MLB çalışanları, en iyi genç oyuncular arasında kol yaralanmalarındaki artıştan “oldukça endişeli”

semaver

New member
Matt Blake, hafta sonu Cleveland Guardians atıcısı Shane Bieber'a uzlaşmacı bir mesaj gönderdi. 2010'larda Cleveland'ın oyuncu geliştirme sisteminin bir üyesi olarak Blake, Bieber'ın üniversitede sıradan bir oyuncuyken 2020'de oybirliğiyle Amerikan Ligi Cy Young Ödülünü kazanan konumuna yükselmesine yardımcı oldu. Bieber bir süre için büyük ligde en iyi oyuncuyu yaratmanın modern modelini temsil etti. Sıralamada yükselirken vücuduna güç, hızlı topuna hız ve hız dışı sahasına daha fazla spin katan kişi.

Ancak Blake kısa mesajını gönderdiğinde Bieber büyüyen, daha sorunlu bir demografinin parçasıydı: bu sezonu seyirci olarak geçirecek yetenekli genç atıcılar. Miami Marlins'in 20 yaşındaki fenomen Eury Pérez'in Tommy John ameliyatı geçireceğini duyurmasından iki gün sonra Guardians, 28 yaşındaki Bieber'ın da aynı prosedüre ihtiyaç duyacağını duyurdu. 25 yaşındaki Atlanta Braves'in ilk beş oyuncusu Spencer Strider'ın yakın zamanda yapılan muayenesinde, dirseğinin ulnar kollateral bağında hasar olduğu ortaya çıktı; bu hasar, ikinci Tommy John ameliyatına yol açabilir. Blake'in şu anda Yankees'in atış koçu olduğu New York'ta takım, Haziran ayına kadar yıldızı Gerrit Cole'u dirsek iltihabı nedeniyle ve en iyi yedeklerinden biri olan Jonathan Loaisiga'yı da yıl sonu dirsek ameliyatı nedeniyle kaybetti.

Blake, “162 maçta bir gecede dokuz atış yapmaya çalışan bir atış antrenörü olarak oldukça endişeliyim” dedi.

Satış konuşması, uygulayıcıları için her zaman tehlikeli olmuştur. Onları sağlıklı tutmanın giderek zorlaştığına inanmak için nedenler var. 2024 sezonunun açılış günleri bu pozisyonun kırılganlığını ortaya koydu. Güncel bir hikaye Zil tarafından Eski MLB antrenörü Stan Conte'nin 2023'te 263 UCL ameliyatı gerçekleştirildiğini ortaya koyan bir araştırmasına atıfta bulunuldu; bu sayı, 2011'de gerçekleştirilen 111 prosedürden istikrarlı bir artıştı. Sezon başında sakatlananlar listesinde yer alan 166 oyuncudan, New York Post'un bildirdiği gibi132'si atıcıydı. Bu eğilimler devam ederse 2024, kol yaralanmaları açısından yeni bir rekor yılı olacak ve spor alanında endişelere yol açacak.

Sorun, Cumartesi günü Major League Baseball ile MLBPA arasında çekişmeye yol açtı; her iki taraf da basın bültenlerinde 2023'te uygulanan ve 2024 için kısaltılan saha saatinin etkisi hakkında tartıştı. MLBPA şefi Tony Clark, ligin 2024 sezonundan önce oyuncuların isteklerine aykırı olarak kesintiler yapılması konusundaki ısrarını dile getirerek, bunu “oyunumuz için benzeri görülmemiş bir tehdit” olarak nitelendirdi. MLB, Johns Hopkins Üniversitesi'nin saatin uygulanması ile yaralanmalardaki artış arasında hiçbir bağlantı bulamayan yayınlanmamış analizine atıfta bulunarak karşı çıktı.

Ancak saat, röportaj yapılan oyuncular, antrenörler ve menajerler için endişe duyulan alanlardan yalnızca biriydi. Atlet bu haftasonu. Bu konuşmalarda, endüstrinin aralıksız optimizasyon arayışı, oyuncuları maksimum hız ve dönüş için çabalamaya teşvik etme ve yıl boyunca tam gaz antrenmanı teşvik eden antrenman yöntemlerinin kullanılması da dahil olmak üzere, sakatlık sorununun bir takım ek nedenleri özetlendi. Bazıları için açıklamalar iç içe geçmiş ve çözümsüzdür. Düğümün çözülmesi yıllar süren araştırma ve yeniden değerlendirme gerektirebilir.

Dodgers menajeri Dave Roberts, “Bu adamların kollarını korumak çok önemli” dedi. “Ve tabii ki bunu başaramadık.”

Bu sezon beyzbolun en ünlü atıcılarıyla başladı. Los Angeles Dodgers'ın ilk beş oyuncusu Clayton Kershaw geçen Ekim ayında omuz ameliyatı geçirdi. Texas Rangers atıcısı Max Scherzer sırt ameliyatından sonra iyileşiyor, takım arkadaşı Jacob deGrom ise ikinci Tommy John ameliyatından sonra iyileşiyor. Houston Astros yıldızı Justin Verlander bahar antrenmanı sırasında omuz ağrısı yaşadı. Bu atıcıların tümü 35 yaş ve üzerinde; bu yaş, vücudun artık büyük lig programının zorluklarına dayanamayacağı bir yaş.


Kısa bir süre önce Eury Pérez ve Sandy Alcántara, Marlins'in ikiz asları olma yolunda ilerliyorlardı. Şimdi ikisi de 2024'ü ameliyattan sonra rehabilitasyonla geçirecek. (Megan Briggs/Getty Images)

MLB için en acil endişe, silah filosunun öğrenildikten hemen sonra çökeceği yönünde. Oybirliğiyle 2022 Ulusal Lig Cy Young Ödülü'nü kazanan Miami Marlins'in ilk beş oyuncusu Sandy Alcántara, geçen sezon dirsek rekonstrüksiyonundan geçti. Tampa Bay Rays atıcısı Shane McClanahan da All-Star Maçı başladıktan bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra aynısını yaptı. Milwaukee Brewers atıcısı Brandon Woodruff, omuz ameliyatı nedeniyle bu sezon forma giyemeyecek. Aynı şey, 2022'de Atlanta adına 21 maç kazanan Kansas City Royals atıcısı Kyle Wright için de geçerli.

Detroit Tigers menajeri AJ Hinch, “Sporumuz en iyi atıcılarımızı tümseğe çıkarmayı hak ediyor” dedi. “İçinde bulunduğunuz çağ ne olursa olsun, başlangıçtaki oyuncu eşleşmesi her gün gördüğünüz ilk şeydir. Büyük oğlanların orada olmasını istiyorsun. Seçkin adamları istiyorlar ve giderek daha fazlası zarar görüyor.”

Konuyu incelemek için MLB, geçen Ekim ayında sağlık yetkilileri de dahil olmak üzere sporla ilgili 100 kişiyle yapılan görüşmeleri içeren bir çalışma başlattı. Çalışma tamamlandıktan sonra lig, bir görev gücü oluşturmayı ve kulüplere atıcıları nasıl sağlıklı tutabilecekleri konusunda öneriler sunmayı planlıyor.

Spor kurulduğu günden bu yana bu sorunla boğuşuyor. Başka bir dönemde atıcıların aşırı kullanım nedeniyle yaralandığı düşünülüyordu. Takımlar, atıcıları koruma umuduyla kullanma şeklini değiştirdi. 125 veya daha fazla sahada kenarda kalan, yedinci veya sekizinci atışı bitirmeye çalışan bitkin başlangıç oyuncusunun günleri geride kaldı. Yeni arketip, atıcıyı oyuna acele etmeye değil, en başından itibaren patlamaya teşvik ediyor. Mümkün olduğu kadar uzun süre gidebildiğiniz kadar zorlayın, yeni mantradır. Sahaların şekli ve hareketiyle ilgili veri akışı, takımlara atıcıları daha iyi hale getirme konusunda ayrıntılı fırsatlar verdi. Ancak veriler onları nasıl daha sağlıklı tutabileceğimize dair bir cevap vermiyordu.

Hinch, “Yönetici olarak geçirdiğim yıllar boyunca, oyuncuları oyunda yeterince uzun süre tutmadığımız ve artık o kadar çok 100'lük atış yapmadıkları için başlangıç oyuncularından daha az istediğimizi duydum” dedi. “Yine de onlardan maksimum hıza, maksimum forma, maksimum her şeye sahip olmalarını ve neredeyse tüm yıl boyunca antrenman yapmalarını istiyoruz.”


Hinch, 2022'de üniversitede Tommy John ameliyatı ve fleksör tendon ameliyatı geçiren 27 yaşındaki Tigers solak oyuncusu Tarık Skubal'ı canlı vuruş antrenmanı için yönlendirdi. Hinch, “Tarık Skubal'a gidin ve ona 'Hey, sakin ol ve saatte 92 mil hızla gidin' deyin ve bunun sizin için nasıl işe yaradığını görün” dedi. “HAYIR. Çünkü sporcularımızın en üst düzeyde rekabet etmesini istiyoruz.”

Bazı emekli oyuncular için daha yüksek hız ve dönüş arayışı atıcı için risk oluşturur. Şu anda Arizona Diamondbacks'te atış stratejisti olarak çalışan 13 yıllık tecrübeli Dan Haren, X'te yayınlandı Instagram akışında “Erkeklerin, erkek kardeşleri ona tezahürat ederken duvara karşı tam güçle ağırlıklı toplar atladığı görüntüler” yer alıyor. Roberts şunları ekledi: “Benim görüşüme göre, vücut tam da çok fazla güç emecek ve bunu yapacak şekilde tasarlandı ve yol vermeden önce hız.”




Dirseğinden ameliyat olacağı açıklandığında Shane Bieber bu sezon zaten iki maç oynamıştı. (Jason Miller/Getty Images)

Chicago Cubs menajeri Craig Counsell gibi bazıları atıcıların her zaman daha sert atmaya çalıştıklarını öne sürdü. Counsell, “Hız arayışının hiçbir zaman sona ereceğini düşünmüyorum” dedi. “Çünkü bu atıcıları daha iyi yapan bir şey. Hız arayışını şeytanlaştırmamamız gerektiğini düşünüyorum.”

Ancak endüstri, yeni başlayanların sürelerini kısaltarak ve onları performanslarını en üst düzeye çıkarmaya teşvik ederek bu eğilimi yönlendirdi. Atıcılar sadece hızlı toplarını mümkün olduğu kadar sert fırlatmakla kalmaz, aynı zamanda benzersiz bir hareket yaratma ve yarasaları kaçırma umuduyla hız dışı atışları da en büyük kuvvetle atarlar. Blake, “Aykırı şekillere neden olan teslimat türleri muhtemelen bazı yönlerden daha streslidir” dedi. “Bence şekilleri oluşturmak için kuvveti maksimuma çıkarmanın muhtemelen bir faydası yok. Eğer 20 inçlik bir frene veya 20 inçlik bir sürüşe ya da yüksek hıza gidiyorsanız, bazı fiziksel maliyetlerin de söz konusu olduğunu düşünüyorum.”

MLB yetkililerinin itirazlarına rağmen oyuncular saatten şikayet etmeye devam edecek. Yenilik geçen sezon ortalama maçı 24 dakika kısalttı. 2023'teki zamanlayıcı, atıcılara üsler boşken harekete geçmeleri için 15 saniye ve koşucular açıkken 20 saniye verdi. MLB'nin 11 üyeli yarışma komitesi, oyuncuların itirazlarına rağmen 20 saniyelik sürenin 2024 yılına kadar iki saniye azaltılması yönünde oy kullandı.

Los Angeles Angels atıcısı Tyler Anderson, atıcıların saatten dolayı bacaklarından çok kollarına daha fazla yük bindirebileceğini öne sürdü. Ancak herhangi bir çalışmanın atışlar arasındaki sürenin kısalması ile artan yaralanmalar arasında bir bağlantı gösterebileceğinden şüpheliydi. Atış eylemi yeterince sağlıksızdı. Anderson, “Rob Manfred bunu kanıtlamanın gerçekten zor olduğunu biliyor sanırım” dedi.

Sendika saati bir öcü olarak görüyor. Komiserin ofisi onun şikayetini sıradan bir adam olarak görüyor. Devam eden sakatlıklara rağmen sezonu yönetmek zorunda olan Blake gibi antrenörler için, tehlikeli hız ve dönüş arayışının yanı sıra zaman da sorunun yalnızca bir kısmı.

“Hiçbirinin öyle olduğunu düşünmüyorum en çok Sorumlu,” dedi Blake. “Fakat her şeyin kokteylini bulmak zor.”

Atletizm Fabian Ardaya, Sam Blum, Patrick Mooney ve Cody Stavenhagen haberciliğe katkıda bulundu.

daha derine git


DAHA DERİNE GİT

Rosenthal: Atış yaralanması krizine kolay bir çözüm yok ama beyzbol yöneticileri işe koyulsa iyi olur


(Yolgezer'in en üstteki fotoğrafı: Justin K. Aller / Getty Images)