Tiger Woods, PGA ve PIF son tarihlerini göz önünde bulundurarak 2024’te ayda bir turnuva oynamayı umuyor

semaver

New member
Tiger Woods, 2024 sezonu için bir plan ortaya koydu ve golfe dönüşü için en iyi senaryonun potansiyel olarak ayda bir turnuva oynamak olacağını söyledi.

Woods, Şubat ayında Genesis Invitational’ı oynama ve ardından Nisan ayında büyükler başlamadan önce Mart ayı için bir turnuva bulma senaryosunu önerdi.

“Bütün bunlara hazırlanmam gerekiyor. Bu haftanın bu yönde atılmış bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi Salı günü Bahamalar’da her yıl düzenlediği golf turnuvası Hero World Challenge’da düzenlediği basın toplantısında. “Ne olduğunu hepiniz kadar ben de merak ediyorum. … Augusta’da veya daha önce yaşadığım ayak bileği ağrısını hissetmiyorum.”

Woods, plantar fasiit nedeniyle 9 Nisan’da Masters’tan çekildi ve ardından bu ay ayak bileği ameliyatı geçirdi. Ayak rahatsızlığı aynı zamanda 2022 Hero World Challenge’dan çekilmesine de neden oldu.

15 kez büyükler şampiyonu olan sporcu, ayak bileğinde ağrısız olmasına rağmen ağrısının dizlerine ve sırtına yayıldığını söyledi. Buna rağmen Woods hâlâ turnuvaları kazanabileceğine “kesinlikle” inanıyor.

47 yaşındaki Woods, Hero World Challenge’ın antrenman turu için Salı günü saat 11:52’de Justin Thomas ile yarışacak. Etkinliğin 23’üncüsü 30 Kasım’da başlayacak ve aralarında Jordan Spieth, Collin Morikawa ve Scottie Scheffler’in de bulunduğu çok sayıda PGA yıldızı yer alacak.

Salı günkü basın konferansında PGA Tour’un Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ile son tarih olan 31 Aralık’tan önce anlaşmaya varmaya çalıştığı konuşuldu. Woods, her iki tarafın da “düşmanlık olmadan” birlikte çalıştığını söyledi.

PGA Tour oyuncuları, 6 Haziran’da PGA’nın LIV Golf’ün de parçası olduğu PIF ile ticari operasyonlarını birleştirmek için yaptığı çerçeve anlaşması nedeniyle gafil avlandı. PGA golfçüleri anlaşma konusunda bilgisiz tutuldu ve bildirildiğine göre daha sonra PGA Tur komisyon üyesi Jay Monahan’a turun güç yapısının gözden geçirilmesini talep eden bir mektup gönderdiler.

Oyuncuların huzursuzluğuna yanıt olarak tur, Ağustos ayında güçlü PGA Tur Politikası Kurulu’ndaki oyuncu direktörlerine altıncı bir oyuncu koltuğu ekledi: Woods.

Çerçeve anlaşmasının ardından Monahan’a güvenip güvenmediği sorulduğunda Woods şunları söyledi: “Jay’e, onun gelecekte neler yapabileceğine ve bir daha nelerin olamayacağına güveniyorum.”

Tiger Woods, yönetim kurulu üyesi

Woods bundan bir yıl sonra profesyonel golfün nasıl görüneceğinden emin görünmüyor. PIF ile bir PGA Turu anlaşmasının son tarihe kadar tamamlanacağından pek emin değildi ve beklenmedik durumlara gelince, en çok söylediği şey, bir anlaşma olmazsa “başka seçeneklerin” olduğuydu.

Ancak en önemli çıkarım, onun yeni bir yönetim kurulu üyesi olarak ne kadar etkili olduğu, oyuncuların turun karar alma sürecinde daha fazla güce olan ihtiyaçlarını açıkça ifade etmesi ve Monahan’ın PIF ile çerçeve anlaşmasına arkadan girmesinden ne kadar hayal kırıklığına uğradığıydı. . Woods, önündeki yol hala çok karanlık olsa bile yeni rolüne ve golfü doğru yöne yönlendirmeye inanılmaz derecede bağlı görünüyor. — Brody Miller, golf personeli yazarı

Neden tekrar geri dönüş yapıyor?

Salı gününün en önemli detayı Woods’un acı çekmemesiydi. Çok fazla golf oynamadı ve bu hafta işlerin nasıl gideceğine dair hiçbir fikri yok, ancak bu kısım önümüzdeki birkaç ay içinde çözülebilir. Woods için önemli olan, oğlu Charlie’nin taşıyıcılığını yapabilmesi ve önümüzdeki hafta 90 çukuru acı çekmeden yürüyebilmesi, ki bunu yıllardır söyleyemedi. Bununla birlikte, yarışmaları hâlâ kazanabileceğini düşünüp düşünmediği sorulduğunda kendinden emin bir şekilde “Kesinlikle” yanıtını verdi, yani bunun nedeninin sadece yarışmaya devam etmek istemesi olduğunu biliyorsunuz.

Gelecek sezon ayda bir turnuva oynamayı umduklarını söylemesi, iki yıl önce geçirdiği korkunç araba kazası ve bu baharda geçirdiği ameliyat göz önüne alındığında şok edici. Hayır, Woods asla bir zamanlar olduğu gibi yıldız olamayacak, ancak eğer sağlıklıysa ve ağrısız oynuyorsa, Woods’un hâlâ büyük sahnelerde golf oynayarak bir geleceği var. —Miller

Gerekli okuma

(Fotoğraf: Patrick Smith/Getty)