Türkiye A Ulusal Futbol Ekibi Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz: Savunmacılarımız hazır

semaver

New member
Türkiye A Ulusal Futbol Kadrosu Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off çeşidi yarı finalinde Portekiz ile deplasmanda yapacakları müsabakaya ait karşılaşmanın oynanacağı Dragao Stadı’nda açıklamalarda bulundu.

bakılırsave geldiğinden bu yana ulusal grubun hem eleme maçlarını tıpkı vakitte geleceğine yönelik planlamalar yaptıklarını belirten Kuntz, Portekiz karşısında taktik dizilişleriyle ilgili gelen soruyu, “Rakibin durumuna göre konum alıyoruz. Rakibin şahane oyuncuları var, bizim de mükemmel oyuncularımız var. Maç planımız olması gerekiyor. Maç planımızın doğrultusunda hareket etmemiz gerekir. Yarın alanda hareketli olacağız, rakibin oyunundan epey bizim ne yapacağımız değerli. Rakibin oyuncularına tepki göstermemiz gerek. Bunun üzerine çalışacağız” diye yanıtladı.

Alman teknik adam, “Sırbistan, Portekiz’i son küme maçında mağlup etmişti. Bu maç bize referans olur mu?” sorusuna ise, “bahsetmiş olduğuniz maçı düşündüğünüz vakit futbol için uzun bir süre geçti. Üzerinden vakit geçti, futbolda günlük düşünmek gerek. Futbolda biraz da talih gerek. Tüm oyuncuların tıpkı anda uygun oynaması gerek. Fernando Santos 8 yıldır Portekiz’de nazaranv yapıyor, benim daha 8 ayım olmadı. Ben de bu biçimde bir şey başarmak isterim hoca olarak. Kendisi epey tecrübeli bir hoca. Grubu nasıl yöneteceğini, bu biçimde durumlardan nasıl çıkacağını bilen birisi. Geçmişle epey fazla yaşamadığımı, bugüne bakmak istediğimi biliyorsunuz” cevabını verdi.

“SAVUNMACILARIMIZ HAZIR”

Stefan Kuntz, Portekiz maçında oyuncularına güvendiğini belirterek, “bu biçimdesine kuvvetli uğraşlara dayanabilen bir grup oluşturmak istiyorum. Büyük gruplara karşı uğraş edebilme potansiyeline sahip bir grubumuz olduğuna inanıyorum. Ronaldo’dan bahsediyorsunuz fakat 11 oyuncu alana çıkacak. Hepsi mükemmel mesleği olan oyuncular. Savunmacılarımızın da bu şiddetli uğraşa hazır olduğuna inanıyorum” tabirlerini kullandı.

Kuntz, Portekiz’de 3 oyuncunun koronavirüs ve sakatlık sebepleriyle takım dışı kalması hakkında ise, “bahsetmiş olduğuniz mevzunun avantaj olduğuna inanmıyorum. Alman Ümit Mili Ekip teknik yöneticisi olarak Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz’le final oynadım. Ne kadar maça tutunduklarını biliyorum. Bir oyuncu oynamıyor formda olan, onların yerine oynanan oyuncular daha düzgün performans gösterebiliyor. O yüzden muhakkak Portekiz’de 3 oyuncunun olmaması avantaj değildir diye düşünüyorum” dedi.

Stefan Kuntz, bir İtalyan gazetecinin, “İtalya, Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi mağlup etmişti. Bu maçı kazanarak İtalya’dan rövanşı almayı düşünüyor musunuz?” sorusunu ise, “Büyük annem şöyleki bir öğüt vermişti, ‘Değiştiremeyeceğin şeyler hakkında fazla düşünme’ Oraya gelmediğimiz için çabucak hemen bir şey düşünmüyorum oraya gelelim düşünürüz” diye yanıtladı.

Ulusal kadro teknik yöneticisi Juventus’tan eski kadro arkadaşları Merih Demiral ve Ronaldo’nun karşı karşıya gelecek olmasının hatırlatılması üzerine ise, “Merih hayli memnun eski grup arkadaşı Ronaldo’ya karşı oynayacağı için. Santos, Hakan Çalhanoğlu’na olumlu şeyler söylemişse ona katılıyorum” açıklamasında bulundu.

Alman teknik adam, oyuncularına özel olarak penaltı çalıştırmayacağını da kelamlarına ekledi.