Sinirlerini sakinleştirmek ister misiniz? İşte Super Bowl şampiyonlarından 4 ipucu

semaver

New member
Şefin Punter Dustin Colquitt, 2020'de Super Bowl Liv'in başlamasından önce sahaya çıktığında, video tahtasında bir parça trivia gördüğünü ve gördüğünü hatırlıyor: Şefler bugün kazandığında, Dustin babası Craig ve kardeşi Britton'a Super Bowl şampiyonu olarak katılıyor.

Hemen yeniden düşünme ve korku nöbetini tetikledi.

“Ah saçmalık,” diye düşündü Colquitt.

Sinirlerini sakinleştirmek için basit bir araç kullandı: kenarlarda bir dizi nefes egzersizi.

Her yerde insanlar benzer baskı veya gerginlik ile ilgileniyor. Super Bowl'a giren profesyonel futbolcular aynı duyguları yaşarlar, ancak on milyon için görülebilen halka açık bir aşamada. Her şeyin ekstremitesi, bu duyguları büyük bir röportaj, kamu taahhüdü veya baskı anından önce hayatımızda da başvurabileceğimiz şekilde nasıl fethedebileceğimizi bulmaya zorlar.

İşte Super Bowl şampiyonları ruhunuzu nasıl sakinleştirebileceğinize dair dört ipucu.

Yararlı bir dikkat dağıtma bulun

2015 yılında Super Xlix'in ortasında, Seahawks geniş alıcı Doug Baldwin belli bir korku hissetti. Oyunu “ezici bir kendine güven” ile tanımladıktan sonra onun için garipti. Ama korkunun nereden geldiğini biliyordu.

“Bu aptalca gelebilir, ama bir alıcı olarak, top yapraklarını yakalama güveni bazen,” dedi.

Bu nedenle, o anda başladığı birkaç teknik uygulamıştı.

Gözlerini kapattı ve ellerini ondan koydu. Sonra parmak uçlarının her birine parmak uçlarının her birine dokundu ve parmaklarını tekrar tekrar çaldı.

Baldwin, “O anda beni kanıtlamaktı,” dedi. “Bir şekilde vücudumla uyumlu olmama yardımcı oluyor. Vücudunuza elektrosignal gönderen parmak uçlarınızın basit dokunuşu. “

Aynı zamanda bir dikkat dağıtıcı, Baldwin'in basınç ambalajında ihtiyaç duyduğunu bildiği bir şey olarak hizmet eder. Sadece bir ya da iki saat önce en sevdiği strateji oyunu “Galaxy On Fire: Alliances” ile telefonunda kendini yaptı.

“Aklımı rahatsız edip biraz daha kontrol edilebilir ve daha kaygısız bir şeye gidebildim” dedi.

Colquitt gibi diğer Super Bowl şampiyonlarının müzikle benzer yaklaşımları vardı. Colquitt, bazı takım arkadaşlarının yüksek hype müziği olan büyük oyunlara hazırlanırken, Bob Marley ve Jimmy Buffett'in sakinliğini tercih ettiğini söyledi. Müzik seçiminin tutarlılığı da zihnini hafifletmeye katkıda bulundu.

“Müziğimi dinlediğimde başka bir rakip, başka bir rakip olduğunu biliyordum” dedi.

Solunum işi hızlı bir şekilde kalibre edebilir

Super Bowl'da oynamaya hazırlanırken, Colquitt, her oyunda sadece nefes almaya konsantre olmak için yaptığı gibi, kendisi için biraz zaman aldı. Hala kulaklarında vızıldayan indie rock müziği ile 13 numaraya başladı.

Nefesini 13 saniye boyunca tuttu ve daha sonra nefesini 13 saniye daha yavaşça gevşetti. Nefesini üç saniye boyunca aldı ve 10 saniye daha bıraktı. Üçe kadar inene kadar.

“Kalp atış hızımı yavaşlatmaya başlayacaktı,” dedi Colquitt. “Arada ve müzik beni barış ya da barış içinde tuttu. Sadece bir şekilde sinirleri her şeyden çıkardı. “

Benzer şekilde, Super Bowl XLIII'de eski Steelers bekçi Willie Colon'u oynamadan önce, üniformasını çekti, tekrarlandığında goapele tarafından “Closer” şarkısını dinledi ve sayılmaya başladı.

“10'a güvenirim ve sonra 10'dan bire ve sonra 10'a kadar geri dönerim” dedi. “Sinirlerimi gerçekten sakinleştirdim ve nefesime odaklandım. Bu her zaman bana yardımcı oldu. “

Vatanseverler için Logan Ryan için, solunum çalışmaları sadece baskı anları açısından değil, aynı zamanda bunlar sırasında da yararlı oldu.

Ryan, 2015 yılında ilk Super Bowl'u yaptığı ikinci yılında NFL'deydi ve Vatanseverler kazanmasına rağmen zihniyetinden memnun değildi.

“Güvenli tarafta oynadım,” dedi. “Kaybetmemizin nedeni olmak istemedim. Sadece risk almadım çünkü ne tehlikede olduğunu biliyordum. Kendi kendime bir daha asla bir Super Bowl oynamayacağımı söyledim. “

Super Bowl'u ikinci kez Vatanseverlerle yaptığında, o andan korkmamaya ve korkusuzca oynamaya karar verdi.

Kariyerinin geçen yıl üçüncü Super Bowl'unda, bu kez 2024'te San Francisco 49ers ile birlikte “şimdiye kadar bir oyun oynadığı çoğu Zen eyaletinde” olduğunu söyledi.

Büyük ölçüde, kendini merkezlemeyi öğrendiği solunum tekniklerine sahipti. Nefes alarak, kalp atış hızına nasıl zulmedip onu düşürdüğüne hakim oldu. Oyun sırasında ve oynamadan önce sahada bile, teknolojiyi rahat bir duruma girmek için kullandı.

“Sadece gidelim,” dedi. “Bir hata yapmaktan korkmayın. Gerçekten şu anda olmak istedim ve sanırım nefes işi şu anda beni gerçekten tuttu. “

Hem Ryan hem de Colon hala büyük toplantılar veya yayın oyunları önünde sakinleşmek için nefes alma işlerini kullanıyor.

Görselleştirme etkili olabilir

Bir maçtan önce her akşam, Seahawks linebacker KJ Wright sadece 10 dakika sürdü. Telefon yok, televizyon yok, sadece tamamen sessizlik.

Bu 10 dakika boyunca yaklaşan oyunu kafasında oynadı.

“Kendimle konuşurdum,” dedi. “Diyebilirim:” Her düello yapacaksın. Bu sana geliyor. “ Bana sadece bu enerjiyi getir ve bana bu olumlu başarıyı getiriyor. Bu lanet olası bir oyun kanalıydı. Yemin ederim. “

2014 yılında Super Bowl XLVIII'den MVP olan başka bir Seahawks Linacker Malcolm Smith, biraz farklı bir dönüşe sahipti. Hafta boyunca mükemmelliğe hazırlanırken, kusurların bir parçası olduğunu ve bu iyi olduğunu hatırladı.

“Bir hata yapacaklarını biliyorlardı; Mükemmel olmayacak ”dedi. “Mükemmel olacağı beklentisini koymayın. Bir hata yapacak, kapatacak ve devam edeceksiniz. “

Büyük Anı Ekleyin

Bazen bir şansın azaltılması ezilebilir. Hem Smith hem de Baldwin ona eğildi.

Smith sürekli olarak Super Bowl'un hype'ının çıldırmaması gerektiğini hatırladı; Onu heyecanlandırmalı. Bu oyunda, oynadığı diğer oyunlardan daha sakin olduğunu söyledi.

Smith, “İmposter sendromu yoktu çünkü orada olmayı hak ettiğimizi kanıtlamıştık.” Dedi. “Genellikle, büyük bir gününüz olduğunda, bunun nedeni genellikle orada olma fırsatını hak etmenizdir. Bu beni sakinleştirmeme ve mevcut olmama yardımcı oldu. “

“Bırak an olsun,” dedi Baldwin. “Şu anda ne olursa olsun, anın tadını çıkarın ve şu an bulunun. Korku ve şüpheye karşı çok güçlü bir panzehir. “

2021'de Tampa Bay Buccaners'ın baş antrenörü olarak bir Super Bowl kazanan Bruce Arians, sadece kendisi olmak istedi. Bu yüzden bir oyundan önce her zaman yaptıklarını yaptı: birkaç içki ve iyi bir uyku. Sonunda onu Super Bowl'a getirmenin yeterince iyi olduğunu düşündü.

“Asla değişmeye çalışmadım,” dedi Arian. “Aynı kalmaya çalıştım. Artık ek bir hype olmayacak şekilde rutini aynı tutun. “

(Fotoğraf: Grant Halverson / Getty Images)