Tanışmanın İlk Adımı

Murat

New member
Tanışmanın İlk Adımı

Birbirimizi ilk kez gördüğümüzde, bir anda gözlerimiz buluştu. Hemen gözlerindeki o samimi bakışları fark ettim. Gülümsedim, o da hafifçe başını eğerek karşılık verdi. O an, kelimelerden önce gözlerimiz konuştu, sanki tanıyormuşuz gibi. Aramızda bir anlık sessizlik olsa da, bu sessizlik rahatsız edici değildi; tam tersine, bir şeyleri paylaşacakmışız gibi bir his uyandırdı.

Konuşmaya başlamak her zaman kolay değildir, ancak o an içimde bir cesaret vardı. "Merhaba, nasılsınız?" diye sordum, basit ama anlamlı bir cümleyle. Gülümseyerek, "İyi, teşekkür ederim. Siz nasılsınız?" diye cevap verdi. Sadece kelimeler değildi, bu sorular arasında kurduğumuz o sıcak bağ, tanışmanın ilk adımını attığımızı gösteriyordu.

O an fark ettim ki, bazen tanışmanın en güzel yolu basit bir merhaba ve samimi bir bakışla başlar. Geriye sadece bir adım kalır; o da birbirimize adım atmak. Konuşmalarımız ilerledikçe, hayatın küçük ayrıntılarını paylaştık. İşte o anda, gerçek bir tanışma başlıyor, ikimizin de kalbine atılmış ilk adımlarla. Tanışmak, bazen sadece bir bakışla başlar, ama sonrasında bir ömre dönüşebilir.