Canlı Anlatım: Çaykur Rizespor 0-0 Fenerbahçe

semaver

New member
Spor Toto Üstün Lig’in 34. haftasında bugün saat 20.30’da Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe, rakibine 2018 yılının eylül ayından beri kaybetmiyor. Son olarak 30 Eylül 2018’de Rize’de oynanan maçta 3-0 mağlup olan sarı-lacivertliler, bu maçın akabinde oynanan 6 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

Rize’deki Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanacak olan müsabakada hakem Halil Umut Meler düdük çalacak.

RİZE DEPLASMANINDA KALESİNDE GOL GÖRÜYOR

Rizespor’a konuk olacak Fenerbahçe, 2000-2001 döneminden bu yana deplasmanda 14 Üstün Lig maçında da kalesinde gol gördü. Bu deplasmanda sarı-lacivertliler en son Todor Veselinoviç idaresinde 1988 yılında çıktığı müsabakada rakibini 5-0 yenerek gol müsaadesi vermemişti.

FENERBAHÇE KAYBETMİYOR

Teknik Yönetici İsmail Kartal’ın grubun başına gelmesinin akabinde âlâ bir forma grafiği yakalayan Fenerbahçe 9 maçtır kaybetmedi. Son 9 Muhteşem Lig maçından 8 galibiyet, 1 birliktelik ve son beş müsabakayı kazanan sarı-lacivertliler, en son 2019 yılın mayıs-ağustos ayları içinde 6 maçlık bir galibiyet serisi yakalamıştı.

SAKAT VE CEZALILAR

Fenerbahçe’de Yunan futbolcu Dimitrios Pelkas’ın sakatlığı bulunurken, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş, Luiz Gustavo, Filip Novak, Bright Osayi-Samuel, Kim Min-jae sarı kart hududunda bulunuyor. Sarı-lacivertlilerde ayrıyeten Mesut Özil ve Ozan Tufan takım dışı olması sebebiyle Rizespor maçında forma giyemeyecek. Öte yandan Shakhtar Donetsk maçında sakatlanan Atilla Szalai ise son antrenmanda günü tedavi ile geçirmişti.

İLK 11’LER

Çaykur Rizespor:
Gökhan Akkan, Gökhan Gönül, Carlos Ponck, Holmen, Eren Albayrak, F. Baiano, Erik Sabo, Tyler Boyd, Alper Potuk, Y. Bolasie, Pohjanpalo

Fenerbahçe: Altay, Min Jae, Serdar Aziz, Ferdi, Osayi, Crespo, Mert, İrfan, Zajc, Rossi, Serdar Dursun