Yenilenen Makroskopi Laboratuvarı merasimle açıldı

accur

New member
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın katkıları ve projelerden sağlanan dayanaklarla baştan sona yenilenen EÜTF Anatomi Anabilim Kolu Makroskopi Laboratuvarı merasimle açıldı. Rektör Budak, eğitim alan öğrencilerin, beden yapısına hakim olmaları maksadıyla insan bedeninin organ ve detaylarını öğrendikleri en kıymetli merkezlerden biri olan laboratuvarın iyi olmasını diledi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Kolu Makroskopi Laboratuvarının açılış merasimine, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı ve EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, EÜTF Anatomi Anabilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Mete Ertürk ve öğretim elemanları katıldı. EÜTF Anatomi Anabilim Kolunun ‘Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar Tıpta Mezuniyet Öncesi ve daha sonrası Eğitimde Tersyüz Sınıf Uygulaması Güdümlü Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen yenilemeler çerçevesinde Anatomi Anabilim Kısmının hak ettiği teknolojik ve fiziki imkanlara kavuştuğunu lisana getiren Rektör Budak, Makroskopi Laboratuvarının, eğitim alan öğrencilerin, beden yapısına hakim olmaları hedefiyle insan bedeninin organ ve detaylarını öğrendikleri en kıymetli merkezlerden biri olduğunu söylemiş oldu.

10 YILDA 100’Den çok ULUSAL VE MİLLETLERARASI WORKSHOP

Anatomi Anabilim Kolunun önlisans, lisans ve lisansüstü teorik derslerle bir arada farklı fakültelerde, meslek yüksekokullarında 3 binden çok öğrenciye yaklaşık 4 bin 500 anatomi dersi verdiğini hatırlatan Rektör Budak, “Sadece Tıp Fakültemiz için değil, üniversitemizde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri ve araştırma projeleri için bedelli bir anabilim koludur. Bu ağır sorumluluğu yerine getiren Anatomi Anabilim Kısmının pahalı akademisyenleri, ayrıyeten, tıp ve diş hekimliği uzmanlık alanlarına yönelik teorik-uygulamalı ulusal ve memleketler arası mezuniyet daha sonrası eğitimler düzenlemektedir. Bu kapsamda anabilim kolumuz son 10 yılda 100’den çok ulusal ve milletlerarası workshop düzenlemiş, üniversitemizin milletlerarası platformda tanınırlığına hizmet etmiş ve milletlerarası iş birlikleri geliştirmemizi sağlamıştır. Anabilim Kısmımız bünyesinde bulunan laboratuvarlar ve ünitelerde, akademisyenlerimiz Avrupa Birliği, TÜBİTAK, KOSGEB, BAP üzere araştırma projelerini yürütmekte, patentli ameliyat aygıtları ve teknikleri geliştirmekte, özgün eğitim modelleri ile plastinatları üretmekte ve bilimsel bedeli yüksek makale ve kitaplar yayınlamaktadır. Bu vesileyle gerçekleştirdikleri özverili çalışmaları ötürüsıyla kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

500 METREKARELİK ALAN KULLANIMA AÇILDI

Yenileme çalışmalarının tamamlandığını ve 500 metrekarelik alanın kullanıma açıldığını vurgulayan Rektör Budak, “Anabilim Kısmımızın bilhassa ‘Diseksiyon Laboratuvarı’, ‘Makroskopi Laboratuvarı’ ve ‘Klinik Anatomi Birimi’nde bir epeyce yenileştirme faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Bu sayede anabilim kısmı öğretim üyelerine ve çalışanına daha faal ve verimli bir çalışma imkânı sağlanmıştır. Fiziki yenileme çalışmalarının yanında, Anatomi Anabilim Kısmına daha evvel bulunmayan teknik altyapı imkânları ve yeni aygıtlar kazandırılmıştır. Kelam konusu altyapı imkânları ile kurumumuzda Avrupa Birliği UFUK 2020 projesi hayata geçirilmiştir. Proje, bilimsel tasarımı ve çalışmaları yenilenmiş fiziki kaideler ve teknolojik altyapı imkânlarıyla gerçekleştirilmiştir. Projeden üretilen aygıtlar patentlenmiş ve ameliyatlar hastanemizde yapılmaya başlanmıştır. Tıp Fakültemizde gerçekleştirilen bu yenileme çalışmaları, yalnızca üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma altyapılarına yapılmış katkılar olarak görülmemelidir. Kelam konusu imkânlar, üniversitemizin bölge hastaneleri ve başka kurumlar için de öncü araştırma üniversitesi kimliğini kuvvetlendirmiştir. Anatomi Anabilim Kolumuzun yenilenmiş fiziki kaideleri ve geliştirilen teknolojik altyapısıyla başarılı çalışmalarını daha çağdaş kurallarda gerçekleştirecek olmasının memnunluğunu yaşıyor, üniversitemize güzel olmasını diliyorum” diye konuştu.

HAYATİ KIYMETTE

EÜTF Anatomi Anabilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Mete Ertürk, yenilenen alanın hayati kıymette olduğunu lisana getirip, “Makroskopi binamız bahtsız bir yangın niçiniyle bir süre kullanım dışı kaldı. Anabilim kısmımızın Makroskopi binası hayli kıymetli. Tıp Fakültemiz ve onun dışında birfazlaca fakülte, meslek yüksekokulu ve sıhhat bilimleri enstitüsüne bağlı epey sayıda kısma verdiğimiz pratik ve uygulamalı eğitimler binamızın hayati ehemmiyette olduğunu gösteriyor. Tadilat ve yenileme süreçlerinin akabinde Makroskopi binamız çağdaş, rahat ve inançlı bir çalışma ve eğitim alanına dönüştü. Bu süreçte bizden takviyelerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Fakültemize ve üniversitemize iyi olsun” dedi.

Açılışın akabinde merasime katılanlar yenilenen alanlarda incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Ertürk, Rektör Budak ve birlikteindekilere laboratuvar ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı