KAYBOLDU

Belçika’da oturma müsaadesi ve sığınma başvurusu bulunmayan Cezayirli talihli, ondan sonrasında iz bırakmadan ortadan kayboldu. İsmi ve adresi bilinmeyen talihlinin yalnızca süpermarketin güvenlik kameralarındaki imgesi ile mahallî bir papazın çektiği fotoğrafı vardı.


BELGELERİ OLMADIĞI İÇİN BANKA HESABI AÇAMIYOR

Geçen Cuma günü üç kişi, kazanan kartla bir arada Belçika Piyango Yönetimi’ne başvurdu. Fakat güvenlik kameralarındaki talihliye benzemedikleri için polis tarafınca gözaltına alındılar. Hafriyat kazan kartına da güvenlik emeliyle polis el koydu.

Ancak Cezayirli göçmen bir avukatla birlikte evvelki gün Brugge’deki karakola başvurdu. Batı Flanders Savcılığı, bu kişinin güvenlik kameralarındaki talihli olduğunu doğruladı. Belçika maddelerine göre 250 bin euroluk ikramiye bir banka hesabına yatırılmak zorunda. Fakat talihli, dokümanları olmadığı için Belçika’da banka hesabı açamıyor.

“İKRAMİYEYİ ALANA KADAR HUDUT DIŞI EDİLMEYECEK”

Piyango yönetimi daha evvel Cezayirli talihlinin, kazandığı parayı almaya hakkı olduğunu bildirmişti. Artık bu paranın nasıl ödeneceği araştırılıyor. Piyango Yönetimi, talihlinin istemesi durumunda paranın öteki bir hesaba da yatırılabileceğini belirtiyor.

Kısa müddet gözaltında tutulan öbür üç kişi ise hür bırakıldı. Bu şahısların hafriyat kazan kartını çalıp çalmadığı yahut parayı almak için gerçek talihli ile işbirliği yapıp yapmadıkları çabucak hemen belirlenemedi. Cezayirli talihlinin avukatı Alexander Verstraete, AFP ajansına yaptığı açıklamada, “Kimliğini kanıtlayabilecek dokümanları arıyoruz. Cezayir’deki ailesiyle irtibata geçmesi gerekecek” dedi.

BELÇİKA’DA KALMAK SİTİYOR

Verstraete Belçikalı yetkililerin, talihliyi ikramiyesini alana kadar hudut dışı etmeyecekleri kelamını verdiklerini söylemiş oldu. Belçika medyasına bakılırsa talihli göçmen, dört ay evvel tekneyle Cezayir’den İspanya’ya geldi. Oradan da yürüyerek Fransa ve Belçika’ya ulaşan Cezayirli göçmenin maksadı İngiltere’ye geçmekti. Lakin ikramiye kazandıktan daha sonra fikrini değiştirdi. Artık Belçika’da kalıp, yuva kurmak istiyor. Cezayirli talihli Het Laatste Nieuws (HLN) gazetesine, “Bir eş arayacağım. Paramla değil, kalbimle birini bulacağım” diye konuştu.