Wyndham Clark ABD Açık’ta kendinden emin ve bunu gösteriyor

semaver

New member
Wyndham Clark çocukken annesi Lise sırt çantasına kısa yazılı notlar koyardı, gün içinde moralini yükseltmek veya onu motive etmek için küçük mektuplar. Clark notları sınıf arkadaşlarından saklamaya çalıştı çünkü notlar, özellikle daha gençken alay konusu oldu.

Lise Clark’ın 55 yaşında meme kanserinden ölmesinden bu yana geçen on yılda yapılan röportajlarda Clark sık sık “Bu notlara şimdi sahip olmak için her şeyimi verirdim” demiştir.

Ancak bu hafta ABD Açık’ın ikinci turunun ardından en önde gidenler arasında yer alan Clark, annesinin en kalıcı mesajlarını hatırlamakta hiç sorun yaşamıyor – en azından profesyonel golf kariyeri söz konusu olduğunda.

29 yaşındaki Clark Cuma günü “Annem hastayken üniversitedeydim ve bana ‘Hey, büyük oyna’ dedi. Kendinizden daha büyük bir şey için oynayın. “Pek çok insana tanıklık etmek, yardım etmek veya örnek olmak için bir platformunuz var.”

“Ve bunu ciddiye aldım. Dışarıda oynarken, bunu onlar için yapmak istiyorum.”

Clark, Los Angeles Country Club’daki ulusal golf şampiyonasında üst üste iki olağanüstü turdan sonra bu anıyı canlandırdı. Perşembe günkü ilk turda parlak bir 64’e ulaştıktan sonra Clark, Cuma öğleden sonra golfçülerin tatilinden birkaç saat önce adını ABD Açık sıralamasında zirvede tutan 67 (-3) bir başarı elde etti.

Clark’ın olağanüstü oyunu bir tesadüf değildi. 2022-23 sezonunda PGA Tour’da altı kez ilk 10’da bitirerek, dünya golf sıralamasında istikrarlı bir şekilde yükseldi. Geçen ay Charlotte, NC’deki Wells Fargo Şampiyonası’nda ilk tur galibiyetini perçinledi; bu, şu anda dünyada 32. sırada yer alan Clark’ın kendisine olan inancını artırdığını söylediği bir kilometre taşı.

Cuma günü “Benim için büyüktü, büyük bir şampiyonluk gibi geldi” dedi. “Dünyanın en iyi oyuncularıyla rekabet edebileceğimi hissediyorum ve kendimi onlardan biri olarak görüyorum.”

Birkaç yıl önce, Clark aynı özgüvene sahip değildi. Onu yürümeye başlayan çocukken golfle tanıştıran annesinin ölümünden sonraki aylarda, Clark golf sahasında ve dışında mücadele etti.

Clark, kötü rekabet ettiğinde golf sahasından hücum ederdi ve dediği gibi, “Elimden geldiğince hızlı sürdüm, nereye gittiğimi bile bilmiyordum.”

Geçen ay Wells Fargo’daki galibiyetinin ardından “Golfün baskısı, annemin orada olmaması ve arayacak kimsenin olmaması gerçekten zordu” dedi.

Kesinti üstüne kesintiyi kaçırdı ve nihayet Oregon Üniversitesi’ne yerleşmeden önce Oklahoma Eyalet Üniversitesi’nden emekli oldu. Yavaş yavaş dengesini bulduğunu söyledi. 2017’de PGA Tour’da çıkış yaptı ve profesyonel golfçü hayatının kaprislerine alışması zaman alırken, geçen sezon oyunu 1,5 milyon dolardan fazla para ödülü kazanacak kadar tutarlıydı.

Clark, “Kendime olan güvenimi yavaş yavaş oluşturdum ki bu elbette bu oyunda çok önemli – diğer tüm işler gibi,” dedi Clark.

Cuma günü LA Country Club’ın şeytani par-5 14’ünde oynadığında kendine güveni gösterdi. Clark’ın ikinci atışı, yeşil alandan yaklaşık 30 yarda derin, engebeli bir araziye indi. Üçüncü atışı, şaşırtıcı derecede hızlı eğimli bir yeşilin üzerine dönüş ve hassasiyetle inmesi gereken yarım yamalak bir yalandan cesur bir flop atışını gerektirdi.

Atışı sahada tuttu ve ardından muhteşem bir kuş için 13 metrelik vuruş yaptı. Clark turunun ardından kocaman bir gülümsemeyle üçüncü atışının “çok riskli” olduğunu kabul etti.

Standart bir PGA Tour etkinliğinde, zamanın yüzde 70’inde şutu vuracağını tahmin etti. Ancak Cuma günkü tur ABD Açık’ın ezici baskısı altında oynandı, bu nedenle bir umacı önleme şansı “cesaretiniz olduğu için çok daha azdı” dedi Clark.

Ancak Clark, hangi atışı denemesi gerektiğini hiç düşünmediği konusunda ısrar etti.

Büyük oynayacaktı.

Clark annesi hakkında “Dışarıda oynarsam, bunu onlar için yapmak istiyorum” dedi. “Kim olduğumu ve oynarken ne kadar eğlendiğimi herkese göstermek istiyorum.

“Dün çim sahada yürüdüm ve iyi oynadığım için biraz gülümsedim. Ben de ‘Adamım, keşke burada olabilseydin anne, çünkü bunu en üst seviyede yapmak bir hayalin gerçekleşmesi’ diyorum.”

“Ama benimle gurur duyduğunu biliyorum. Onun sayesinde bugün olduğum kişiyim. Yani biraz boğuldum. Onu özlüyorum ve burada yaptığım her şey onun için çok fazla.”