Viktor Hovland ve mükemmeliyetçilik davası

semaver

New member
Palm Harbor, Florida-Ees, Valspar Şampiyonası için dünyanın en iyi 10 oyuncusunu yenmek için beş fırtına ile üç atıştan düştükten sonra ilk PGA Tur Şampiyonasını kazandıktan birkaç dakika sonra Viktor Hovland'ı verdi.

2023 Ryder Kupası'ndan bu yana uyguladığı her salıncak sabitleme ve koçluk değişikliğinin kesinlikle buna değer olduğunu söylemek için bir an varsa, yanındaki kupa ile burada olduğu için kesinlikle buna değer.

Ama 27 yaşındaki Norveçli Hovland'ın çok biraz gülümsediği açık olduğu kadar mutlu oldu, ona sormak zorunda kaldım: “Salıncaktan ne kadar mutlusun?”

“Evet, hala harika değil,” dedi Hovland. “… Kulüp benim için harika bir yerde değil.

Tamam, işe yaradı. Süreçle ilgili sonuçlar, değil mi? Hovland, Copperhead parkurunda üst üste dört tur oynadı, 67 Pazar günü Justin Thomas'ı bir vuruşla bitirmek için iki zor delikle birlikte. Hayır, çok fazla değil.

“Bence bu, bir PGA Tour etkinliğinde bununla gurur duyduğum bir şey, tüm yıl boyunca oynadığımız ve hala en iyi şeyleri kazanamadığımız en zorlu golf sahalarından birinde görünebiliyorum.

Viktor Hovland, 18. T -Shirt'ten Caddy Shay Knight ile birlikte çıkıyor. (Douglas P. Defelice / Getty Images)

Bu aslında Viktor Hovland'ın Norveç gibi nispeten küçük bir Golf ve Oklahoma Eyaleti'ne PGA Turuna ve onun kadar başarılı olduğuna inandığı. Pazar, bir tur şampiyonası da dahil olmak üzere yedinci PGA tur galibiyetiydi ve son üç yılda ana dallar arasında ilk 5 pozisyonu var.

İyi olmak yeterli değildir. Harika olanlarla flört etmek yeterli değildir. Burada bir şey için çalışıyor ve bu neden bir sorun?

“Profesyonel sporcular olduğumuzu ve gelişmek isteyen insanların görüldüğünü bir şekilde garip buluyorum:” Ah, o bir mükemmeliyetçi, çok fazla bakan çevre üzerinde. “Daha iyi olmak için bunu nasıl yapıyoruz ve turnuvaları kazanmak için buradayız, dedi Hovland.

Orada hayran olacak bir şey var. PGA turunun o kadar da gizli gerçeği, paranın kendinizi ve ailenizi inşa etmek için iyi olmanız için kazanmak zorunda kalmayacak kadar iyi olmasıdır. Ve yıllarca tur, kartınızı birkaç yıl boyunca tuttuğunuzda ve çekleri durdurmak için bir döngü sürdürdüğünüzde kaybetmenin zor olduğu için mümkün olduğunca iyiydi. Büyük olanların düşmanı gerçekten iyi. Bu şekilde, profesyonel erkekler Körfezi başka bir endüstriden farklı değildir.

Kimse Hovland'ı bulutlu ortaya katılmaya ikna edemedi, hatta Viktor'u düşük anlarında bırakma alışkanlığı yapan iyi anlamlı annesi, o gün diğer birçok insanın kötü oynadığını biliyordu. “Beni asla teselli et,” dedi.

Bu, 2025'te hiçbir kesinti yapmayan ve ilk turla oyuncu şampiyonasından atılan Hovland için turnuva haftasıydı: kendini Valspar'a adarken, Pazartesi günü Orlando'da salıncak koçu Grant Waite ile birlikte geçirdi ve salıncak duygusu buldu. Hovland'ın Salı günü Tampa Körfezi'ne de gidebileceği ve geç eğitim turu oynayabileceği kadar. Ancak bu dokuz delikten sonra turnuvada oynamak için nihai kararı verdi, ancak hiç de kendini iddia etme beklentisi çok az.

Sonra ertesi gün ilk 70 ve 67 tur geldi, burada bir tane attı. “Yaptığım şey üzerinde hiçbir kontrolüm yok,” dedi Hovland o gün. Hovland Cumartesi günü son grupta 69 oynadı ve günü tur için üç yönlü bir farkla bitirdi. Hovland, “Yine de, birçok kayıt tasarrufu yapmak istiyorum, ama oldukça düz, bu yüzden sorun değil,” dedi.

Viktor Hovland, Valspar Şampiyonası sırasında demirine eğildi. (Brennan Aspen / Getty Images)

Yani Pazar bir stres testiydi. Hovland oyununu yönetebilir, bu salıncak hissinde oynayabilir ve kazanmanın bir yolunu bulabilir mi? Cevap, işinin kanıtıdır. Hovland sadece en büyük sorunu – “büyük bir push solması” – kaçmakla kalmadı, burada su fairway'in uzunluğunu sürdü, aynı zamanda turnuvanın atışına ulaştı, 187 metreden 6 feet'ten daha az bir yaklaşım. Bir kuş putt ve 17 numaralı bir diğeri ile Hovland, Bogey 18'i elde etmek ve hala kazanmak için yeterli iki atış yastığı vardı.

Şimdi çalışma, Hovland'ın son 18 ay içinde işe aldığı ve ateş ettiği Swinger antrenörlerinden Waite ile tekrar başlıyor ve bu ay onu geri getiriyor çünkü Waite bir bilgi tesisleri ve Hovland tüm bilgileri diliyor. Tüm veriler. Sorundan saklanmayın. Üzerine yaslan ve diğer taraftan geri dön. Umutla.

Yılın bu zamanını PGA Turunda kazanıyorsunuz ve sadece sorular kaçınılmaz olarak ustalara gelene kadar sürüyor. İlk turda 18 gün var ve Hovland bu hafta kazanmak için ne yaptığını – tam demir atışlarla sıkı fairway'leri ve iyi bir hafta ile evcilleştirmek için – tamamen farklı bir golf testi olan Augusta National'da aynı etkiye sahip olmayacağına inanıyor. Hovland olumlu bir solilokoya serpilmiş olsa da, onu gördüğünde bu onun gerçeğidir.

“Hala dürüst olmak zorundayım, böylece sahip olduğum sorunlara saldırabilirim ve geliştirebiliriz, ama aynı zamanda kendime biraz tanınmam gerekiyor. Ve ne kadar kötü hissettirdiğim veya kaç tane kötü atış yaptığım bile, hala iyi puanlar elde edebiliyorum.

Viktor Hovland geri mi? Evet. Ondan onaylamasını isteme.

(Toptoto: Brennan Aspen / Getty Images)