Diş Hekimliği Fakültemiz İle SGK Hemen Muahede Yapmalı

accur

New member
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Vilayet Lideri Ecevit Keleş, Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile SGK’nın hemen muahede yapması gerektiğini belirterek, “Perşembe günü Sıhhat Bakanı vilayetimize gelecek. Kendisinden, halkımızı mağdur eden uygulamayla ilgili tahlil bekliyoruz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Vilayet Lideri Ecevit Keleş, Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin SGK ile kontratının yapılmamasının yarattığı mağduriyet had safhaya ulaştığını söylemiş oldu.
SIHHAT BAKANI VİLAYETİMİZE GELECEK, BAHİS KENDİSİNE AKTARILMALI
Muahede olmamasının halkı mağdur ettiğini tabir eden Lider Ecevit Keleş, “Bilindiği üzere MHRS üzerinden randevu almanın çok güç olduğu ve bu kapsamda hastaların ise özel diş kliniklerine gitmek zorunda bırakılmıştır. Öbür detay ise bilindiği üzere tüm Diş Hekimlik Fakülteleri’nin SGK kapsamında bulunmasına karşın Sakarya neden mağdur edilerek SGK mukavelesi bu güne kadar yapılmadı. Sıhhat Bakanı’nın kente geleceğini öğrendik. Perşembe günü öğlenden daha sonra yapılacak olan vilayet kıymetlendirme toplantısında bahsin gündeme getirilerek tahlile kavuşturulması gerektiğini umarım görürler. Bunu da hatırlatmakta yarar var. Vakit kaybetmeden diş hekimliği fakültesi ile SGK muahedesi sağlanmalı” diye konuştu.
AĞIZ DİŞ SIHHATİ YETERSİZ KALIYOR
Artan kent nüfusu niçiniyle mevcut hastanenin yetersiz kaldığını tabir eden Keleş, “Üniversitemiz mevcut sisteme dahil edilmeli. Aksi biçimde artan nüfus niçiniyle halkımız mağdur olacaktır. Ağız ve diş sıhhati hizmeti aksayacak ve randevu müddetli uzayacaktır. Halk hizmeti aylar daha sonra almak zorunda kalacaktır” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı