Fenerbahçe fazlaca farklı: Çaykur Rizespor 0-6 Fenerbahçe

semaver

New member
Fenerbahçe Rizespor deplasmanından 6-0’lık galibiyet ile ayrılmayı başardı.

Karşılaşmanın çabucak hemen 35. saniyesinde Çaykur Rizesporlu Baiano kırmızı kart bakılırsarek ekibini 10 kişi bıraktı.

Maçın 9. dakikasında, Mert Hakan Yandaş’ın ceza alanı haricinden kaleye gönderdiği şutunda Gökhan Akkan topu çeldi. Konumun devamında Serdar Dursun’un pasıyla topla buluşan Diego Rossi’nin, sağ çaprazdan yaptığı vuruşta Eren Albayrak’a da çarpan meşin yuvarlak Gökhan Akkan’ın yanından ağlarla buluştu. Bu gol ile Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe, 45. dakikada Serdar Dursun’un golü ile maçta farkı ikiye çıkardı. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Serdar Dursun, yaptığı vuruşla kaleci Gökhan Akkan’ın sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

Fenerbahçe, birinci yarının uzatma anlarında Serdar Dursun’un golü ile maçta farkı üçe çıkardı. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Serdar Dursun, birebir köşeye yaptığı vuruşla kaleci Gökhan Akkan’ın sağından meşin yuvarlağı bir kere daha ağlarla buluşturmayı başardı.

Fenerbahçe, ikinci yarıda Serdar Dursun’un golü ile maçta farkı dörde çıkardı. Nazım Sangare’nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Arda Güler’in baş vuruşunda Gökhan Akkan topu çeldi. Dönen topu önünde bulan Serdar Dursun, kale önünden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak kendisinin maçtaki üçüncü, ekibinin ise dördüncü golünü atan isim oldu.

Fenerbahçe, 66. dakikada Enner Valencia’nın golü ile maçta farkı beşe çıkardı. Arda Güler’in ceza alanı haricinde soldan ceza alanına gönderdiği ortasına düzgün yükselen Enner Valencia, altıpas önünden gelişine yaptığı baş vuruşuyla meşin yuvarlağı Gökhan Akkan’ın yanından ağlarla buluşturmayı başardı.

Fenerbahçe, 76. dakikada Nazım Sangare’nin golü ile maçta farkı altıya çıkardı. Süratli gelişen atakta Arda Güler, Diego Rossi, Miha Zajc ve Nazım Sangare içindeki dörtlü paslaşma kararında topla buluşan Nazım Sangare, art direkten gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Gökhan Akkan’ın yanından ağlarla buluşturdu.

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında bulduğu 6 gol ile İstanbul’a 3 puan alarak dönüyor.

Sarı-lacivertliler bu skorla puanını 65’e çıkardı ve önder Trabzonspor’u takibini sürdürdü.

FENERBAHÇE’DE TEK DEĞİŞKLİK

Spor Toto Harika Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizespor’a konuk olan Fenerbahçe, son maçına göre takımda tek değişiklikle alana çıktı.

Sarı-lacivertli takımın geçtiğimiz hafta Göztepe’yi 2-0 mağlup ettiği müsabakada birinci 11’de başlayan Dimitrios Pelkas, sakatlığı niçiniyle takımda yer almadı.

Teknik yönetici İsmail Kartal, bu oyuncunun yerine birinci 11’de kart cezasını tamamlayan İrfan Can Kahveci’ye nazaranv verdi.

Fenerbahçe alana Altay Bayındır, Bright Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Kim Min-jae, Ferdi Kadıoğlu, Miguel Crespo, Miha Zajc, Diego Rossi, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci ve Serdar Dursun 11’iyle çıktı.

Yedek kulübesinde ise Berke Özer, Jose Sosa, Mergim Berisha, Enner Valencia, Luiz Gustavo, Arda Güler, Nazım Sangare, Marcel Tisserand, Filip Novak ve Burak Kapacak yer aldı.

FENERBAHÇE’DE 4 OYUNCU TAKIMDA YER ALAMADI

Sarı-lacivertli kadroda 4 futbolcu, Çaykur Rizespor maçının takımına yer almadı.

Kadro dışı bırakılan Mesut Özil, Ozan Tufan ile bir arada sakatlığı bulunan Dimitrios Pelkas ve Atilla Szalai Rize’ye getirilmedi.

ÇAYKUR RİZESPOR’DA KIYMETLİ EKSİK FERNANDES

Yeşil-mavililerin en kıymetli oyuncularından Gedson Fernandes, ligde son oynanan Yukatel Kayserispor maçında gördüğü bu sezonki dördüncü sarı kartı niçiniyle cezalı duruma düştüğü için bu maçta bakılırsav alamadı.

Teknik Yönetici Bülent Korkmaz, Fernandes’in yerine Alper Potuk’a nazaranv verdi. Yeşil-mavililerin 14 golle en skorer oyuncusu Pohjanpalo da Papiss Cisse’nin yerine 2 hafta ortadan daha sonra birinci 11’e geri döndü.

Gökhan Gönül ise eski grubu Fenerbahçe’ya karşı alanda kaptan olarak bakılırsav aldı.

Ev sahibi grubun taraftarları müsabakaya fazlaca fazla ilgi göstermedi.