Danielle Collins yanıyor. Zaten yıl sonunda tenis oynamayı bırakacak

semaver

New member
MIAMI GARDENS, Florida – Danielle Collins bir şeyi açıklığa kavuşturmak istiyor. Tenisi bırakma konusunda ciddi.

Gerçekten mi.

Tenis turunda ev sahibi turnuvaya en yakın organizasyon olan Miami Açık'ta finale kalan 30 yaşındaki ateşli Floridian, tüm şüpheleri duydu.

Collins'i çocukluğundan beri tanıyan ve ona karşı oynayan 2017 ABD Açık şampiyonu Sloane Stephens, bunu, Collins'in Ocak ayında Avustralya'da Iga Swiatek'e karşı aldığı üç setlik yürek parçalayıcı yenilginin ardından ilk kez ağzından çıkan yenilgi sonrası hayal kırıklığına bağladı. bu yıldan sonra biteceğini söyledi. Son iki Grand Slam'de Collins'in locasında oturan koç Jared Jacobs hâlâ buna tam olarak inanmıyor.

“Göreceğiz” diyor.

Turdaki diğer arkadaşlar omuz silkerek yanımıza gelip soruyorlar: “Neden?” – Kısmen, sağlıkları izin verdiğinde kendilerinden ne kadar daha iyi olabileceğini bildikleri için.

Bunların hiçbiri önemli değil. Melbourne'de dünyanın 1 numaralı Swiatek'ine yaşattığı korku değil. Ne Grand Slam seviyesinin hemen altındaki bir turnuvaya son kez katılması ne de gelecekteki muhtemel kazançlar ve sponsorluklar için ona bırakılacak para. Her şey harikaydı ama başardı ya da en azından sezon sonuna kadar başaracak.


Collins yıl sonunda tenisi bırakacağını söylüyor (Shi Tang/Getty Images)

“Bunu bir süredir yapıyorum” diyor, göreceli olarak henüz yapmamış olsa da. Kendisinden on yaş küçük olan Coco Gauff'tan yalnızca iki sezon daha uzun süre profesyonel olarak oynadı.

Her neyse. Kesinlikle bir süre geçmiş gibi geliyor ve başka hedefleri var, başarmak istediği başka şeyler var, otel odalarında dünyayı dolaşmak ve tüylü sarı bir topun yörüngesini takıntı haline getirmek için zamanını geçirmek istediği başka yollar var. romatoid artritinin ertesi gün sahaya çıkmasına izin verip vermeyeceği. Bir an önce bir aile kurmak istiyor.

daha derine git


2022 Avustralya Açık finalisti Collins, “Yaptığım işi, fırsatları ve açtığı kapıları sevdim ama bu kolay değil ve ben bir ev insanıyım” diyor. “Ben basit bir insanım. Bitkilerimi sulamayı, köpeğimi gezdirmeyi, sabahları kahve içmeyi ve yatağın yapıldığından emin olmayı seviyorum. Özel çamaşır deterjanımı aldım ve dolaplarda küçük güzellik eşyalarım var, aman tanrım, her gün sürekli evde olmak zorunda kalsaydım bundan asla bıkmazdım. Kitabımı okumayı seviyorum. Beni mutlu etmek için fazla bir şeye gerek yok.”

Sörf ve yoga yardımcı olur. Bunun devamı hazırlık aşamasındadır.

Şimdi, Collins'in yaklaşmakta olan rakiplerinden herhangi birinin bunu şu anda veya sezonun geri kalanında rekabet eksikliğiyle karıştırmasının berbat bir fikir olacağını belirtmek için muhtemelen iyi bir zaman. Dünya 23 numarası Caroline Garcia'nın Çarşamba günü çeyrek finalde yaptığı gibi, özellikle backhand'iyle topu hızla parçalıyor, gaz pedalıyla sahaya inip rakiplerini alt etmesini sağlayacak tarzda oynuyor. Collins, Garcia'nın hem Naomi Osaka hem de Coco Gauff'u yenmesinden sadece birkaç gün sonra onu 6-3 ve 6-2'lik iki kusursuz sette parçaladı.

Perşembe gecesi devam etti, Ekaterina Alexandrova'yı neredeyse başından itibaren ezip geçerek onu 6-3, 6-2 yendi ve kariyerinde ilk kez Grand Slam'lerin biraz gerisinde kalarak 1000 seviyeli bir turnuvanın finaline ulaştı. Alexandrova, son 16 turunda Swiatek'i yenmişti. Cumartesi günkü finalde Kazakistan'dan Elena Rybakina ile karşılaşacak.

Katie Volynets geçen ay Austin, Texas'ta yaptığı maçta servis attığında sette bir iniş bir çıkışlar yaşadı. Sırtındaki artrit o kadar şiddetliydi ki servis sırasında geriye doğru eğilemediği için topu önüne atmak zorunda kaldı.

Önemli değil. İkinci seti eşitliği bozmayı ve üçüncü seti 6-0 kazanarak geri hücum etti ve görünüşte solmakta olan anlarda, zaten gri soğukta olduğu için adrenalinin acısını atmasına izin verip kazanabileceğine karar verdi.

Austin'in turnuva direktörü Christo van Rensburg o gün Collins için “Güçlü bir oyuncu sinirlendiğinde yapabileceğin çok az şey var” dedi.




Collins (solda) Miami Açık'ta çeyrek finalde (Robert Prange/Getty Images)

Pazartesi günü Collins, son 16 turunda Romanyalı Sorana Cirstea'yı Hard Rock Stadyumu'ndaki rahat Butch Buchholz Aile Kortunda 6-3 ve 6-2'lik setlerle mağlup ederek 89 dakika geçirdi. Gürültülü bir Rumen hayran sürüsü kenarda oturup öğleden sonra boyunca Cirstea'ya tezahürat yaptı ve Collins'i aşağıladı.

Collins zorlu ama sonuçta tek taraflı zaferin son noktasını alırken, tokalaşmak için fileye giderken parmağını dudaklarına götürerek onları susturdu. Çantasını aldı ve akşamın geri kalanında stadyumu yalnız bıraktı. Kutusu boştu. Ebeveyn yok. Koç yok. Yalnız uçuyor. Basitleştirmek gerekirse, bu muhtemelen kendi eyaletlerindeki son turnuvaları olmasına ve veda sezonları bu noktada kesinlikle son sezonda biraz zafer kazanmaya çalışan diğer oyunculara (Rafael Nadal, Andy Murray) göre çok daha iyi gidiyor.

Collins ailesinin dinamiği her zaman böyleydi. Tenis onun yaptığı bir şey, kim olduğu değil ve bir kasanın arkasında çalışsaydı ebeveynlerinin de onunla gurur duyacağı konusunda ısrar ediyor.

Annesi okul öncesi öğretmeniydi ve babasının küçük bir peyzaj işletmesi vardı. Geçen yıl 84 yaşında emekli olana kadar geçimini çim biçerek sağlayan babası, okuldan önce uyanıyor, onunla top oynuyor ve arkadaşlarından onu St. Petersburg, Florida'daki yerel mahkemelere götürmelerini istiyordu.

Ancak aile onun ergenlik yıllarında en iyi koçları almaya parasını yetmiyordu ya da onun bırakın yurt dışını, ülke çapında seyahat etmesine bile izin veremiyordu. Onun için tenis bir eğitim almaktı ve Virginia Üniversitesi'nden iki kez NCAA şampiyonu olarak mezun oldu.

Anne ve babasına kariyer yapma fırsatı bulduğunu söylediğinde, onlar onun yerine üniversite diploması almasını önerdiler. 7 milyon dolardan fazla para ödülü kazandı ama asla kendisinden başkası için oynadığını hissetmedi.

Planlanan emekliliğine tepkisi? Harika, torun istiyorlar.

“Muhtemelen 'Sonunda zamanı geldi' diyorsunuz” diyor.

Eğer tenis oyuncusu olmasaydı, zevk ve sağlık nedeniyle bu durum muhtemelen daha erken gerçekleşecekti. Doktorların yıllar süren ağır regl dönemleri ve şiddetli menstrüel kramplarla ilgili şikayetlerini büyük ölçüde görmezden gelmesinden sonra, nihayet dinleyen ve rahim iç zarına benzer dokunun rahim dışında büyüdüğü bir hastalık olan endometriozis teşhisini doğru bir şekilde koyan birini buldu.

Dokunun alınması için ameliyat olduktan sonra doktoru, hamileliğin belirtilerin bastırılmasına da yardımcı olabileceğini söyledi ancak bu onun kariyerine pek uymadı ve oyunculuğa devam etti. Ekim ayından sonra bu artık sorun olmayacak.

daha derine git


Hala seyahat etmeyi planlıyor ve çoktan başladı. Avustralya Açık'tan elendikten sonra, o ve erkek arkadaşı Tazmanya'daki dev bataklık sakız ağaçlarının arasında yürüyüş yaptı. Sekoyalar kadar büyük değiller ama çok da uzakta değiller. Aralık ayında Güney Afrika'ya bir gezi planlanıyor.

Tenisi özleyecek mi?

Belki? O, bir hafta sonu savaşçısına karşı topun üzerindeki kordajlarının hissinden keyif alabilen türden bir profesyonel, ancak özel ve kiralık jetlerle seyahat eden, evinde maçlar ve uzun molalar veren beyzbol, basketbol ve futbol oyuncularını kıskanıyor. Kendi evinde maçlar olmasını diliyordu. Evinde tenis kortları ve sokakta daha fazlası olmasına rağmen bunu yapmıyor.

Yaklaşan emekliliği hakkında “Tenis formatı farklı olsaydı, tamamen farklı bir hikaye olurdu ve muhtemelen yeniden düşünürdüm” dedi. “Fakat bu sporun çalışma şekli çok zorlu.”

(En üstteki fotoğraf: Frey/TPN/Getty Images)