Tiger Woods zar zor Masters’a ulaştı

semaver

New member
AUGUSTA, Ga. – Tiger Woods inatçıdan başka bir şey değil. En iyi golfünü oynamasa bile, kendisinin en vasat versiyonunu üretmek için ısrarla çabalayacaktır.

Bu, Woods’un cumartesi günkü Masters turnuvasında, soğuk ve sağanak yağmura rağmen hava durumuyla ilgili ikinci turun tamamlandığı zamanki performansını en iyi tanımlayan tanımdır.

Sonunda, Woods zorlukla etkinlik sahasının ortasına ulaştı, ancak 23. sezon için son iki tura katılmaya hak kazandı. Woods’un kesinti serisi, Gary Player ve Fred Couples tarafından paylaşılan bir Masters rekoruyla sonuçlandı. 1996’da profesyonel olduğundan beri Masters Cut’ı hiç kaçırmadı.

Yarı turnuvayı -3 üzeri skorla 49. sırada tamamlayan Woods, “Bu parkuru her zaman sevmişimdir ve bu etkinlikte oynamayı seviyorum” dedi. “Tabii ki bazı sakatlıklarla Masters’ı kaçırdım ama her zaman burada oynamak istemişimdir. Onu sevdim ve bu hafta sonu oynamak için bir şansım daha var. İki mermi daha alıyorum.

Brooks Koepka, iki raundun ardından -12’nin altında skorla etkinliğe liderlik ediyor. Jon Rahm, üçüncü tura giren Koepka’nın iki atışında güçlü bir delik kapatarak uzaklaştı.

47 yaşındaki Woods, Cuma öğleden sonra geç saatlerde kötü hava koşulları askıya alınmadan önce sadece 11 çukuru tamamladıktan sonra, Cumartesi günü ikinci turuna turnuva için eşitin iki üzerinde devam etti.

Cumartesi, tehlikeli ve kısa par 3 12. çukurda sabah 8’den hemen sonra Woods için kötü başladı. Şutu, lobutun dört fit sağına indiğinde, genellikle en zor kısımda yön buldu. Ancak kısa kuş vuruşu denemesi, çembere dokunmadan deliğin soluna gitti.

Woods turundan sonra “Korkunç bir vuruş” dedi. “Ben çizdim.”

Yeni uzatılan, par-5 13. delikte, sürüşü çim yolu ayırdı, ancak ikinci atışta bırakma girişimi sağa ve galeriye fışkırdı. Woods, 17 fitte yetenekli bir atışla delikten kurtuldu, ancak daha sonra kuş vuruşunu kaçırdı ve başka bir kuş fırsatını kaçırdı.

Par 4 14’te, Woods’un yaklaşma şutu, parkurun arkasındaki yokuştan yuvarlandı. Daha sonra yokuş yukarı beş fit kadar ufalandı ve önemli bir par vuruşunu batırdı. Par-5 15’inde, Woods yine ikinci vuruşunu green’in hemen altında oynamayı seçti ve üçüncü vuruşu kısa sürede pimi vurdu.

Woods bir kabusu yeniden yaşadığını düşünseydi affedilirdi. On yıl önce Masters’ta aynı mesafeden bayrak direğine çarpan bir şutu vurdu ve sahanın önünü koruyan gölete geri döndü. Atışı tekrarlamak zorunda kaldı ve bir penaltı vuruşu aldı. Ancak Woods bir sonraki atışından önce kural dışı bir düşüş yaptığında – ertesi güne kadar fark edilmeyen bir ihlal – neredeyse turnuvadan diskalifiye ediliyordu. Bunun yerine Augusta National yetkilileri, iki vuruşluk bir cezanın ardından sahada kalmasına izin verdi. Etkinliği dördüncü sırada tamamladı.

Bu sefer golf topu delikten yaklaşık 15 fit geriye yuvarlandı ama sahada kaldı. Kuş vuruşu deliğin ortasına dripling yaptı ve Woods raund için eşitin bir altına hareket etti.

15. green’de yaptığı üçüncü şut için “En azından bu kez pimi vurduğunda suya girmedi” dedi. “Peki bu güzeldi.”

Woods 16. delikte rutin bir eşit yaptı ve bunu turnuva için eşitin üzerinde tuttu, ancak 17. delikte sorun pusuya yattı. Sürüşü sağa doğru kesildi ve engebeli arazinin arkasındaki çam samanından toparlanması, yeşilin hemen altında kaldı. Woods’un bayrağın üzerinden süzülen bir sığınağın üzerinden yaptığı flop şutu ve 3 metrelik yokuş aşağı bir par vuruşuyla karşılaştı ve asla deliğe ulaşamadı ve günün ilk öcüsüne neden oldu.

Ayın 18’inde, Woods’un sürücüsü, tee’den yaklaşık 100 yarda uzakta bazı dalları kırptığında tekrar başarısız oldu ve kendisini bir kez daha Augusta National’ın çimenli genişliğinin ötesindeki kaygan çam sazında buldu.

İkinci atışı için tek seçeneği, beladan çıkmış ama yeşilin biraz altında olan bir çipti. Üçüncü atışı, atış yüzeyine indi ancak parkurun arkadan öne eğimine çarptı ve deliğin 15 fit altında durdu. İki vuruş ve başka bir umacı ile ikinci raundu 73’ün üzerindeydi.

Green’in arkasındaki tepeyi tırmanırken, Woods’un giysileri ve golf şapkası yağmurdan sırılsıklam olmuştu. Şemsiyelerin altında oturan oldukça büyük bir galeri çıkışını alkışladı ama rahatsız görünen Woods alkışları görmezden geldi.