Çanakkale Köprüsü, yaz döneminde hareketlilik hedefliyor

Zakariya

Global Mod
Global Mod
Kuzey Ege’nin değerli destinasyonlarından Gökçeada ve Bozcaada…

Dünyanın birinci “Cittaslow (sakin şehir) adası” unvanına sahip olan Gökçeada, yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. beraberinde 297 kilometrekarelik yüz ölçümüyle Türkiye’nin en büyük adası da olan Gökçeada’yı, bilhassa rüzgar sörfü tutkunları tercih ediyor.

Bozcaada ise antik periyotlardan bugüne bir fazlaca uygarlığı topraklarında barındırması ötürüsıyla tarih ve kültür keyfini deniz turizmiyle birleştiriyor. Adaya gelen ziyaretçiler, su sıcaklıkları ve tuz oranları birbirinden farklı koylarda yüzme imkanına sahip oluyor.

Köprü ve otoyol dönemi hareketlendirecek

Ramazan Bayramı ile başlayacak turizm hareketliliği öncesi ana karada 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun açılması, bunun yanında koronavirüs salgınının seyrinin hafifçelemesiyle turizmciler döneme umutla bakıyor.

İstanbul, Tekirdağ ve Edirne tarafınca gelecek tatilciler, Malkara-Çanakkale Otoyolu – Kabatepe İskelesi güzergahından, Ankara, Eskişehir ve Bursa tarafından gelecek tatilciler ise 1915 Çanakkale Köprüsü – Kabatepe İskelesi güzergahından Gökçeada’ya ulaşabiliyor. İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’den tatilciler, Malkara-Çanakkale Otoyolu – 1915 Çanakkale Köprüsü – Geyikli İskelesi güzergahından Bozcaada’ya vakit kaybını en aza indirerek geçebiliyor.


Gökçeada Belediye Lideri: Beklentilerimiz arttı

Gökçeada Belediye Lideri Ünal Çetin, her geçen yıl adaya talebin artmasından memnuniyet duyduklarını söylemiş oldu. Memnuniyet anketlerinde ziyaretçilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Ünal Çetin, şu biçimde konuştu:

“Gökçeada ve bu lokasyon epey değerli bir çekim merkezi haline geldi. Bizim alternatif turizm olarak rüzgar sörfü, yürüyüş alanları, beraberinde hala bakir koylarımızla ve bu yapıyı, coğrafyayı, lokasyonu, ekolojiyi korumak kaydıyla yarınki jenerasyonlara epeyce hakikat aktarmamız gerekiyor. Yüzyılın yapıtı demiştik, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışı yapıldı. Bunun yanı sıra (otoyolun) birinci etabı bitti, ikinci etabıy bittikten daha sonra Kınalı’dan Kabatepe’ye kadar otobandan insanlarımız, bilhassa İstanbul üzere bir metropolün Avrupa Yakası direkt hayli kısa bir süre ortasında Gökçeada’ya ulaşmış olacak. Bu gelişmeler bizim bu dönem prestijiyle turizmdeki beklentilerimizi artırdı.”


“Çanakkale Köprüsü yardımıyla bu dönem patlama yaşanacak”

Gökçeada İş Adamları ve Turizmcileri Derneği Lideri Bülent Aylı da köprünün ulaşımda sağladığı kolaylıklarla iktisada ve turizme büyük katkılar sunacağını vurguladı.

Köprü konusundaki en net tablonun Çanakkale’nin Gökçeada ve Bozcaada lokasyonlarından anlaşılacağını lisana getiren Aylı, “Bu dönem Gökçeada’da patlama yaşanacağına inanıyoruz zira datalar o tarafta. Şu anda İstanbul-Çanakkale otobanı Malkara geçişi hizmete açıldı. İstanbul’dan 3 saat 15 dakikada geldim. Bu, epey büyük bir avantaj sağlayacak. Bursa, İzmir üzerinden gelen turistler de bir daha Gökçeada’mıza deniz ulaşımına takılmadan epeyce daha kolay ulaşacak, köprüden gelecekler.” değerlendirmesini yaptı.


“Tesislerdeki hazırlıklar sürüyor”

Aylı, salgının da şimdi bitme noktasında olduğuna işaret ederek, bu vakitte Gökçeada’nın en epey tercih edilen tatil merkezlerinden olacağına inandığını anlattı. Paskalya tatili ötürüsıyla Bulgaristan, Romanya, Yunanistan’dan kalabalık kümelerin gelmesini beklediklerini söz eden Aylı, “Hemen gerisinden da Ramazan Bayramı’mız var. Tesislerimiz hem Paskalya’ya tıpkı vakitte Ramazan Bayramı’na hazırlık yapıyor. Şu anda tesislerde, kafelerde, restoranlarda bir çalışma var. Biz bu dönem epey âlâ geçeceğine inanıyoruz.” dedi.