Bağışçıların harcama çılgınlığından güç alan Ryan Day, Ohio State'in sonunda başarıya ulaşacağından emin

semaver

New member
COLUMBUS, Ohio – Ohio State'in geçen Kasım ayında Michigan'a 30-24 yenilmesinin ardından maç sonrası basın toplantısında Buckeyes koçu Ryan Day üzgün ve cesareti kırılmış görünüyordu. O anda, başantrenör olarak maçlarının yüzde 88'ini kazanmasına rağmen kendisinin ve programının artık Wolverines'e karşı üç yıllık hayal edilemeyecek bir mağlubiyet serisinin damgasını vuracağını anladı.

Dört aydan fazla bir süre sonra, 45 yaşındaki Day, Woody Hayes Atletizm Merkezi'ndeki ofisinde gülümsüyor, başı dönüyor ve görünüşte rahatlamış görünüyor. Kadrosunun ne kadar dolu olduğunu bilen bir antrenörün güvenini yayıyor; Ohio State'in profesyonel olabilecek genç oyuncularının neredeyse tamamını geri getirirken, en başarılı transferlerden bazılarını portala eklemiş.

Day, “Ohio State'te Kuzey'deki takımı yenmeniz ve diğer tüm maçları kazanmanız gerekiyor” dedi. “Her yıl beklenti buysa, iyi oyuncularınız varsa çok daha fazla şansınız olur. Böylece en iyisine sahip olabilirsiniz.”

NIL olmasaydı Day, “Bu yıl bizden gördüklerinizi kesinlikle göremezdiniz” dedi.

Cotton Bowl'da Missouri'ye 14-3'lük utanç verici bir yenilginin ardından Ohio Eyaleti bağışçıları harcama çılgınlığına girdi. The Foundation ve The 1870 Society adlı iki kolektifin yardımıyla program, savunma oyuncuları JT Tuimoloau, Jack Sawyer ve Tyleik Williams'ın yanı sıra TreVeyon Henderson, savunma oyuncusu Emeka Egbuka, korner oyuncusu Denzel Burke ve guard Donovan Jackson'ı “yeniden imzaladı”. Bunlardan öngörülen draft seçimleri birinci veya ikinci günde yapıldı.

“Geldiğimizde (2021) işe alım sınıfımız çok güçlüydü. Sınıfındaki beş yıldızlı altı imzacıdan biri olan Jackson, “Özel bir şeyler yapabileceğimizi biliyorduk” dedi. “Ancak burada üç yıl geçirdikten sonra, ulaşmak için belirlediğimiz hedeflere ulaşamadık. NIL tartışmalı bir konudur ancak bu durumda bu konuyu yeniden ele alma konusunda bize güven verdi.”

Ekibinin çekirdeği geri dönerken Day, kalan birkaç deliği doldurmak için geçide girdi. Başarıları arasında All-Big 12 oyun kurucusu Will Howard (Kansas Eyaleti), All-SEC'in geri koşan Quinshon Judkins (Ole Miss), birinci sınıf All-American güvenlik Caleb Downs (Alabama) ve kıdemli pivot Seth McLaughlin (Alabama) yer alıyor.

Henderson ve Judkins'in arka saha ikilisi özellikle korkutucu olabilir. Birlikte toplam 5.470 kariyer sahasına ve 63 kariyer tank avcısına ulaştılar.

Day, “Portalda kimin olduğuna karar vermiyoruz” dedi. Ancak orada adamlar olduğunda kadromuzu belirli alanlarda geliştirmek istiyoruz.”


DAHA DERİNE GİT

Ohio State'in QB'de seçenekleri var ve Jeremiah Smith gibi bir yıldız alıcı da yapım aşamasında


29 Aralık'taki bowling maçından önce Ohio State, NIL odaklı portal pazarında önemli bir oyuncu olarak görülmüyordu. Aslına bakılırsa, emekli olan AD Gene Smith, NCAA'yı işe alımda kolektif katılımı sıkılaştırmaya çağıran en sesli eleştirmenlerden biriydi. Bu, Tennessee'deki bir federal yargıcın, NCAA'nın kolektiflerin acemilerle NIL anlaşmaları müzakere etmesini engelleyen kuralları uygulayamayacağına karar vermesinden iki ay önce geldi.

2023'te oyun kurucu olarak başlayan Kyle McCord, geçen yılki Michigan maçından kısa bir süre sonra portala girdikten ve birinci sınıftaki üçüncü sıra oyuncusu Lincoln Kienholz Missouri'ye karşı başarısız olduktan sonra bile, ESPN yayıncısı Dave Pasch Cotton Bowl boyunca izleyicilere, o Day'in Ohio State'in başka bir oyun kurucunun peşinden gitmemesi konusunda kararlı olduğunu söyledi. oyun.

Beş gün sonra, daha önce Miami ve USC'yi ziyaret eden Howard, Buckeyes'e transfer oldu. İlginç bir şekilde, Downs 19 Ocak'ta Alabama'dan Buckeyes'e transfer olduğunda vakıf bu haberi Twitter'da duyurdu.

Hoşgeldiniz, @caleb_downs2, en yeni öğrenci-sporcu ortağımız! Caleb, yardım ortaklarımızın ve Columbus topluluğunun elçisi olarak saha içinde ve dışında harika işler yapacak. (Bom
😉
) https://t.co/htkLB83pbF pic.twitter.com/bNvKx3BPRO

– Vakıf (@TheFoundation1_) 20 Ocak 2024
İki yıl önce Day, iş adamlarından oluşan bir dinleyici kitlesine, Ohio State'in kadrosunu sürdürmek için sıfır fonla 13 milyon dolara ihtiyaç duyulacağını söylemişti. Bugün bütçenin daha da yüksek olduğu varsayılmaktadır.

Day, “Bizi gerçekten destekleyen birçok insan vardı” dedi. “Gene'in (Smith) bunda payı olduğu açık ama ben çok sayıda telefon görüşmesi yaptım ve pek çok kişi olaya dahil oldu. Bu da desteğin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.”

Personele karar verildikten sonra Day, önemli bir karar daha verdi: Kariyerinde ilk kez oyun yönetimini devredebileceği ünlü bir hücum koordinatörü bulması gerekiyordu. İlk seçimi olan Bill O'Brien, Şubat ayında Boston College'da baş antrenör olmak üzere ayrıldıktan sonra Day, New Hampshire'daki eski kolej koçu Chip Kelly'yi aradı. Şaşırtıcı bir hareketle Kelly, UCLA'daki baş antrenörlük görevinden ayrıldı ve Big Ten'e geçti ve 2018'de Ohio State'e taşınmadan önce Kelly'nin altında Eagles ve 49ers'ta çalışan Day'e katıldı.

Bowling maçından önce UCLA'nın oyun kurucularına koçluk yaparken köklerine dönmenin keyfini çıkaran 60 yaşındaki Kelly, “Bunu böyle hayal etmemiştim” dedi. “Futbol antrenörlüğü yapmayı seviyorum. Kadar basit.

“Hiçbir zaman spor yöneticiliğine girmek istemedim ama baş antrenörlük işi belli noktalarda buna dönüşüyor. İnsanlardan para istemek bana zor geliyor.”

daha derine git


DAHA DERİNE GİT

Ohio Eyaleti, yeni OC Chip Kelly'ye 2 milyon dolar ödeyecek


Bu artık Day'in işi.

Tüm bu bağış toplama çalışmalarının meyveleri Cumartesi günü Fox'un Ohio State'in bahar maçını ilk kez televizyonda yayınlamasıyla sergilenecek. İzleyiciler, Howard ile geri dönen Devin Brown arasındaki oyun kurucu mücadelesini izleme fırsatına sahip olacak. İlk kez, bahar kampında öylesine baş döndürücü bir performans sergileyen ve koçların onu şimdiden başlangıç oyuncusu olarak adlandırdığı birinci sınıf öğrencisi Jeremiah Smith'e bakacaklar.

2024 sınıfının 1 numaralı üyesi olan Smith, bir yıldan fazla bir süredir Ohio State'e bağlıydı ancak geçen Aralık ayında erken imza döneminin ilk gününde niyet mektubunu imzalayana kadar imzalamadığı için heyecan yarattı. o gece. Açıklamanın aktarıldığı şekliyle Atletizm Manny Navarro şunları söyledi: “Smith'in NIL temsilcisi, Ohio Eyaleti kolektifinin işe alım süreci sırasında Smith'e vaat ettiği her şeyin yazılı olmasını sağladı.”

Jeremiah Smith pic.twitter.com/8tG66Yltsn

– Ohio Eyalet Futbolu (@OhioStateFB) 6 Nisan 2024
Ancak Smith ve yükselen ikinci sınıf öğrencileri Downs ve alıcı Carnell Tate dışında, Ohio State'in başlangıç kadrosunun neredeyse tamamı dördüncü veya beşinci sınıf oyuncularından oluşacak. Geçen sezon ülkede üçüncü sırada yer alan savunmanın neredeyse tamamı dahil (oyun başına 4,2 yarda izin veriliyor) en az bir yıllık tam zamanlı başlangıç tecrübesine sahip oyuncular tarafından 17'ye kadar pozisyon doldurulabilir.

Bütün bunlar Day'e göre kasıtlı bir hareketti.

“Geçmişte burada yeteneklerimiz vardı, ancak üç yıl sonra NFL'ye adam kaybettiğinizde hızla yeniden gençleşebilirsiniz” dedi. “Son birkaç yılda şunu fark ettim: Yetenekli ama aynı zamanda deneyimli olmak istiyordum. Oynadığımız bazı takımların daha çok 21 veya 22 yaşında olduğunu fark ettim ve bunun önemli olduğunu düşünüyorum.”

Söylemiyor ama o takımlar Michigan'a aitti.

Ancak tüm bu yeteneğe rağmen Ohio State'in iki soru işareti var ve bunlar tartışmasız en önemli iki pozisyonda yer alıyor. Bunlardan biri geçen sezon zaman zaman sıkıntı yaşayan hücum hattı. Geri dönen ilk oyuncular Jackson ve 2023'te San Diego Eyaleti'nden transfer edilen Josh Simmons ile mücadele etmek, sol tarafı kilitledi, ancak sağ taraf değişim içinde kaldı.

Ve sonra oyun kurucu var. Howard 27 maça çıkıp K-State'i 2022 Büyük 12 Şampiyonası'na taşırken kimse onu Justin Fields veya CJ Stroud ile karıştırmazdı. Cotton Bowl'da kariyerinin ilk başlangıcında sakatlanan Brown'u henüz yenemedi. Ancak Howard, programın 2020'deki Fields'dan bu yana ilk gerçek çift tehditli QB'si olması nedeniyle takıma bir fırsat da sunuyor.

Day, “Birçok nedenden dolayı Will'in ekibimiz için gerçekten uygun olacağını düşündük” dedi. “Chip'in hücumuna nasıl uyduğunu görmek beni biraz heyecanlandırıyor.”

daha derine git


DAHA DERİNE GİT

Ohio State'in QB savaşı beklenenden daha yakın olacak mı? Şu ana kadar bahardan öğrendiklerimiz


Bir bakıma “Chip'in hücumu” zaten Ohio State'in hücumuydu. Day'in, Urban Meyer tarafından OK olarak işe alındığında Kelly's 49ers'tan yanında getirdiği pas oyununun büyük ölçüde aynısı, sadece farklı terminolojiyle. Kelly, antrenman sırasında ara sıra bir oyunu yanlış isimle söylerken yakalandığını söylüyor.

Ancak Kelly'nin etkisi özellikle koşu oyununda fark edilebilir. Ohio State'in Day yönetimindeki hücumu zaman zaman fazla kurnazca olduğu için eleştirildi (bu nedenle geçen yılki Notre Dame galibiyetinden sonra Lou Holtz'a yaptığı kötü şöhretli bağırışları). Kelly, 2010'un başlarında artık Oregon hücumunu yürütmese de, UCLA takımları hâlâ güç hücumuyla eş anlamlıydı. 2022'de, oyun kurucuda çift tehditli Dorian Thompson Robinson ve arkada yıldız stoper Zach Charbonnet ile Bruins, taşıma başına 6,0 yarda ile ülkeyi yönetti.

Artık Henderson ve Judkins'le çalışacak.

Day gülümseyerek, “Sanırım (Kelly) çalışmak zorunda olduğu bazı araçları seviyor” dedi. “Pas oyunumuz çok çok başarılıydı ve onun koşu oyunu da çok çok başarılıydı. Yani ikisini birleştirdiğimizde çok eğlenceliydi.”

Tüm yeteneklere, bağışçıların cömertliğine ve muhteşem bir hücum koordinatörünün işe alınmasına rağmen, Meyer's Buckeyes 2014'te ulusal şampiyonluğunu kazandığından beri Columbus'ta çıta bu kadar yüksek olmamıştı. Michigan'ın mağlubiyet serisine son vermek temel bir beklenti olacak, ancak Ohio State'in en azından on yıl içindeki ilk ulusal şampiyonluğu için oynaması gerekiyor; bu görev, bu sezon 12 takımın play-off'ları nedeniyle daha da zorlaştı.

Day, “Kırılmış gibi değildi” dedi. “Gerçek şu ki, son iki yılda hedeflerimize ulaşmaya bir taş atımı uzaktayız. Son yıllarda rakibimizi yenemedik, bu utanç verici ama Gürcistan'a karşı sadece bir maç uzaktaydık (2022 yarı finalinde). Geriye kalan yüzde 1'i, yüzde 2'yi bulmaya çalışıyoruz. Son parçalar.”

Ve Ohio State bu son birkaç oyunu hazırlamak için çok para harcadı.

(Fotoğraf: Jason Mowry/Getty Images)