Babasıyla yarışan Rick Hoyt 61 yaşında öldü

semaver

New member
Boston Maratonu’nun müdavimi olan ve babası tarafından itilen tekerlekli sandalyede binden fazla sokak yarışında yarışan Rick Hoyt, Pazartesi günü Massachusetts, Leicester’daki bir yardımlı yaşam tesisinde öldü. 61 yaşındaydı.

Ailesi yaptığı açıklamada, sebebinin “solunum sistemiyle ilgili komplikasyonlar” olduğunu söyledi. Hoyt’un babası Dick Hoyt, Mart 2021’de 80 yaşında öldü.

Rick Hoyt 2009’da Haberler’a “Babam ve ben dışarı çıktığımızda aramızda özel bir bağ oluşuyor” dedi.

Çift, 1980’den 2014’e kadar neredeyse her yıl Boston Maratonu’nda koştu. 2013 yılında Dick ve Rick Hoyt, yarışın başlangıç çizgisinin yakınında bronz bir heykelle onurlandırıldı.


Maratonlar, triatlonlar ve duatlonlar, bisiklet ve koşunun bir kombinasyonu dahil olmak üzere 1.100’den fazla yarışı birlikte tamamladılar.

Dick Hoyt, Don Yaeger ile birlikte yazdığı 2010 tarihli Adanmış: Bir Babanın Oğluna Sevgisinin Hikayesi adlı kitabında, “Sporcu olmayı özleyen ama tutkusunun peşinden gitme fırsatı bulamayan Rick için koştum” diye yazmıştı. 2010 yılında yayınlandı. “Kendi zevkim için koşmadım. Oğluma kollarımı ve bacaklarımı ödünç verdim.”

Richard Eugene Hoyt Jr., 10 Ocak 1962’de Boston yakınlarındaki Winchester, Massachusetts’te Dick ve Judith Hoyt’un çocuğu olarak dünyaya geldi. Serebral palsi hastasıydı ve uzuvlarını hareket ettiremiyor veya konuşamıyordu. 1972’de iletişim için özel bir bilgisayar kullanmaya başladı. İlk sözleri: “Git Bruins.”

Rick Hoyt yol yarışına ilk kez 1977’de felçli bir lakros oyuncusuna fayda sağlamak için bir yardım koşusu yapmak istediğinde başladı. Belden aşağısı felçli bir genç olan sporcuya, karşılaştığı zorluklara rağmen hala aktif olduğunu göstermek istedi.


O zamanlar 37 yaşında olan Dick Hoyt bir dayanıklılık sporcusu değildi ve maraton koşma arzusunu da ifade etmemişti. Ancak yarışı oğluyla birlikte koşmayı kabul etti ve beş millik mesafeyi sondan ikinci bitirdiler.


Hoyts, birçok yarışı etkileyici zamanlarda bitirmek için çalıştı. 1992 Deniz Piyadeleri Maratonunu 2 saat 40 dakika 47 saniyede tamamladılar ve 2000 yılında tam bir Ironman – 2,4 mil yüzme, 112 mil bisiklet sürme ve 26,2 mil koşu – 13:43:37’de tamamladılar.

2013 Boston Maratonunun Hopkinton’dan Boston Common’a son koşuları olmasını bekliyorlardı. Ancak bitiş çizgisindeki bombalama nedeniyle yaklaşık 25 milde durduruldular.

Ancak Hoyts, geri dönme sözü verdi ve 2014’te son Boston Maratonunu koştu. Dick Hoyt, büyük ölçüde tekerlekli sandalyedeki hayranlar ve çocuklarla sohbet etmek ve onlara sarılmak için zaman ayırdıkları için beklenenden daha yavaş olduklarını söyledi.

Eski Boston Maratonu yarış direktörü Dave McGillivray, “Dick ve Rick Hoyt dünya çapında milyonlarca insana ilham verdi,” dedi ve ekledi, “Cesaretin, kararlılığın, azmin ve… Başkalarının da kendilerine inanabilmesi için “kendini” verme istekliliği.


Hoyt, 1993 yılında Boston Üniversitesi’nden özel eğitim derecesi ile mezun oldu. Kardeşleri Russ ve Rob tarafından kurtarıldı. Uzun süredir engelli çocukların savunucusu olan annesi 2010 yılında öldü. Babası 37 yıl Ordu Ulusal Muhafızları ve Hava Ulusal Muhafızlarında görev yaptı ve daha sonra ilham verici bir konuşmacı oldu ve ırklarının tarihini oğluyla paylaştı.

Rick Hoyt, McGillivray ve Russell Hoyt ile bu Cumartesi Hopkinton, Massachusetts’te Dick Hoyt Anıtı “Evet Yapabilirsin” Birlikte Koşması planlanan bir yarışta çalıştı. Aile, yarışı planlandığı gibi düzenlemeye karar verdi.

Devoted’ın son bölümünde Rick Hoyt babasına “Engelli olmasaydım senin için yapabileceğim şeylerin bir listesi var” diye yazmıştı.

“Listenin başında: Ironman Dünya Şampiyonası’nda yarışmak ve sizi zorlamak, itmek ve pedal çevirmek için elimden gelenin en iyisini yapardım. O zaman seni Boston Maratonunda zorlardım.