Akne izlerinde altın iğne periyodu

Yasmin

New member
Amerikan Akademi Dermatoloji Derneği akne izlerinin tedavisinde altın iğne ve CO2 fraksiyonel lazer kombinasyonlarının en tesirli olduğu konusunda hem fikir. bu biçimde hepimizin aklına geliyor

Nedir bu altıniğne?

Uçlarında altın bulunan iğneler, derinin üst katmanı epidermise ziyan vermeden geçerek altına dermise fraksiyonel radyofrekans gücü gönderiyor. Bu güç yardımıyla deri ısıtılarak hasarlı kollajenin düzeltimesi ve yeni kollajen üretimini tetikliyor. Bu kuvvetli tesir bizim çaresiz kaldığımız alanlarda umut vaad ediyor. Bunların başında akne izleri olmakla birlikte gebelik-büyüme devri çatlakları, yara ve yanık izleri, kol ve bacaklardaki sarkmalar, terleme, boyun ve dekolte bölgesinin toparlanması, gözenek sıkılaştırma için tesirli bir yol oluyor.

Ameliyatsız cilt gençleştirmede öne çıkan sistemlerden biri olarak yaz-kış farketmeksizin uygulanabiliyor.

Kişiler yüz, dekolte, boyun ve gıdı bölgesi, göz etrafı, eller ve çatlaklar içinse karın, bacak, basen, kollar ve bel etrafına uygulama yaptırabiliyor. Aygıtta 25-64 adet altın kaplama mikro iğne bulunmakta olup bu iğneler 0,5’den 3,5 mm derinliğe kadar atış yapabiliyor. Süreç öncesi cilt temziliği daha sonrası lokal anestezik krem sürülerek, süreç son derece konforlu bir hale getiriliyor. Uygulama daha sonrası birinci 6 saat ağır kızarıklık ve üç gün içerisinde pembeleşmeye dönen yavaşça kızarıklıklar izlenebilir. Bunun yanısıra noktasal kanama odakları görülmesi son derece olağan bir durum olup, üç dört içerisinde bizatihi düşecektir, kabuklarla oynamak güzelleşmeyi geciktirdiğinden önerilmiyor. Dermatologunuz şahsa özel takvim çıkararak ayda bir çoğunlukla 4-6 seans ortası uygulama planlıyor. Uygulama yapılan gün duş alınmaması, nemlendirici ve kesinlikle güneş kollayıcı sürülmesi öneriliyor. Kişi bir kaç gün içerisinde olağan hayatına dönüş sağlayabiliyor.


Dr. Işıl Kamberoğlu Turan

Medikal ve Estetik Dermatoloji

Bursa Medicana Hastanesi