Taylor Swift bir NFL maçına çıkarsa televizyon yayınının ne yapması gerekiyor?

semaver

New member
Kapak 7 | Cuma Futbolun en büyük hikayelerinin derinlemesine analizini sunan günlük NFL destinasyonu. Her Cuma, Richard Deitsch NFL medya dünyasındaki en büyük olaylardan bazılarını inceliyor.

Richie Zyontz, spor yayıncılığı dünyasına bugün neredeyse hiç duyulmamış bir şekilde girdi: 1970’lerin sonlarında New York’ta West 52nd Street’teki CBS genel merkezinde güvenlik görevlisi olarak tam zamanlı bir işe girdi ve sonunda spor dünyasına girdi. CBS Sports Spor Yayınları Araştırma Departmanı. Eski kafalı olduğunu sana ilk söyleyen o olurdu.

Zyontz, son 21 yıldır Fox’un en iyi NFL yayınının baş yapımcılığını üstlenmek de dahil olmak üzere, elli yıldır en üst düzeyde profesyonel futbol üretti. Yedi Super Bowls’da yönetici televizyon yapımcılığı yaptı; bu, dünyada belki de iki düzine insanın üstlenebileceği bir işti.

Zyontz ve Fox’un NFL direktörü Rich Russo, Fox ve CBS Sports da dahil olmak üzere 29 Super Bowls’a katıldı. Geçen yılki Super Bowl, Russo’nun baş yönetmen olarak beşinci etkinliğiydi.

Zyontz, John Madden’ın yapımcılığını uzun yıllar üstlendi ve efsanevi yayıncıya ölümünden önce her gün mesaj attı. İkisi o kadar yakındı ki Madden, 1986 yılının Haziran ayında Zyontz’u karısıyla tanıştırdı ve Zyontz’un 1990 yılında Madden’in eski evinde gerçekleşen düğününde sağdıç oldu.

Zyontz gülerek “John’un bir muhabirle Taylor Swift hakkında konuştuğumuzu duymadığı için minnettarım çünkü bu kadar kolay kurtulamazdım” dedi.

Ama işte buradayız. Bu site bu hafta çok fazla Taylor Swift yapıyor. Belki bundan bıktınız ve bunu anlayabiliyorum. Size nefret edenlerin nefret edemeyeceğini, nefret edemeyeceğini, nefret edemeyeceğini, nefret edemeyeceğini söylemek için burada değilim. Ancak bu, size NFL ile medya arasındaki kesişim hakkında biraz arka plan bilgisi vermek için tasarlanmış bir köşe olduğundan, Fox’un geçen haftaki Kansas City Chiefs-Chicago Bears maçı yayınının perde arkasındaki kişilerin neler olduğunu merak ediyordum. Dünyanın en ünlü insanlarından birinin Arrowhead Stadyumu’ndaki bir süitte, NFL tarihinin en zorlu sonlarından birinin annesinin yanında oturması yer alıyordu.

Zyontz, Fox ekibinin NFL’den veya Chiefs’ten Swift’in katılacağına dair resmi bir haber almadığını söyledi. Dünya gezegeninde yaşadıkları için Travis Kelce ile Swift arasındaki bağlantının farkındaydılar. Maç öncesi ısınma sırasında kenar muhabirleri Erin Andrews ve Tom Rinaldi bağımsız olarak Swift’in maçta beklendiğini öğrendiler. (Zyontz, konuşmamızın ardından Fox Sports web sitesi için burada ek arka plan bilgisi sağlayan bir blog yazdı.)

Zyontz, “Oyun öncesi, Erin ve (analist) Greg Olsen sahadaydı ve Greg, Kelce’yi aradı ve neler olduğunu sordu ve o da gayri resmi olarak onun orada olacağını doğruladı” dedi. “Bu noktaya kadar elimizde somut hiçbir şey yoktu. Sadece söylentiler. Ligden ya da takımdan kimse bizi uyarmadı.”

Başlama vuruşundan birkaç saat önce Russo, kameramanlarını Swift’in ortaya çıkma olasılığı konusunda uyardı ve bunun bir yayın ekibi için bariz bir çekim olacağını söyledi, tıpkı spor yayınlarının neredeyse her zaman tanınmış kişileri bir maçta göstermesi gibi. Rinaldi’nin kızı sosyal medyayı izledi ve babasına güncellemeler iletti, o da bunları üretim kamyonuna iletti. Russo kameramanlarından şirket binasını kaydırmalarını istedi.

Russo gülerek “Sezon öncesi dönemde sahada olmayacağını düşünüyorum ama ben gerçekten ne biliyorum ki?” dedi. “Oyuncular yerel saatle 15.00 civarında sahayı terk etti ve ondan hiçbir iz yoktu. Bu yüzden maçtan önce uygun süitlerde belirli kameraları kullanıyordum.”

Russo, oyuncular tanıtılmadan yaklaşık beş dakika önce kameramanlarından birinin Swift’i Kelce’nin süitinin arkasında tespit ettiğini söyledi. Andrews da onu durduğu yerden tanıdı.

Swift’in denklemin sadece bir parçası olduğunu belirlemek. Daha sonra bir gösterinin bunu nasıl ele alması gerektiği sorusu geldi. Oyunun bir noktasında Swift’e yer vermemek editoryal bir hata olurdu. Aynı zamanda dizinin “Access Hollywood” olmasını da istemezsiniz.

Taylor Swift, Chiefs maçı için BURADA
👀
pic.twitter.com/46SW4gEodz

– FOX Sports: NFL (@NFLonFOX) 24 Eylül 2023
Zyontz, “Böyle bir durumda, yayın ekibi, bu durumda (oyun bazında yayıncı) Kevin (Burkhardt) ve (Olsen), resimlerle bizim liderliğimizi takip edecektir” dedi. “Gün boyunca buna liderlik etmek bir nevi bize kalmıştı. Russo ve ben daha önce buna benzer bir şey yaşadık. Ünlüleri bir maçta görmek bizim için yeni bir şey değil, genellikle sadece onları göstermek içindir. Bu ünlünün oyuna özel bir ilgisi vardı. Bizim açımızdan biraz daha itidal gerektiriyordu. Muhtemelen başarılı olup olmadığımıza karar veremeyiz. Ama bence maç başladıktan sonra ve berbat bir maçtı, belki de bu koşullar bize yardımcı oldu çünkü pek bir şey kaçırmadık. Berbat bir oyundu ama ona gösterdiğimizde verdiği tepkiden dolayı belli bir keyif de vardı. Gün boyu kendini göstermesi sebepsiz değildi. Bir resim mevcut olduğunda, sanırım onu gösterdik.”

Oyunun çok büyük bir patlama yaşaması gerçeği (son skorun 41-10 olması ve Fox’un rekabetçi olmadığı için izleyicilerinin bir kısmını oyundan uzaklaştırması) Swift’i, en azından benim bakış açıma göre, oyunda daha çok bir karakter haline getirdi. abartılı bir dikkat dağıtma gösterisinden ziyade yayın. Bu, Burkhardt ve Olsen’e gerçek bir çaba gerektiren bir oyunda bazı eğlenceli içerikler kazandırdı.

Russo, “Oyun başladığında, oyunu anlatmak için oradayız, ancak ona ne sıklıkta ve ne zaman göstereceğimiz arasında bir denge var” dedi. “Kelce’nin yedi topu vardı ve her atıştan sonra Taylor Swift’in şutunu atmayacağız. Veya Kevin ve Greg, Taylor Swift’ten bahsederse, otomatik olarak Taylor Swift çekimine geçmeyeceğiz çünkü o zaman bence bu işi gerçekten abartıyormuşuz gibi görünüyor. Richie’nin dediği gibi, özellikle ikinci yarıda bu kadar büyük bir patlama yaşanması, muhtemelen normalden biraz daha fazlasını gösterebilmemiz açısından bize yardımcı oldu.”

Russo, Kelce’nin bir gol atabileceği beklentisiyle, alt bölge kameramanı Andy Mitchell’i süite göz kulak olması için görevlendirdiğini söyledi. Russo’nun bu kamera konumunu seçmesinin nedeni Swift’in süitten bu yöne dönük olmasıydı.

Russo, “Bakın, bir gol attı ve bu harika bir resimdi” dedi. “Bu biraz öngörüyle geldi. İnsanlar süitlerde kaldıklarında bazen parlama, güneş ışığı veya alçaltılmış cam paneller olabilir. Süitin güneşe göre konumuna bağlı olarak bu kişilerin fotoğrafını çekmeniz garanti değildir. Bu yüzden oyun ilerledikçe görülebildiği için şanslıydık.

Zyontz ve Russo tüm Swift olaylarını, özellikle de kendi küçük rollerini eğlenceli buldular.

Russo, “Dinleyin, büyük bir Taylor Swift hayranı olan bir kızım var” dedi. “Onunla arabadayken her zaman Taylor Swift müziği çalıyor. Bu yüzden neye bulaştığımızı biliyordum. Maç sırasında bunu düşünmüyorsunuz ama elbette dünyanın en büyük eğlendirici oyuncularından birinden bahsettiğimizi biliyorum.”

Zyontz, “Sonrasında oldukça şok olduğumu söyleyebilirim” dedi. “Bu küresel simgenin insanlar için ne anlama geldiğini gerçekten anlamadım. Farklı dünyaların birleşimi gibi, değil mi? Kır saçlı, puro içen Bears hayranlarının, kahramanlarını bir an olsun görmek için bir nesil gençle futbol maçı izlediğini pek sık görmezsiniz. Beni biraz şaşırttı. Umarım bu hafta tekrar futbol oynayabiliriz.”

Chiefs-Bears maçı ülkenin yüzde 67’si tarafından Fox’un öğleden sonraki bölümünde izlendi (yüzde 33’ü Dallas Cowboys ile Arizona Cardinals arasındaydı). Pencerenin ortalama 24,322 milyon izleyicisi vardı ve bu da en çok izlenen ikinci NFL maçını (ortalama 20,6 milyon izleyiciyle “Sunday Night Football”daki Pittsburgh Steelers-Las Vegas Raiders) çok geride bıraktı. Oyun, Green Bay Packers ve Tampa Bay Buccaneers arasındaki maçı geçen yıl 24,4 milyon kişinin Aaron Rodgers ve Tom Brady’yi izlediği 3. Haftayla karşılaştırıyor.

Amazon Prime Video, “Perşembe Gecesi Futbolu” paketiyle harika bir başlangıç yapıyor. 21 Eylül’deki New York Giants-San Francisco 49ers maçı ortalama 13,92 milyon izleyiciye ulaşırken, önceki hafta oynanan Minnesota Vikings-Philadelphia Eagles maçı ortalama 15,05 milyon izleyiciye ulaştı. Bu iki oyun, paketin Amazon’a taşınmasından bu yana “Perşembe Gecesi Futbolu”nun en büyük iki izlenme sayısı oldu.

(Pazar günkü maçta tezahürat yapan bir Kansas City Chiefs taraftarının fotoğrafı: David Eulitt / Getty Images)