Damar Hamlin’in futbola dönüşü neredeyse normal görünüyor

semaver

New member
Damar Hamlin, Salı sabahı Buffalo Bills’in kenarlarında kolayca fark edildi.

“Mavi” taraftaki savunma oyuncularının çoğu, takımın isteğe bağlı antrenman seansları için kask taktı. Bunun yerine Hamlin’in kafası, takım arkadaşlarının yaz antrenmanında güvenliğinin henüz sağlanmadığının bir işareti olan Bills logosunu taşıyan pembe batik bir bere ile örtülmüştü.

Bu, bir NFL maçı sırasında sahada kalp krizi geçirdikten sonra 2 Ocak’ta hayat kurtaran yardım aldığından beri 25 yaşındaki Hamlin için ikinci saha antrenmanıydı. Üç Uzman, Nisan ayında oybirliğiyle Hamlin’e futbola dönmesine izin verdi ve Hamlin, geçen hafta takımın ilk sezon dışı antrenman seanslarında takım arkadaşlarıyla birlikte tatbikatlara katıldı.

Salı günü gönüllü eğitim yeniden başladığında, Hamlin’in pembe başlığı, günlük antrenman ve esnemenin sadece birkaç ay önce neredeyse düşünülemeyecek bir kilometre taşı olduğunun birkaç işaretinden biriydi.

Hamlin, oyuncular yarışırken takım arkadaşlarıyla birlikte Bills’ Highmark Stadyumu’nun yanındaki sahada volta attı. Üçüncü sınıf savunma oyuncusu birkaç tatbikata katıldı ve bir kez hücumda bir rota koştu ve son bölgede yedek oyun kurucu Matt Barkley’den bir atlama pası yakaladı.


Yaklaşık iki saat süren güneşli öğle antrenmanı seansında bir ara Hamlin, savunma arkadaşları Jordan Poyer ve Micah Hyde ile yaptığı sohbet sırasında alay konusu oldu.

“Onu biraz azarladım. Ona şişmiş göründüğünü söyledim,” dedi Hyde antrenmandan sonra. “Dün bana biraz ağırlık kaldırabileceğini söyledi.”

Hamlin’in futbol antrenmanındaki normale yakın görünümü, televizyon kameraları Bills oyuncularının kederli yüzlerini yakalarken, koçların ve doktorların CPR uyguladığı, bazıları ağlayan ve dua eden geçen Ocak ayındaki gergin dokuz dakikadan çok uzak. Hamlin hayata döndürülerek ambulansla sahadan alındı.

O ayın sonlarında hastaneden taburcu olmasının ardından, Hamlin bir dizi yüksek profilli maça çıktı. Bill’in eğitim ve sağlık personelinin yanı sıra Şubat ayında Super Bowl’da bir oyun öncesi törende onu tedavi eden hastane çalışanlarının onurlandırılmasına yardımcı oldu. Şampiyonluk maçından günler önce Hamlin, NFL Onur Töreni sırasında Topluluk Ödülünü kabul ettikten sonra duygusal bir konuşma yaptı.

Mart ayında Hamlin, Oval Ofis’te Başkan Biden ile bir araya geldi ve kabul edilirse okullarda otomatik harici defibrilatörlere erişimi finanse edecek bir yasa tasarısı için Kongre’de lobi yaptı.


Geçen hafta Bills, Hamlin sahaya dönmeden önce birkaç oyuncu ve personeli CPR ve defibrilatör kullanımı konusunda eğiten bir video yayınladı.

Takımın temas tatbikatları, Bills oyuncularının üç antrenman seansı için planlandığı önümüzdeki hafta başlayacak. Genel menajer Brandon Beane, Hamlin’in futbol faaliyeti konusunda “tamamen açık” olduğunu söylese de, Hyde oyuncular arasında oyuna eşlik eden şiddetli çatışmalara geri dönme konusunda başlangıçta bir isteksizlik olabileceğini kabul etti.

Hyde geçen sezon 2. Haftada boynunu yaraladı ve fıtıklaşmış bir diski çıkarmak ve iki omur bağlamak için omurga ameliyatı geçirdi. Hamlin’in ölüme yakın deneyiminden sadece birkaç gün sonra, 12 Ocak’ta eğitime döndü.

Hyde, ne zaman bir oyuncu sakatlıktan dönse, “Dışarı çıkıp hızlı oynamak için biraz zihinsel engel var. Bu çok şiddetli bir oyun.”

Geri dönüşü için zihinsel olarak hazırlanarak, kendi kendine, “Gitmeye hazırım, hazırım, vurmaya hazırım, saldırmaya hazırım, her şeyi yapmaya hazırım. ”