Adalet Bakanlığı işçi alımı müracaat sonuçları belirtildi mı? Adalet Bakanlığı sonuç sorgulama 2022

Zakariya

Global Mod
Global Mod
Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz Şubat ayında bakanlık takımlarında bakılırsavlendirilmek üzere 12 bin 823 personel alımı yapılacağını duyurmuştu.

Adalet Bakanlığı işçi alımı müracaatları, 1-17 Mart 2022 tarihleri içinde e-Devlet sistemi üzerinden tamamlanmıştı.

Zabıt katibi, teknisyen, aşçı, güvenlik vazifelisi, mübaşir üzere çeşitli meslek kümeleri için yapılan işçi alımı müracaat sonuçlarının açıklanacağı tarih araştırılıyor.

Müracaat süreçlerini tamamlayan adaylar içinde uzunluk ve kilo ölçümüne girmeye hak kazananlar, Adalet Bakanlığı işçi alımı müracaat sonuçları için gelecek açıklamalara odaklandı.

Peki Adalet Bakanlığı işçi alımı müracaat sonuçları belirtildi mı, ne vakit açıklanır? İşte 2022 Adalet Bakanlığı sonuç sorgulama…

Adalet Bakanlığı işçi alımı müracaat sonuçları belirtildi mı, ne vakit açıklanır?

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı İşçi Genel Müdürlüğü tarafınca yapılan işçi alımı müracaat neticelerina ait açıklamada şu sözler kullanıldı:

“Merkezi imtihan puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere her bir adalet komitesi için ilan edilen konum sayısının 3 katı aday (son sıradaki adayla birebir puana sahip olan adaylar da dahil edilecektir.) hesaplanarak uzunluk ve kilo ölçümüne çağrılacaklar tespit edilecektir.”

“pgm.adalet.gov.tr” adresinde yayınlanan açıklamada Muhafaza ve güvenlik bakılırsavlisi unvanı için uzunluk ve kilo ölçümüne çağrılacak adaylar çin tarih netleşti.

Açıklamada “Boy ve kilo ölçümüne girmeye hak kazananlar en geç 11 Nisan 2022 Pazartesi günü imtihan yapan komitelerin adliye internet sitesinde yayınlanacak olup, ayrıyeten yazılı bildirim yapılmayacaktır. İmtihana katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine rastgele bir bildirimde bulunulmayacaktır.” denildi.



Uygulamalı ve kelamlı imtihan tarihleri

Zabıt kâtibi unvanı için uygulamalı imtihana çağrılacaklar içinde uygulamalı imtihana girmeye hak kazananlar en geç 11 Nisan 2022 Pazartesi günü imtihan yapan komitelerin adliye internet sitesinde yayınlanacak.

Zabıt kâtibi, mübaşir, muhafaza ve güvenlik vazifelisi, teknisyen, işaret lisanı tercümanı, sürücü, aşçı ve hizmetli unvanlarında kelamlı imtihana girmeye hak kazananlar en geç 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü imtihanı yapan adalet kurullarının adliye internet sitesinde yayınlanacak.

Adaylar 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü Yönetmeliğin 14 üncü unsuruna göre kelamlı imtihana alınacak.