Gauff ve Raducanu Avustralya Açık’ta teslim oldu, ancak yalnızca biri ilerledi

semaver

New member
MELBOURNE, Avustralya — Coco Gauff ile Emma Raducanu, yeni bir çağ için oldukça iyi bir tenis maçı gibi geldi. Avustralya Açık’ın organizatörleri açıkça kabul ettiler ve gençlere en yüksek faturayı verdiler: Çarşamba günü gece seansını açmak için Rod Laver Arena’da saat 19:00.

Gauff, “Birinci olduğumuz için mutluyum,” dedi. “Umarım teslim etmişizdir.”

Sallantılı, hatalarla dolu bir başlangıcın ardından, ilk kariyer toplantıları güzel anlar yaşadı. En önemlisi, Raducanu’nun şutlarına vücudunu fırlattığı ve Gauff’un hızını ve öngörüsünü çok az kişinin yakalayabileceği topları kovalamak için kullandığı bazı uzun ralliler vardı.

Yüksek hızlı eğlence, yumruk yerine misilleme, Raducanu’nun akıcılığı ve tam dönüşlerine karşı Gauff’ın daha patlayıcı hareketi ve güçlü servisiydi.

İkinci sette iki set puanı kurtarmak zorunda kalsa da Gauff’ın 6: 3, 7: 6 (4) kazanması büyük sürpriz olmadı. Şu anda daha başarılı ve tutarlı bir oyuncu. İlk 10’da yer alan, teklerde ve çiftlerde birden fazla Tur unvanına sahip olan, 2019’dan beri pistte düzenli olarak yarışan kişi.

Ve yine de, şu anda yalnızca 77. sırada yer almasına rağmen, Raducanu Gauff’un peşinden koştuğu şeyi çoktan elde etti: Grand Slam unvanı. 2021 ABD Açık’ta Raducanu, bir spor etkinliğinden çok bir peri masalı gibi hissettiren bir turnuvada Major kazanan ilk tekler eleme şampiyonu oldu.

New York’ta çıktığı 10 maçta set kaybetmedi ve 18 yaşında dünya yıldızı oldu. Wimbledon 2019’da dördüncü tura çıkma yolunda 15 yaşında Venus Williams’ı yenen Gauff, ancak bir dereceye kadar ilişki kurabilir.

Gauff, halka açık bir figür olmakla ilgili olarak “Bunu benden çok daha büyük bir düzeyde deneyimlemiş gibi hissediyorum” dedi. “Ama genç yaşta turneye çıkmak, küçük olaylarda oynayan gençlerden birdenbire adınızı öğrenen, her zaman kazanmanızı bekleyen insanlara kadar farklı bir hayat.”

Raducanu’nun her zaman kazanamayacağı, bir şekilde bölgeye çok erken girdiği ve bir daha geri dönüş yolunu bulamayacağı kısa sürede anlaşıldı. Henüz başka bir Tur şampiyonluğu kazanamadı veya başka bir majörde ikinci turu geçemedi ve Avustralya Açık’ın başlamasına iki haftadan kısa bir süre önce bisikletiyle hayatta kalırken kötü bir şekilde burkulduğu ayak bileği gibi antrenörleri ve rahatsız edici yaralanmaları var. .

Raducanu, “Kesinlikle elimizden gelen her şeyi yaptık,” dedi. “Turnuvadan önce yaklaşık 10 günümüz vardı ve 1. Gün koltuk değnekleriyle havuz rehabilitasyonu yapıyordum. Oradan sahaya çıkmak çok büyük bir çabaydı.”

Bu arada Gauff, sezonunu Yeni Zelanda’nın Auckland kentinde şampiyonluk kazanarak açtı ve ivme ile Melbourne’a geldi.

Avustralya Açık 2023

Yılın ilk Grand Slam tenis turnuvası 16-29 Ocak tarihleri arasında Melbourne’da yapılacak.

Cuma günü üçüncü turda başka bir Amerikalı olan Bernarda Pera ile karşılaşıyor ve Çarşamba günü Beyaz Rusya’dan Aliaksandra Sasnovich’i düz setlerde yenerek teklerde üçüncü tura yükselen Jessica Pegula ile çiftler oynuyor.

Geçen yıl Fransa Açık’ta ilk Grand Slam tekler finaline ulaşmasına ve 1 Numaralı Iga Swiatek’e yenilmesine rağmen, Gauff sezonu düşüşle bitirdi: turdaki ilk tam yılının ardından duvara çarptı ve üçünü de kaybetti. Fort Worth’taki WTA Finallerinde ve Billie Jean King Cup Finalleri takım etkinliği için Atlantik’i Glasgow’a geçtikten sonra tekrar kaybetti.

Geleneksel olarak daha az güvenilir şutu olan forehand’i baskı altında çökmeye devam etti ve desteği sezon dışında da onun ve ekibinin odak noktası oldu.

Bunu geliştirmek ve ona inanmak, Grand Slam hedefine ulaşmak için çok önemli olacak ve Çarşamba günkü maçın çoğunda iyi bir şekilde dayandı, ancak ikinci sette, Raducanu’nun defalarca hedeflediğini belirttiği gibi, gerilişte daha da sarsıldı.

“Sezon öncesi yaptığım çalışmalarla işe yaradığına sevindim,” dedi. “Üzerinde çalışmam gereken şeylerden birinin bu olduğunu biliyorum. Her hafta, her maçta gelişiyormuş gibi hissediyorum.”

Çarşamba gecesi kesinlikle her iki kanatta da iyi savunma yaptı, rallileri uzattı ve sonunda Raducanu’yu aşırıya kaçmaya zorladı.

Raducanu, “Zor,” dedi. “O harika bir hareket, harika bir atlet – oyuna başka bir top koyuyor, böylece onu çizgiye yaklaştırmanız gerektiğini hissediyorsunuz ve sonra sizi bu şekilde hatalarla dalga geçiyor.”

Gauff ikinci sette 4-5 servis attığında, Raducanu her iki set noktasına da hakimdi ve anlaşmayı imzalama zamanı geldiğinde sadece kaçırmak için kalıpları ve angajman şartlarını dikte etti.

İkinci set noktasındaki backhand drop şutu, fileyi geçseydi açıkça bir galibiyet olurdu, ancak kasete çarptı ve sahanın Raducanu tarafına geri düştü. Tie-break’te, hızı belirleyen oyken üç kilit nokta daha kaybetti.

Raducanu, “Bize 13 gün önce ‘Hey, çekilişe katılacaksın ve bir raunt kazanacaksın’ deseydin, bu kesinlikle çok büyük bir çaba olurdu” dedi. “Bunu söylerken, bugün hala elimden gelenin en iyisini yapmadığımı düşünüyorum. İkinci sette şansım olmasına ve zorlamamıza rağmen, yine de daha iyisini yapabilirmişim gibi hissettim. Ama ona destek.

Raducanu ve Gauff hiç birlikte antrenman yapmamışlardı ama Çarşamba bittiğinde tokalaşma yerini filede dostça sarılmaya bıraktı. Birbirlerinden çok uzaktalar: İngiltere’de Raducanu; Gauff Florida’da. Ama her ikisi de akıllı ve cana yakın, büyüyen bir sponsor listesi ve taahhütleri var.

Raducanu, “Gelecekte birçok kez birbirimizle oynayacağımızı düşünüyorum çünkü ikimiz de genciz ve geliyoruz.” “Gelecek nesil biz olacağız.”

Her ikisi de birbirlerine karşı daha fazla oyunu kucaklayacaktı. Erkek futbolu onlarca yıldır aşkın rekabetlerle çalkalanıyor: Bjorn Borg ve John McEnroe’dan Rafael Nadal ve Novak Djokovic’e. Ancak kadın futbolu genellikle bu tür bir çapadan yoksundu ve Ashleigh Barty’nin geçen Mart ayında 25 yaşında ve 1 numarada aniden emekli olması, ilerlemeyi daha da zorlaştıracak.

18’inden sonra zeki olan Gauff, kısa vadeye çok fazla vurgu yapmanın sıkıntısını çektikten sonra uzun vadeli perspektife odaklanıyor.

“Benim için geçen yıl yollardaki ilk tam yılımdı. Sanırım geçen yıl onun da ilk yılıydı” dedi Raducanu için. “Bence bu, insanların hatırladığı ve hatırlatılması gereken bir şey.”

İnsanların ona 18 yaşında ve Raducanu’ya 20 yaşında öğrenme eğrisinde ilerlemesi için daha fazla zaman ve alan vermesini umuyor ve bu süreçte daha fazla neşe bulması gerektiğini kabul ediyor.

“Yaşımı unutmanın tam tersi bir yelpazede olduğumu hissediyorum” dedi. “Neredeyse kendime çok fazla baskı uyguluyorum, bir şeyleri şimdi, şimdi, şimdi istiyorum. Sanırım geri adım attım. Yaşımı asla bir şeyleri kaybetmek ya da başaramamak için bir bahane olarak kullanmak istemediğimi hissettim. Ama üzerimde çok fazla baskı oluşturduğunu düşünüyorum.”