Washington generalleri kimler? Harlem Globetrotter'ın kemer rakibi ve çok daha fazlası

semaver

New member
Yayıncıdan not: Hafta boyunca, Atlet Harlem Globetrotter'ı ve basketbola katkılarını, eğlence vizyonunu ve iyi iradeye genel bağlılık yarattı. Bu dizi 16 Şubat Pazar günü sona eriyor.

Washington generalleri bir yabancı kavramını somutlaştırır. Bu, CV'deki üç galibiyete kıyasla 18.000'den fazla kayıpla kazanmak için basit bir üne sahiptir, ancak Generaller, Harlem Globeters ile onlarca yıllık rekabetlerine baktıklarında her zaman yenilgiydi.

Amerika'daki en popüler sergi oyunlarından biri söz konusu olduğunda, generaller nadiren “kaybeden” olarak kabul edilir. Eğer ana hedefe odaklanan popüler bir globetrotter ekibi için aktörleri destekleyin: kitleleri korumak. Globetrotters'ın bir rakibe ihtiyacı var. Yenmek için bir takıma ihtiyacın var.

Neden generaller olmasın?

“Onların iyi görünmesini sağlamalısın,” dedi General Guard Jordan Fuchs Atlet.

Bu, Washington'daki bir generalin görevidir: zaten masada olanı geliştirmek. Globetrotters gözler için ziyafettir; Birisi mahkemede övgü aldıklarından emin olmalıdır. Ve generallerin üyeleri yaptıkları çok iyi oldukları için, iki takım arasındaki eşleşmelere katılım hayranlar için benzersiz bir deneyim sunuyor.

Washington için yenilgi rutin olarak kaçınılmaz olsa bile, 1971 yenilgiden sonra bir yenilgiyi tatmak için uzun bir zamandır.

Washington generalleri genellikle bir Harlem Globetrotter şakasının yumruk çizgisidir. 2019'dan gelen bu fotoğraf, Globetrotter Angelo “Örümcek” in Sharpless Sharpless'in Las Vegas'taki bir sergi sırasında Generaller Shaquille Burrell'in bacağını çizdiğini gösteriyor. (Ethan Miller / Getty Images)

Oynadıkları neredeyse her basketbol maçını kaybettikleri rekabet değerini açıklamak zor. Sadece lehinize devrilmeyen skorbordu tahmin etmek için elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı düşünün. Fikir sinir bozucu olabilir, değil mi?

Ya da Indiana Üniversitesi'ndeki eski bir futbol ve basketbol sporcusu olan Fuchs'a, Globetrotter'a karşı oyunlar sadece skorbordda gösterilenden daha fazlası olabilir.

Fuchs, “Bu ödüllendirici bir deneyim çünkü kaybın sonunda olsam bile her şeydeki tüm yüzleri yaratıyorum.” Dedi. “Herkes bundan hoşlanıyor ve benim için kişisel olarak zevk alıyorum çünkü sevdiğim oyunu oynayabilirim ve becerilerimi sunabilirim.

“Seyahat edebilir ve harika insanlarla tanışabilirim. Ondan biriktirdiğim ağ inanılmaz. Farklı ülkelerdeki farklı insanlar, farklı ülkeler. İnanılmazdı. “

1952'de Louis “Red” Klotz tarafından yaratılan generaller için ve spor tarihinde başarısız takım olarak kabul edilen generaller için, ertesi gün spin'i bitirdiklerinde bilmek her zaman bir zevktir. Takımın başlangıçta Globetrotters'a karşı yarışması gerekiyordu, ancak sonunda parke üzerinde kırmızı, beyaz ve mavi koyan rakipleri için nihai çarpışma testi oldu.

General olmak benzersiz bir odaklanma gerektirir. Kadro, şovda ikincil olma konusunda farkındalığı tanıyacak kadar hırslı olması gereken deneyimli oyuncular sunuyor. Koşullardan bağımsız olarak, amaçlar etkilenmiş olsa bile, amaç her zaman globetrotters'ın önde olmasını sağlamaktır.

Birçok yönden, generaller nihai antagonistlerin rolünü üstlenirler. Fuchs “ana kötü adam” a bakar. Eğlence ruhu için her şey çok ciddiye alması bir sorumluluktur.

“Sonucu kaldırırsanız, kaybedeceğimizi bilirsiniz, ancak sonucu kaldırır ve sadece süreç ve oyuna konsantre olursanız, bunu mutlu bulacaksınız” dedi.

5 Ocak 1971'de, daha sonra New Jersey Reds olarak oynayan Martin, Tennessee'deki bir maçta, Globetrotters karşısında 100-99 galibiyetle 2.495 oyun kaybıyla oynadı. Globetrotter kalabalığı koruduğunda, generaller son saniyelerde ilerledi. Klotz, yaz günün tarihindeki en heyecan verici zaferlerinin generallerini elde etmek için hitap ettiğinde oyunu kazanan sepet yaptı. 14 yılda ilk kez Globetrotter, kemerlerine karşı bir eşleşmeyi kaybetmişti.

Oyundan sonra, 2014 yılında 92 yaşında ölen Klotz'un, Globetroters'ın “Noel Baba'yı vurmak gibi” dövülmesinin bilindiği biliniyordu, ancak genel efsane skorbordun sağ tarafında nasıl hissetti?

“Sanırım muhtemelen tüm hayatının en güzel günüdü” Atlet. “Kutlamayı ve sahip olduğu şansı hayal edemiyorum. Muhtemelen o gün çok, çok uzun veya hayatının geri kalanında olduğunu düşündü.

“O gün hala globetrotters tarihinde çok önemli bir an olarak sayılıyoruz. Generaller hakkında konuşmadan Globetrotters'ın tarihi hakkında konuşamazsınız. “

Rakip yıllar içinde nasıl değişti. “Kötülüğe karşı iyiydi”, küreseller olarak kahramanlar ve generaller kötü adamlar olarak. Nihai kötü adam olan ve birkaç oyuncu tarafından oynanan Cager olarak bilinen maskeli bir general bile vardı. Diğer durumlarda, globetrotters'ı geliştirmeye çalışan yabancıların tarihidir.

Böyle, karşıtlara karşı ve generallerin lehine değil, onlarca yıldır gerçekleşiyor. (Don Emmert / AFP Getty Images aracılığıyla)

Bir rekabetin doğası gereği göz önüne alındığında, bir soru neden birinin istek Generaller için mi oynayın?

Bir yandan, profesyonel basketbol oynamak için bir fırsat. Generaller sadece mahkemede sahne değil. Sen gerçek basketbolcularsın. Bazıları G League'de, diğerleri NBA Yaz Ligi'nde uluslararası olarak arandı – tıpkı Globetrotters'ın bazı üyeleri gibi.

Generaller için en ünlü isimlerden biri, 1980'lerde generaller için uygun olan Famer Nancy Lieberman'ın Naismith Memorial Basketbol Salonudur. Lieberman, generaller için oynayan ilk kadındı. Kayla Gabor şimdi takımda ve generaller için oynayan ikinci kadın. Gabor, 2016-17 sezonunda Great Lakes Intercollegiate Atletik Konferansı için önde gelen golcü olan Ohio'daki Erie Gölü Koleji II.

“Ben çok benzersiz bir generalim,” dedi Gabor. “Bence Nancy Lieberman 1977'ye '78'e geçti, bu yüzden kadını rakibin tarafına geri getirmek benim için eşsiz bir spot ışığı. Geçmişte biliyorum, kötü niyetliyiz ve sadece düşman olmalıyız, ama her zaman geldim: “Tamam, her oyunu kazanmıyoruz, ama kişisel hedefler belirledim.” Kişisel hedeflerim kalabalığı yanıma getirmek.

“Her zaman izleyicilerden insanları bulmak isterim:” Bakın! “Ve arka arkaya birkaç 3'ü atıyor. Bunu senin için yapacağım. Cidden, bu benim için motivasyon.”

Globetrotters gibi generaller, çeşitli alanlarda sahada pratik yapar ve çalışma yaparlar. Globetrotters aynı konaklama ile seyahat ediyorlar.

O'Keefe, “Hepimiz bunun bir gösteri olduğunu anlıyoruz ve belki de izleyicilerimizin en genç üyeleri tam ağırlık türünü veya anlamını veya etkisini anlıyor.” Dedi. “Ancak bunların gerçek insanlar, her iki takımda gerçek becerilere sahip gerçek sporcular ve profesyonel basketbol oynadığı gerçeğini de dikkate almalıyız. Size bu becerileri gösterme fırsatı vermek istiyoruz. “

Generallerin globetrotters'a aktarılacağı umudu da vardır. Sık sık olmaz, ancak Latif “Jet” Rivers, 2010'un başlarında kolej basketbolunu oynadıktan sonra generallerle (eski adıyla 2013 ve 2014'te dünya yıldızları olarak bilinir) başlayan bir globetrotter. Rivers, rakip takımda zaman geçirdikten sonra 2017 yılında Globetrotter'a taşındı.

Bu hafta kendinizi Washington Generals'ın zengin tarihine ve Harlem Globurter ile eşsiz rekabetlerine dalıyoruz!
🏀
Hangi mevcut globetrotter'in generaller için bir hikayesi olduğunu keşfedin … #Playitforward NBC'de! pic.twitter.com/klrfzu6cj5

– Harlem Globetrotters (@globies) 27 Aralık 2024
Generaller şovun yıldızları değil, ama kesinlikle Globetrotter tarihinin önemli bir parçası. Kayıp sonrası kayıpla bile, çocuklar için fan favorileri ve rol modelleri haline geldiler.

Birçoğunun gözünde, bir yabancı olmaktan uzaklar.

“Bir rüya gibi ciddi,” dedi Gabor. “Üzerimizde birçok göz var, ama bu gerçekten iyi bir rol. Neredeyse basketbolda spor yapmayı hiç bilmediğim bir amaç veriyor. “

“Hikayenin bir parçası olmak harika,” diye ekledi Fuchs. “Globetrotter tarihi.”

– Shakeia Taylor bu rapora katkıda bulundu.

(İllüstrasyon: Kelsea Petersen / Atlet; Harlem Globetrotters'ın nazik izniyle fotoğraflar)