Tori Bowie’nin memleketi, ölümünün gizemi içinde hayatını kutluyor

semaver

New member
BRANDON, Bayan – Üç kez Olimpiyat madalyası sahibi olmadan ve dünyanın en hızlı kadını unvanını kazanmadan önce, Frentorish Bowie, memleketi Sandhill, Miss’de bir kamera ekibini ağırladı.

Tori lakaplı Bowie, Jackson’ın 30 dakika kuzeydoğusundaki küçük kasaba için “Gücümü burada buldum,” dedi.

Yıl 2016’ydı ve 26 yaşındayken Bowie, Rio de Janeiro Oyunlarında ABD Sprint Takımının bir parçası olarak Olimpiyatlara ilk çıkışını yapmak üzereydi. Ama önce fakülte ve personeli ziyaret etmek için Pisgah Lisesi’ne gitti ve yaptığı gibi sevinç gözyaşlarını sildi. Evde olmayı seviyordu.

“Umarım bir gün Sandhill’e gelebilirim ve ‘Tori Bowie’nin evi olan Sandhill’e hoş geldiniz’ yazan bu devasa tabelaya sahip olabilirim” dedi.

Cumartesi günü, Bowie ile gurur duyan topluluk, cenazesi için bir araya gelerek onun açıklanamayan son ölümünün yasını tutarken cevaplar için mücadele etti. 32 yaşındaydı

Cesedi 2 Mayıs’ta Orange County, Fla. tarafından, birkaç gün boyunca görülmediği veya kendisinden haber alınamadığı için sağlık muayenesi yapan şerif yardımcıları tarafından bulundu.

Bowie hamileydi ama onu ölümüne taşıyıp taşıyamayacağı belli değildi. Cumartesi günkü cenaze töreninde sunulan bir program, Bowie’nin kızı Ariana’nın “ölümde Bowie’den önce geldiğini” söyledi. Cumartesi günü adını vermeyi reddeden Orange County Adli tabibi, “Baby Bowie” olduğunu doğruladı, ancak daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

Toksikoloji testleri beklemede olduğu için ölüm nedeni açıklanmadı ve büro bu hafta testlerin üç aya kadar sürebileceğini söyledi.

Bowie’nin son yılları, ölümü kadar gizemli görünüyordu. Bir zamanlar onunla antrenman yapan veya yarışan atletizm sporcuları, son yıllarda ondan uzaklaştığını söylediler. Birçoğu onları pist dışında hiç tanımıyordu. Bowie’ye 20’li yaşlarının başından beri akıl hocalığı yapan Olimpiyat atletizm koçu Al Joyner, onunla en son 2019 sonbaharında Katar’ın Doha kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonasında konuştuğunu söyledi.

Cumartesi günü Brandon, Mississippi’deki True Vine Baptist Kilisesi’ndeki anma töreninde, yas tutanlardan oluşan bir kalabalık sorularını bir kenara bırakıp Bowie’nin atletik başarılarına, inancına ve sevinç anlarına odaklanmaya çalıştı.

Yine de, onurlar paylaşılırken salonda bir şok duygusu vardı. Ayini yöneten ve methiyeyi yapan Rahip Sylvester London bile Bowie’nin öldüğünü öğrendiğinde duyduğu güvensizliği bir haberle anlattı. London, “Şok oldum, şok oldum” dedi. “Sonra dua etmeye başladım.”

Bowie’nin atletizm şöhretine giden yolu, Sandhill’de neredeyse tesadüfen başladı. Pisgah Lisesi’nde basketbol oynamak istiyordu ama okul aynı zamanda ilgilenen öğrencilerin atletizmde yarışmasını gerektiriyordu çünkü okul her spor için ayrı takımlar kuramayacak kadar küçüktü. Bowie, atletizm sporcuları tarafından giyilen daha kısa pantolonlara uzun basketbol şortlarını tercih etmesine rağmen isteksizce kabul etti.

Pisgah Ejderhalarının kendi parkurları olmadığı için bir çayırda koşarak antrenman yaptılar. Bowie 100 metre, 200 metre, 4×100 metre bayrak yarışı ve uzun atlamada yarışırken üç eyalet şampiyonluğu kazandılar.

Ancak Bowie’nin ilk aşkı basketboldu. Güney Mississippi Üniversitesi tarafından işe alındığında durumu tersine çevirdi. Basketbol takımına yükselmeyi denerse atletizmle ilgileneceğini söyledi. Bir anlaşmaya vardılar.

Güney Mississippi Üniversitesi’nde uzun süredir atletik bir yönetici olan Sonya Varnell, “Beni etkileyen şey, gerçekten uzun ve zayıf olmasıydı” dedi. “Çoğu sprinterin çok fazla kası vardı ve bir basketbol oyuncusu gibi uzun ve sıskaydı.”

Varnell, alçakgönüllü ve alçakgönüllü, çalışkan olarak tanımladığı Bowie’den etkilendi. Varnell ayrıca büyükannesi tarafından büyütüldü, Bowie ile aynı ilçede büyüdü ve aynı zamanda birinci nesil bir öğrenci sporcuydu. “Tıpkı benim gibi birdenbire ortaya çıktı” diyen Varnell, “Ne kadar iyi olduğunun veya ne kadar iyi olabileceğinin farkında olduğunu sanmıyorum” dedi.

En büyük potansiyeli başlangıçta saha etkinliklerinde yatıyor gibiydi. 1984 Olimpiyat üç adım atlama şampiyonu Joyner, 2013 yılında Bowie ile tanıştığında uzun atlama eğitimi alıyordu. Bowie’ye dünya sahnesinde de bir sprinter olabileceğini söylemesi uzun sürmedi, dedi.

Joyner, “Ona bir sonraki büyük şey olacağını söyledim” dedi. “Ve bu 2014’teydi. Allyson Felix’i yendiği günü asla unutmayacağım. Bana ‘Al, haklıydın’ dedi.”

Rio de Janeiro’daki Olimpiyat Oyunlarında, Felix’in de dahil olduğu bir ekiple 100 metrede gümüş madalya, 200 metrede bronz madalya ve 4×100 metre bayrak yarışında altın madalya kazandı.

Bowie, 2017’de bir dünya şampiyonluğu kazandı ve bitiş çizgisine başını eğerek saniyenin yüzde biri farkla kazandığı 100 metrelik dramatik bir koşunun ardından dünyanın en hızlı kadını unvanını elde etti.

Hayalleri genişledi. Modelliğe başlamak istiyordu ve moda markalarıyla çalışmak istiyordu ve 2018’de ikisini de yapıyordu. Bir Valentino kampanyasında ve Stella McCartney ile Adidas arasındaki bir işbirliğinde yer aldı. New York Moda Haftası’nda yürüdü. Vogue için Annie Leibovitz tarafından fotoğraflandı ve ESPN’nin Vücut Sayısında yer aldı.

Arkadaşı Antoine Preudhomme, ününü iyilik için kullanmak istediğini söyledi. Bowie gazetecilere verdiği demeçte, Bowie bebekken ve kendisinden 11 aylık olan kız kardeşi Tamarra’nın öz anneleri tarafından koruyucu aileye verildiğini söyledi. Babaannesi Bobbie Louise Smith yasal vesayet aldı ve onu büyüttü.

Preudhomme, Bowie’nin üvey çocuklar için görünmek istediğini söyledi. İkisi birlikte, Noel hediyelerini dağıtmak ve ara sıra çocukları yarışlara davet etmek için Florida ve Mississippi’deki koruyucu aileleri yılda üç ila dört kez ziyaret ederdi.

Mississippi’deki bakım sağlayıcı Apelah’ın program direktörü Tanyeka Anderson, Bowie’nin 2019’daki ziyaretini hatırlıyor. “Onun boyunda bir kişinin kurtarmaya gelmesi için mi? Çocuklarımıza bir şeyler vermek için mi? Bu çok özel bir şey.”

Bowie’nin çocuklar için dans içeren bir parti verdiğini ve dört saatten fazla kaldığını söyledi. Anderson, “Çok canlıydı, çok mutluydu” dedi.

Ama sonra bir şeyler değişti. Arkadaşlar ve eski koçlar, Bowie’nin her zaman özel olduğunu söyledi. Ancak son yıllarda Bowie, spordaki yükselişine eşlik eden birçok insanla iletişimini kaybetti.

Varnell ve Joyner, mesajlarının ve çağrılarının cevapsız kaldığını ve cevapsız kaldığını buldu. Varnell meşgul olmasını umuyordu. Joyner, bir sonraki büyük şey için, belki de uzun atlamada dördüncü olduğu 2019 Dünya Şampiyonası’ndaki performansından sonra bir geri dönüş için antrenman yaptığını umuyordu. Bowie’nin oldukça aktif olan Instagram sayfası en son Ekim 2019’da güncellenmişti.

Son olarak, Temmuz 2022’de Montverde, Florida’da 200 metrelik bir sprint serisinde yarıştı. Ailesinin ölüm ilanına göre Bowie, 2022 sonbaharında Florida’daki Full Sail Üniversitesi’ne ölümüne kadar devam etti.

Cuma günkü ziyaret sırasında, birçok yaslı Bowie’nin sesini yıllardır ilk kez duydu ve Bowie’nin tabutunun üzerindeki bir televizyonda onun yarışlarını ve röportajlarını izlerken gülümsedi.

Her zaman bulaşıcı olan gülüşü odanın içinde yankılanırken, bazıları inanamayarak başlarını salladı.

Bowie, 2016’daki bir videosunda “Sandhill’e döndüğümde kendimi özgür hissediyorum” demişti.

Cumartesi günkü cenaze alayı, Bowie’yi cenazesi için Sandhill’e kadar takip etti. Mezarlık, 2018’de asılan bir tabeladan uzak değil. “Olimpiyat altın madalyalı Tori Bowie’nin evi olan Sandhill topluluğuna hoş geldiniz” yazıyor.