2024 NFL takviminin kazananları ve kaybedenleri: Caleb Williams'ın başarılı olma şansı var; Jetler tehlikeli bir durumla karşı karşıya

semaver

New member
2023 NFL sezonunun sonu ile gelecek sezonun başlangıcı arasında neredeyse yarı yoldayız.

Artık takımlar ve taraftar kitleleri önümüzdeki sezona yeterince hazırlanabilirler. Takımlar bir süredir rakiplerini tanırken artık 2024 sezonunun lojistik hazırlıklarını da yönetebiliyorlar.

Elbette tüm programların aynı olması mümkün değil. (Ve hayır, bunun, bu dengesiz programlara sahip rakipleri belirleme formülüyle hiçbir ilgisi yok. Bu süreç gerçekten harika.)


DAHA DERİNE GİT

2024 NFL Programının Tamamı Yayımlandı: Teksaslılar Yükselişte


Her takımın programının ayrıntılarına bir göz atın; herkes birkaç eleştiri ve hatta birkaç dostane sürprizle karşılaşabilir. 2024 NFL takviminin açıkladığı kazananlardan ve kaybedenlerden bazılarını öne çıkarırken biz de tam bu noktada devreye giriyoruz.

KAZANAN

Chicago Ayıları


Ayılar, oyun kurucu Caleb Williams ve geniş top oyuncusu Rome Odunze'nin heyecan verici offseason'a liderlik etmesiyle onlarca yıldır en çok beklenen sezonuna hazırlanıyor. Bu maliyetli personel değişiklikleri, ligdeki ön büroların dikkatini çeken sezonu 5-3'lük etkileyici bir şekilde bitirmenin hemen ardından geldi.

İyimser olmak için bir neden daha: Ayılar, rakiplerinin 2023'teki kayıtlarına göre üçüncü en kolay vuruş ortalamasına (0,467) sahip.

Williams'ın üç hafta içinde ilk üç sıradan seçilen Jayden Daniels (Komutanlar, 8. Hafta) ve Drake Maye (Patriots, 10. Hafta) ile karşılaşma şansı yakalayabileceği dikkate değer.

Favori takımlarınızı izlemek için en iyi bilet fırsatlarını bulun.

Atlanta Şahinleri


Rakiplerinin geçen sezondaki rekorlarına (.453) göre Falcons ve Saints, 2024'te en az güce sahip takımlar. Bu sadece bir NFC Güney meselesi olsa da – dört ligdeki rakipler beceri seviyesi açısından ilk altıda yer alıyor – Falcons, yeni ve parlak oyun kuruculara sahip takım.

Kıdemli Kirk Cousins'in üst üste üç kez 7-10'luk rekorlar kıran takımı desteklemesi bekleniyor ve lig, Atlanta'nın yenilgisini dört prime-time maçıyla destekledi.

Falcons'un başlangıçta zorlu bir programı var ancak ilk beş maçından dördünün kendi sahasında oynaması, mücadeleyi kolaylaştırmaya yardımcı oluyor. Cousins'in yırtık Aşil tendonu iyileşmediği sürece, çaylak oyun kurucu Michael Penix Jr., Falcons'un Steelers, Eagles ve Chiefs ile sahanın hemen dışından başlamasıyla NFL'de büyük bir patlama yaşayacak.

Dallas kovboyları


Kovboyları televizyonda bulmak zor olmayacak. Hava karardıktan sonra Giants, Steelers, Niners, Texans, Bengals ve Bucs ile karşılaşacakları için prime time'da altı maçla 49ers ve Jets ile ligde en çok berabere kalanlar.

Ayrıca, genellikle ilgi odağı olan 16:25 ET zaman diliminde beş maçları var. Ve hepsinden önemlisi Giants'a karşı bir Şükran Günü matinesi düzenleyeceğiz.

Kovboyların saat 13:00'te yalnızca dört başlama vuruşu var ve Washington'a karşı finalin başlangıç zamanı da hala belli.

Kovboylar için yoğun bir yıl olacak çünkü baş antrenör Mike McCarthy'yi çevreleyen gerilimler ve Bill Belichick'in yaklaşan müsaitliğiyle ilgili hikayenin sonu yok gibi görünüyor. Oyun kurucu Dak Prescott'un sona eren sözleşmesi, defans oyuncusu Micah Parsons ve savunma oyuncusu CeeDee Lamb ile yapılacak görüşmelerin yanı sıra Dallas'ta bir başka odak noktası. Tüm bunlar, erken play-off hayal kırıklığından sonra ve prime time'da Cowboys her kanalın rüyası olacak.

daha derine git


DAHA DERİNE GİT

Jordan Love ve Dak Prescott yılda 60 milyon dolar kazanabilecek mi? QB anlaşmalarının bir sonraki dalgası muhtemelen pazarın sınırlarını zorlayacak

14. hafta veda kurası


Her nasılsa, altı takım sezonun son vedasını yaşıyor ve bu da belirli bir haftada en çok bayılanların olduğu 12. Haftaya denk geliyor. Vatanseverler, Kuzgunlar, Teksaslılar, Coltlar, Broncolar ve Komutanlar Aralık ayının başlarında hoş bir dinlenme fırsatına sahip olacaklar.

Öte yandan, normal sezon finalinde mutlaka kazanılması gereken bir karşılaşmanız varsa, bu takımlardan fantezi oyuncular stoklamamak akıllıca olabilir.




Travis Kelce ve Taylor Swift'in bu yıl kutlayacak çok şeyi olmalı, zira Kansas City Chiefs'in oldukça sıkı bir programı var gibi görünüyor. (Patrick Smith/Getty Images)
Taylor Swift'in favori takımı


İki kez şampiyon olan takım sezona prime time'da beş maçla başlıyor ancak Chiefs'in her şey bitmeden ekstra bir pencereye itildiğini görmek pek de sürpriz olmayacak.

Elbette Chiefs, Ravens ve Bengals'a karşı oynadıkları ilk iki maçta zor zamanlar geçiriyor ama ikisi de kendi sahalarında oynuyorlar. Geçen sezon Super Bowl bayrağını kaldırıp ardından Lions'a yenildikten sonra Chiefs antrenörü Andy Reid, takımının dikkatini çekmekte hiç sorun yaşamamalı.

Chiefs aynı zamanda NFC Güney ile de karşı karşıya, dolayısıyla bu konuda bir ilerleme kaydettiler.

Washington komutanları


Komutanlar çok fazla sık uçuş mili kazanamayacak. Bookies.com'a göre bu sezon 10.550 mil yol kat ederek ligdeki en düşük mesafeyi katettiler. On iki takım yol gezilerinde en az iki kat daha fazla kilometre kat ediyor.

Komutanlar diğer takımlardan daha az mil kat etmelidir. Baltimore'da dokuz iç saha maçı ve Mississippi'nin batısında sadece bir yol gezisi yeterli. https://t.co/D28jPLn2rs

— Ben Standig (@BenStandig) 15 Mayıs 2024
BECERİKSİZ

New York Jetleri


Jets'in 2024'teki zayıf noktası sezon başı programı olabilir. (Çok erken?)

İlk 11 karşılaşmalarının altısı prime time'da oynanıyor ve eğer iyi bir başlangıç yapıp ligin geri kalanına bir mesaj gönderebilirlerse bu onların yararına olacaktır. Ancak işler ters gittiğinde, Jetler olumsuz ilgiden bunaldıklarını gördüler. Ve unutmayın, 6. haftadan 9. haftaya kadar prime-time maçları, Bills ve Steelers'la Pazartesi-Pazar esnemesi ve Patriots ve Texans'la Pazar-Perşembe esnemesi de dahil olmak üzere tuhaf planlama hataları içeriyor.

Kendi sahalarında Patriots'a karşı başlamadan önce 49ers ve Titans'a karşı yol gezileri de dahil olmak üzere 11 günde üç maçla başlıyorlar. Ancak birçok takımın kısa bir sprintte zorlu mesafeler kat etmesi gerektiğinden, teorik olarak daha sağlıklı ve dinlenmiş oldukları sezon başında bunları geride bırakmakta fayda var.

Ancak bu engellerin avantaja dönüşmesi için Jets'in sezonun başlarında bazı testlerden geçmesi gerekecek.

Yine sokakta


Bills, Browns, Bears ve Vikings'in her birinin üç haftada üç yol oyunu oynamak gibi kaçınılmaz bir görevi var.

Bills'in esnemesi 4-6. Haftalarda Ravens, Teksaslılar ve Jets'e karşı oynanacak. Daha da kötüsü 2. Haftada Yunusları da ziyaret ediyorlar. Bu, sıcak nedeniyle Dolphins'in AFC Doğu rakiplerinin her zaman dikkatini çeken bir tarih.

Brown'ların esnemesi aynı zamanda Raiders, Commanders ve Eagles'a karşı 4. ve 6. Haftalar arasında da devam edecek.

Ayılar, 13-15. Haftalarda Lions, 49ers ve Vikings'i ziyaret ederek çok önemli bir atılım yapacak. Play-off umutları yüksek olan bir takımın Bears'ın bu engelleri aşması gerekiyor.

Vikingler, 10-12. Haftalarda Jaguarlar, Titanlar ve Ayılar ile karşılaşmak için yola çıktı.

Bir veda haftası tuhaflığı daha


Sanki 49ers'ın programı yeterince zorlu değilmiş gibi, veda ettikten sonra Bills, Chiefs, Cowboys ve Seahawks'la oynuyorlar.

Colts, güle güle gelen üç takımla (Yunuslar, Titanlar, Broncos) karşılaşacak, ancak Indy, Denver maçında kendi güle güleleriyle oynayacak.

Dört takım, serbest oyunlarını henüz tamamlamış ancak kendileri de serbest kura haftasından yararlanamayan iki rakiple oynuyor. Bunlar Yunuslar (Teksaslılar, Baskıncılar), Komutanlar (Çelikçiler, Ayılar), Azizler (Kahverengiler, Komutanlar) ve Seahawks'tır (Jetler, Kardinaller).

On iki takım kimseye karşı güle güle oynamıyor: Bills, Patriots, Jets, Ravens, Bengals, Jaguars, Titans, Eagles, Vikings, Packers, Panthers ve Falcons. Yani, onlar için iyi bir şey.

Carolina Panterleri


Panthers, ligde prime time maçı oynamayan tek takım; NFL'deki en kötü rekora sahip oldukları göz önüne alındığında bu hiç de sürpriz değil.

Ek olarak, Nisan ayında Panthers'ın en iyi seçimiyle hazırlanan Bears QB'sine ilk elden bakmak için 5. Haftada Chicago'yu ziyaret etmeleri gerekiyor. Panterler, Bryce Young-CJ Stroud kararının ardından sarsılmaya devam ederken, 2024'te Young'ın Caleb Williams'ı geride bırakmasıyla toparlanmayı umut etmek zorunda kalacaklar.

Drake Mayes'in Gündemi


Sanki 3. sıra seçimi onun üzerinde yeterince baskı oluşturmamış gibi – Tom Brady'nin yerine geçecek kişi için devam eden arayış, unuttuysanız, Bill Belichick sonrası dönemin ilk sezonuna kadar uzanıyor – Patriots, NFL'nin bu seçimiyle bunu yapabilirdi. 2024'ün en yoğun oyun kurucu kadrosu.

Belki Patriots Jacoby Brissett'le gider. Ya da belki Maye iyi oynayacak ve Patriots beklentileri aşacaktır.

Peki ya Maye ve Patriot'lar mücadele ediyorsa? Evet, daha ne kadar ileri gitmesi gerektiğini anlayacaklar. Ve bu kesinlikle Maye'in hücumda büyük boşlukları olan bir kadroyla mücadeleye girmesini haklı çıkarmaz.

Ama gerçek şu ki. Josh Allen, Aaron Rodgers ve Tua Tagovailoa'ya karşı ikişer maç planlanıyor. Caleb Williams ve Ayılar'ı ziyaret edeceksiniz. 2023'ün ilk turunda CJ Stroud ve Anthony Richardson'a ev sahipliği yapacaklar. Ayrıca Joe Burrow, Justin Herbert, Matthew Stafford, Trevor Lawrence, Brock Purdy ve Kyler Murray'i de ağırlayacaklar.

Sakatlıklar muhtemelen bu eşleşmelerden bazılarını raydan çıkaracak, ancak bu QB'ler şu anda 17 maçın 15'inde Patriots'la karşı karşıya.

Patriots'ın 2024'teki ana hedefi, Maye'yi 2025 için iyimserlik ve ivme yaratacak şekilde geliştirmek olacak. Geriye kalan her şey arka planda kaybolur. Ancak her hareketin abartıldığı NFL'de Maye, rakip oyun kurucularından fazla bir erteleme alamayacak.

daha derine git


DAHA DERİNE GİT

2024 NFL Programı: Haftalık Maçlar, TV Yayınları ve Saatleri

Eski tarz uzaktan kumandalar


NFL'de Dunder Mifflin partisinden daha fazla yayıncı var.

Oyunlar artık yeğeninizin YouTube kanalı dışındaki tüm platformlarda yayınlanıyor olduğundan, belirli bir yaştaki izleyicilerin, hangi platformun belirli bir ulusal oyunu yayınladığını bulmaya geldiğinde kesinlikle gözlerini devirecekleri kesindir. Teknoloji konusunda bilgili olsanız bile, reklamlar sırasında kanallar arasında geçiş yapmayı planlıyorsanız yine de bir anlık zihinsel hazırlığa ihtiyacınız olacak.

Gelecek burada ve onu uygun şekilde kucaklayacağız, ancak bazıları için bu daha yavaş bir süreç.

Noel masası


Chiefs-Steelers ve Ravens-Texans oyunlarının önemli olma şansı var, dolayısıyla izlenme oranı da yüksek olacak. Ancak dört takımın da 17. Hafta Çarşamba günü oynanacak maça uyum sağlamak için önemli planlama ayarlamaları yapması gerekecek.

Her takım 17. Hafta Çarşamba günkü maçtan önce Cumartesi günü 16. Haftada oynadığı için bu aslında iki ardışık kısa haftadır. Bu, dört takımın tamamı için 11 günde üç maç anlamına geliyor ki bu, benzeri görülmemiş bir uzatma olmasa da, takvimin bu aşamasında kesinlikle rahatsız edici bir teklif.


(Fotoğraf illüstrasyonu: Sean Reilly / Atletik; Aaron Rodgers, Caleb Williams ve Dak Prescott'un fotoğrafları: Cooper Neill, Michael Reaves ve Nick Cammett / Getty Images)