Attila Szalai: ‘Trabzonspor maçını taraftar takviyesiyle kazanmak istiyoruz’

semaver

New member
Kasımpaşa deplasmanında 90+1. dakikada attığı golle Fenerbahçe’ye 2-1’lik galibiyete taşıyan Attila Szalai, bugün yapılan idmanın akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son maçı kazanmanın kendilerini memnun ettiğini söyleyen Szalai, “Önemli bir 3 puan elde ettiğimizi düşünüyorum. Son 3 maçta 3 galibiyet aldık ve bu da bizler için memnuniyet verici. Pazar günü oynayacağımız kıymetli bir maçımız var ve bunun için çalışıyoruz. En düzgününü yapmak istiyoruz” dedi. Hafta sonunda oynanacak olan Trabzonspor müsabakası için de konuşan Szalai, taraftarların başlatmış olduğu kampanyadan da ayrıntıları olduğunu söyleyerek, “Bu kampanyayı bizler de duyduk ve kendimizi hayli keyifli hissettik. Taraftarların maç ortasında son dakikaya kadar takviyelerine muhtaçlığımız var ve hayli kıymetli bir maç. Âlâ bir biçimde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Umuyorum ki dolu tribünler önünde oynarız. Taraftarların takviyesi hayli değerli ve hayli muhtaçlığımız var. Umarım daima bir arada başarılı bir sonuç elde ederiz” açıklamasını yaptı.

“Türkiye Kupası ve Avrupa’dan elenmek uygun olmadı”

Kasımpaşa karşısındaki galibiyetin hayli pahalı olduğunu hatırlatan başarılı oyuncu, “Kritik bir galibiyet olduğunu söyleyebilirim. Şu anda kendimizi keyifli hissediyoruz. Önümüzde değerli bir maç var. Şu andaki atmosfer çok uygun. Maalesef geçmişte düzgün maçlar çıkaramadık. Türkiye Kupası’ndan ve UEFA Konferans Ligi’nden elendik. Bu düzgün olmadı. Lakin başımızı kaldırmak istiyorduk ve daha fazlaca çalışmamız gerekiyordu. Düzgün bir biçimde çalışarak ilerlemek istiyoruz” dedi. Sol bek durumunda oynamanın kendisi için kıymetli olmadığını, asıl kıymetli olanın âlâ performans göstermek olduğunu söyleyen Szalai, “Maalesef sol bek konumunda oynayan grup arkadaşlarım sakat olduğu için sol bek konumunda oynadım. Daha evvel de bu mevkide oynamıştım. En iyiyi yapmaya çalışıyorum. Benim için konumdan çok kadroya verdiğim katkı değerli. Geçmiş maçlarda harika performanslar sergilediğimi söyleyemem. Bundan sıyrılıp daha güzelini ortaya koymam gerekiyordu. Oynadığım maçlarda bunu de elimden geldiğince göstermeye çalışıyorum” diye konuştu.

“Arda’nın potansiyeli çok yüksek”

Türkçe öğrenmesiyle ilgili olarak sorulan soruya, “Genel itibariyle gruptaki herkes bana yardımcı oluyor. Türk oyuncular ve tercümanlar fazlaca yardımcı oluyor. Kulüpte çalışanlar da Türkçe konusunda dayanak veriyor. Ayrıyeten telefonumdaki bir uygulamadan da Türkçe öğrenmeye çalışıyorum” karşılığını veren Attila Szalai, genç oyuncu Arda Güler hakkında da görüşlerini iletti. Arda’nın büyük bir yeteneğe sahip olduğunu söz eden başarılı oyuncu, “Herkes çok düzgün biliyor ki Arda büyük bir yeteneğe sahip. Topla şahane bir oyuncu. Âlâ de bir karakteri var. Tıpkı biçimde idmanlarda da sıkı biçimde çalışıyor. Daima öğrenmek için sorular soruyor. Futbol ve besin konusunda sorular yöneltiyor. Düzgün bir profesyonel olduğunu söyleyebilirim. Yüksek bir potansiyele sahip. Şu anda âlâ yolda. Olağan ki dikkatli de olmak gerekiyor. Arda üzere genç yeteneklerin üzerinde baskı oluşturmamak gerekiyor. vakit içinde epey daha düzgün olacağını düşünüyorum. Güzel bir karakter ve güzel bir futbolcu. Bizler de onu desteklemeye devam ediyoruz” tabirlerini kullandı.

“En büyük dileğimiz şampiyonluk”

Birfazlaca kulübün kendisini izlediği tarafındaki soruyu yanıtlayan Macar futbolcu, “Ben transfer mevzularını düşünmüyorum ve odaklı değilim. Bu tip dedikodulara aldırış etmiyorum. Şu anda tek odak noktam Fenerbahçe üzerine. Her gün ekibe katkı sağlamak için ağır biçimde çalışıyorum ve ekibe katkı sağlamak da benim için en önemlisi” diye yanıt verdi. Bir basın mensubunun, “Fenerbahçe taraftarına şampiyonluk borcunuz var mı?” sorusuna, “Tabii ki bizler kulüp tarihinin farkında olan oyuncularız. Lakin son senelerda maalesef şampiyonluk elde edemedik. Bizim en büyük dileğimiz bu. Bizler de bunun farkındayız. Şampiyon olmak en büyük isteğimiz” cevabını veren 24 yaşındaki futbolcu, son olarak taraftara ileti göndererek, “İngilizce söylesem daha uygun olacak. Taraftarların takviyelerini bekliyorum ve bizler de sabırsızlıkla maç saatini bekliyoruz. Umuyorum ki onların takviyeleriyle güzel bir maç ortaya koyarız ve âlâ bir sonuç alırız” diyerek kelamlarını tamamladı.