YENİLİKÇİ VE TARZ SAHİBİ: MINCA SWIMWEAR

Musa

New member
Minca Swimwear Plaj 2022 Koleksiyonu, markanın kurucusu ve dizayncısı Mine Çakmak’ın kendine ilişkin atölyesinde, tasarım ve yüksek işçiliğin kararı olarak ortaya çıktı. Lüks tasarım markası hakkında merak ettiklerimizi, yirmi yıllık tasarım deneyimini Minca Swimwear 2022 Plaj Koleksiyonu’na taşıyan Mine Çakmak ile konuştuk.

Minca Swimwear’ın kurucusu Mine Çakmak kimdir? Marka nasıl hayat buldu?
Mine Çakmak… Kendimi bildim bileli üretmeyi ve tasarlamayı epey sevdim. Öykünün başlangıcı, okul senelerıma dayanıyor. bu biçimdedan beri yaptığım yağlı boya tablolardan kara kalem çalışmalarıma kadar, ortasında daima estetik barındıran işler peşindeydim. O senelerda öğretmenlerim, ailem ve en değerlisi içimdeki yaratıcılık ve merak beni tasarım ve sanat okumaya yönlendirdi. Marmara Üniversitesi Tekstil&Tasarım kısmından mezun oldum. Akabinde sırasıyla; Central Saint Martins Collage, Arka Desing, Bloke College Fasion Illustrasion ve Kensington and Chealse Collage Paternal Cutting eğitimlerimi tamamladım.

Mayo-bikini dizaynına Zeki Triko ile başladım. Akabinde kısa bir süre Ay-Yıldız markasına tasarım danışmanlığı verdim. Uzun yıllar süren hoş, keyifli geçen kurumsal çalışma ömrümden daha sonra kendi markamı kurmaya, hayalimdeki dizaynları kendi markamda yaratmaya karar verdim. Mükemmeliyetçi bir imal olduğundan işimde pek titizimdir. Yaptığım işte tüm bilgileri bilmek isterim; benim için her ayrıntı kıymetlidir. Uygun ki de öyleydi, artık geriye dönüp baktığımda her şeyin beni markamı kurmaya hazırladığını görüyorum. yılların bana verdiği deneyimle kısa müddette Minca Swimwear’ı kurdum. Artık kendi hayalimdeki dizaynlarımı, kendi markamla sunmanın memnunluğunu yaşıyorum. İşte Minca Swimwear bu biçimde doğdu.

Steve Jobs’un dediği gibi… “İleriye bakarak noktaları birleştiremezsiniz; bunu yalnızca geriye bakarak yapabilirsiniz.”

Tasarım sürecinde ilham kaynaklarınız neler?
Her şeyden ilham alabilirim. Lakin tabiat, en büyük ilham kaynağım; tabiattaki istikrara aşığım. Bunun yanı sıra, izlediğim sinemalardan, okuduğum kitaplardan, trendlerden, yapılamamış eksik kanılardan, yurtdışı seyahatlerimden, gezdiğim fuarlardan…yani her şeyden ilham alabilirim.

Minca Swimwear 2022 Plaj Koleksiyonu’nda hangi eserler bulunuyor? Tasarımlarınızdan bahseder misiniz?
Mayo ve bikinilerde siyah ve beyaz geometrik marine dizaynlardan, bohem ve etnik dizaynlara ve neon tonlarına kadar varlıklı alternetifler yer alıyor.

Minca Swimwear 2022 koleksiyonunda, neon tonların birbiriyle ahengi, püsküller, şık drapeler, renkli astarlar ve tüm mayo-bikinilerle birlikte kullanılabilecek canlı renklerde kimonolar yer alıyor. Plaj modasının tamamlayıcısı kimonoların, koleksiyonda yer alan tüm modüllerle ahengi ve alternatif kullanımları üzere ayrıntılar düşünülerek tasarlandı.

2022 yazının plaj giysi trendlerinde size en epey heyecanlandıran detaylar…
ilk vakit içinderda, esasen tasarlarken heyecan duyuyorum. İşini severek yapan şanslı insanlardanım… Neon tonları, tasarımlarımda uygulamayı da kullanmayı da epeyce severim. Bence yazın gücüne ahenk sağlayan neon renkler, insanı keyifli hissettiriyor. Minca Swimwear 2022 Plaj koleksiyonunda yer alan kimonoların ister uzun, ister önden bağlanarak kullanılabilmesi de sevdiğim ayrıntılar içinde…

Stilimizde alışılmışın dışına çıkıp, özgün ve bohem bir görünüm oluşturmak istiyorsak; asimetrik straplez mayo ve bikiniler hayli uygun… Üçgen bikiniler de mutlaka gardırobumuzun şayet olmazsa olmazı…

Tasarımları, gündüz kombininden geceye taşıyabilir miyiz?
Artık trendler değişti. Yaz ve kış koleksiyonu ayrımı bile eskisi kadar net bir çizgiye sahip değil. Kışın açık renkleri, askılı tişörtleri, crop üstleri tamamlayıcı modüllerle kullanabiliyoruz.

Bana nazaran konfor ve ahenk epey önemli… Bikini ve mayolar, rahatlıkla kent tarzıyla kombinlenebilir. Beach barda ya da plajda başladığınız güne, Minca Swimwear tasarım mayo ya da bikininizi, tahminen bir kimono, ince bir bomber ceket yahut gömlek ve şortla tamamlayarak geceye devam edebilirsiniz.

2022 Plaj Koleksiyonu’nda favori tasarımınız hangisi? Kombin yapsanız nasıl olurdu?
Çok renkli ve yüksek personelliği olan Nepal bikinimi, ona epey yakışan Toskana kimonoyla tamamlardım. Kendine güvenenler için Amalfi mayo da hoş bir seçim olur.

Minca Swimwear mamüllerine nerelerden ulaşabiliriz?
Minca Swimwear 2022 Plaj Koleksiyonu’na, Nişantaşı Showroom’unun yanı sıra Gizia Gate Nişantaşı, Gizia Gate Yalıkavak ve Gizia Gate The Land of Legends Antalya mağazalarından; Brandroom Emaar, Brandroom Kanyon ve Brandroom Akasya mağazalarından ve web sitemiz www.minca.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Showroom adres: Teşvikiye Mahallesi, Prof. Orhan Ersek Sokak No:28 Daire:1 Nişantaşı, İstanbul