Sunday Masters Planı: Üçüncü turu bitirin, dördüncüyü oynayın, kazananı taçlandırın. Belki de kurur.

semaver

New member
AUGUSTA, Ga. — Pazar gecesi bir ara — hava izin verirse çünkü bu Masters turnuvasında her şey yolunda gidiyor gibi görünüyor — Brooks Koepka veya Jon Rahm veya diğer 52 oyuncudan biri bu gezi sırasında istedikleri ceketi giyecek Augusta National Golf kulüp.

yeşil.

Cumartesi günkü hava, turnuvayı dikkatlice organize edilmiş bir kaosa sürükledi ve 3. Raunt’un Pazar günü Doğu Saati ile 08:30’da devam etmesi planlandı. Koepka, Rahm ve Sam Bennett, koşulların devam edemeyecek kadar kötü hale geldiği Cumartesi günü saat 15:00’te oynadıkları yedinci deliği tamamlamaya çalışacaklardı. Her şey Augusta National’ın programına göre giderse, final turu Pazar günü ET ile 12:30’da oynanacak ve 54 oyuncu birinci ve onuncu tee’lerden itibaren eşleşecek ve oynayacak.

1983’ten bu yana ilk Pazartesi Masters bitişinden kaçınmak isteyen Augusta National, 2019 dördüncü turunda hava durumu üç kişilik grupların iki te’den başlamasına neden olduğunda benzer bir yaklaşım benimsedi.

Tee zamanları, elbette, Augusta’nın hava durumu savaş planının sadece bir parçası. Kulübün ayrıca sofistike bir gizli silahı var: golf sahasının yeşil alanlarından ve çim yollarından nemi uzaklaştıran SubAir adlı geniş bir yeraltı sistemi. Sistem, çimin kök yapısını desteklemek için taze hava pompalamak da dahil olmak üzere birçok işleve sahiptir. Ancak şiddetli yağış meydana geldiğinde, yağmur suyunu plazanın merkezi alanlarından mülk üzerinde daha fazla oyun dışı olan noktalara yönlendirebilir.

Oyuncular SubAir sistemini seviyor çünkü sağanak yağışa rağmen parkurun şeytani yeşilliklerinin hızını sabit tutabiliyor ve çim sahaları daha kuru hale getirerek daha sert iniş yüzeylerine ve tee’den daha uzun şutlara neden oluyor. Sistem, en iyi oyuncuların takdir etmeye başladığı bir ses olan düşük bir uğultu yayar.

Geçen yıl Viktor Hovland, “Açtığınızda, bir gecede tamamen farklı bir golf sahası oluyor,” diye hayret etmişti.

Fred Couples – evet, 63 yaşındaki Fred Couples – ön plana çıktı.

Kabul edelim: Fred Couples’ın bu yıl Masters’ı kazanamayacağı neredeyse kesin. Belki de sonuncusu ya da hemen öncesi olacak. Ancak 1992 şampiyonu Fred Couples hala sahada ve bu, bazı (çok) genç akranlarının söyleyebileceğinden daha fazla.

63 yaşında, Masters Cut’a giren en yaşlı oyuncu.

Çiftler, “Gerçekten bir sır yok” dedi. “Burayı herkes çok seviyor. Bu, iyi oynayacağınız anlamına gelmez. Gerçekten iyi vurursam, iyi bir demir oyuncusuyumdur.”

1992 galibiyetiyle Masters’ta ömür boyu oynama ayrıcalığına sahip olan çiftler, en son 2018’de 38. sırada berabere kaldığı üçüncü ve dördüncü turları oynadı. Son ilk 10’da bitirmesi, altıncı bitirdiğinde 2010’da geldi.

“Kesmeyi dört gözle bekliyorum” dedi. “Bu yüzden buraya geliyorum. Son dört yıl gerçekten vasat bir golf oldu – belki bundan bir yıl sonra indirimi yapmaya yakındım – ama bu benim hedefim ve bunu başardım. “Ha, ha, ha. Artık kurcalayabilirim ve eğlenmek için 36 delik oynayabilirim” gibi değil. Rekabet etmeye çalışacağım. Birkaç genç adamla iyi bir çift oynayın ve onların oynamasını izleyin.”

Aslında, sınırlı bir rekabete sahip olacağını biliyor. Buna katılıyor.

“Viktor Hovland, Jon Rahm veya herhangi biriyle rekabet edemem ama kendimle rekabet edebilirim ve gerçekten bu yüzden geliyorum.”

Askıya alınmış üçüncü turda şu ana kadar birkaç önemli sonuç.

Hala oynanacak çok sayıda üçüncü tur golf var, ancak tur oyuncuların istediği kadar hareket üretmedi: sadece 11 tanesi puanlarını yükseltti. Üç – Patrick Cantlay, Matt Fitzpatrick ve Sungjae Im – üç atış yaptı. Son şampiyon Scottie Scheffler iki puan, Koepka ise puanını bir artırdı.

Phil Mickelson, Cumartesi günü oyun askıya alınmadan önceki son üç çukurdan ikisinde bogey yaptıktan sonra turnuva için -4’ün altında kaldı. Justin Rose tura dört alttan başladı, altı alta indi ve herkes içeri girdiğinde dörde geri döndü.

2020 turnuvasını yarışma tarihindeki en düşük puanla kazanan Dustin Johnson, tur için altı üst ile beş üst ile 51. sırada yer alıyor.