Şimdiye kadarki en iyi transfer Caitlin Clark mı yoksa Angel Reese mi? WNBA çaylak sıralaması

semaver

New member
Angel Reese'in oyundan atıldığı bir maçta bile etkisi inkar edilemezdi. Chicago Sky çaylağı, Salı günkü New York Liberty mağlubiyetine iki dakikadan biraz fazla kala ikinci bir teknik faulle oyundan atıldı. İkinci faulü bir gün sonra WNBA tarafından iptal edildi.

Yine de Reese 13 sayı ve 10 ribauntla ikinci double-double'ını yapmıştı. Chicago'nun Nisan draftındaki 7. sıradan seçilmesinden zaten beklediği türden bir istatistik bu. Reese, WNBA sezonunun ilk ayı boyunca istikrarlı bir performans sergiledi ancak çaylak yılındaki tek oyuncu o değil.

Bu çaylaklar, üniversitedeki son sezonlarından WNBA Draftı'na ve profesyonel kariyerlerinin başlangıcına kadar lige yeni yıldız gücü ve ilgi çekici bir dinamik getirdi. Daha yüksek bir seviyeye uyum sağladıkça sorunların üstesinden geliyorlar, ancak önemli başarılar elde ettiklerine de şüphe yok.

Sevgiyi hissediyorum Skytown
💙
pic.twitter.com/nK2wIbN9lR

– Chicago Sky (@chicagosky) 26 Mayıs 2024
Yıl yeni başlamış gibi görünse de bazı franchise'lar bir şekilde sezonun çeyrek puanını geçti. İşte sezonun ilk ayındaki ilk beş çaylak oyuncuya bakışımız.

Maç başına 15,6 puan | Maç başına 6,4 saldırı | 5.1 RPG


Clark, WNBA'deki ilk ayında, özellikle de geçen hafta ilgi odağı oldu. Ancak bazı zorluklara rağmen yine de performans göstermenin yollarını buldu. Potaya agresif bir şekilde hücum ediyor ve şimdiden 48 serbest atış denedi, bu da WNBA'deki en fazla yedinci sayı. Aynı zamanda Indiana'nın hücumunu da etkiledi, ancak Iowa'daki kadar çok üçlük atamadı. Reese şüphesiz 1 numara olmayı hak etti ancak Clark'ın aynı zamanda diğer çaylaklardan çok daha fazla savunma baskısı taşıması gerekiyor. Kullanım oranı ise %25,8 ile Skylar Diggins-Smith, Breanna Stewart, Kelsey Plum ve Sabrina Ionescu gibi WNBA yıldızlarından daha yüksek. Diş çıkarma sorunlarını ve iyimserliğin nedenlerini gösterdi. Clark ligde lider (56) ve ikinci sırada yer alan Phoenix Mercury guardı Natasha Cloud'dan 21 sayı daha fazla olduğu için Haziran ayında odak noktası top kayıplarını azaltmak olmalıdır.


DAHA DERİNE GİT

Caitlin Clark, WNBA çaylak sezonunda şu ana kadar beklentileri karşılayabildi mi? Uzmanlar tartışıyor

2. Angel Reese, Chicago Gökyüzü

Maç başına 10,8 puan | 9.0 RPG | 5.0 ORPG'ler


LSU'da Reese neredeyse her gece double-double'lar yaptı. Şu ana kadar oldukça yakındı. Perşembe gecesi Washington Mystics'e karşı oynanan maç öncesinde Reese, sekiz maçın altısında en az 8 sayı ve 8 ribaund kaydetmişti.

Reese'in Chicago üzerindeki etkisi aşikardı. Maç başına 9 ribauntla en iyi çaylak oyuncu ve maç başına ortalama 5 hücum ribaunduyla WNBA'in en iyi oyuncusu. Naismith Hall of Fame oyuncusu olan Sky koçu Teresa Weatherspoon, Reese'in özellikle basket alanındaki başarılarından hoşlanıyor.

Weatherspoon iki hafta önce “Bu bir yetenek” dedi. “O sadece acımasız. Yorulmadan topu kovalıyor ve bu onun kişiliği, bu onun meselesi.”

Reese sıklıkla iyi ribaundlar almayı başarıyor ve rakip uzunlar tarafından bloke edilmediğinde potaya agresif bir şekilde atak yapıyor. Hücumda ise altı farklı maçta en az altı serbest atış atarak fiziksel temastan korkmadığını da gösterdi.

Reese'in etkisi, diğer kısıtlamalara rağmen oyununda açıkça görülüyordu ve bu da onun ilk ayını özellikle etkileyici kılıyordu.

Şu ana kadar hücumları neredeyse tamamen pota etrafında gelişti. Synergy Sports'a göre bu sezon sadece dokuz şut denedi ve sadece bir tanesini vurdu. Ayrıca pota etrafında da sorunlar yaşadı ve sadece yüzde 29,9 isabet yakaladı. Yine de Sky'ın rakiplerinin hedeflerinden biri Reese'in önemini küçümsemek.

Uzun mesafe şutunu ve pota etrafında bitirme yeteneğini geliştirmek onun gelişimi açısından çok önemli olacak. Chicago'lu defans oyuncusu Marina Mabrey de Reese'e sadece altı baskette asist yaptı, bu da Chicago'nun pick-and-roll oyununun hala geliştirilmeye açık olduğunun bir göstergesi. Ancak Reese'in oyun alanı buysa Sky'ın geleceğe dair iyimser olmak için pek çok nedeni var.

maç başına 8,0 puan | maç başına 5,4 şut | Maç başına 2,6 top


Reese ve Clark gibi Brink de kendisini Stanford'da yıldız yapan becerilerini sergiledi. Sparks'ta sadece 2-7 önde olmasına rağmen Brink, 26 Mayıs'ta Dallas Wings'e karşı 23 dakikada kariyerinin en yüksek seviyesi olan 21 sayı attı ve altı kez en az 5 ribaund yakaladı. Antrenör Curt Miller 2 numaranın kullanımını genişletmedi. Brink hiçbir maçta 30 dakikadan fazla oynamadı ancak hücum repertuarını sergiledi. Synergy Sports'a göre yakala-şut fırsatları konusunda sağlamdı ve pota etrafında kendinden emin görünüyordu ve sahadan yüzde 63 isabet oranı yakaladı. Her ne kadar Brink üniversitede övülen bir blokçu olarak ün kazanmış olsa da (bugüne kadar maç başına ortalama 2,6 blok), bazı rakip uzunlar onunla eşleştiğinde başarı elde etti. Brink, savunduğu uzunların yüzde 43,9 isabet oranına sahip olmasına izin veriyor.




Sınırlı oyun süresine rağmen Rickea Jackson'ın üç sayılık atışları ve ribaundları dikkat çekti. (Ronald Martinez/Getty Images)
Maç başına 9,1 puan | maç başına 3,0 ribaund | 46.7 FG


Jackson, şu anki ilk beşimdeki oyuncular arasında en az dakika (208 dakika) oynadı, ancak fırsatlarından yararlandı. Çaylaklar arasında üçüncü en fazla üç sayılık atış yapan (yedi) oyuncu, ancak en az 10 atışla tüm çaylaklar arasında ikinci en iyi şut yüzdesine sahip (sadece Alissa Pili daha iyi). Sağlam bir ribauntçuydu (maç başına 3.0) ve çeşitli şekillerde gol atabildiğini kanıtladı. Bazen geçişlerde agresifti, bazen yayın gerisinden ya da potaya doğru koşuyordu. Dokuz maçın beşinde şut denemelerinin en az yüzde 50'sini gerçekleştirdi, ancak bunu 28 Mayıs'ta başlangıç kadrosuna eklendiğinden bu yana yalnızca bir kez yaptı.

6,6 sayı | 5.0APG | 2.6 RPG


Uzun, bu yaz WNBA'deki ilk maçına çıkacak ancak dünyanın en iyi oyuncularından bazılarıyla birlikte ve onlara karşı oynamak onun için yeni bir şey değil. 26 yaşındaki guard, geçen kış Türkiye EuroLeague şampiyonu F.Bahçe'de forma giyerken, Napheesa Collier, Kayla McBride, Natasha Howard, Nina Milic ve Emma Meesseman gibi ünlülerle birlikte forma giymişti. Uzun, bir eğitim kampı sözleşmesi imzaladıktan sonra Wings'in ilk kadrosuna girdi ve serinin ilk kadrosuna fırlatıldı.

İlk 4 hedefi olan bir takımdan en iyi sonucu alacağına hemen güvenildi. Uzun, maç başına ortalama 31,3 dakika oynayarak kadroda ikinci ve birinci sınıf öğrencileri arasında Clark'ın ardından ikinci sırada yer alıyor. Arike Ogunbowale ile nasıl oynayacağını hâlâ çözmesi gerekse de ilk sonuçlar olumlu. Uzun'un 40 asistinin 12'si Ogunbowale'e gitti ve ayrıca Dallas'ın uzun oyuncuları Teaira McCowan ve Monique Billings'i de birçok kez buldu. 1,78 metre boyundaki Uzun, ofansif oyun tasarımının yanı sıra, Synergy Sports'a göre savunduğu şutların yalnızca yüzde 28,6'sını rakiplerine isabet ettirdiği için şu ana kadar mükemmel bir savunmacı oldu.

🇹🇷
5 gün önce saat 26:24'te 1 milyon maç kazanan Sevgi Uzun, rakip yarı sahada 4 gol (1-8 FG, 2-2 FT), 2 asist, 4 asist ve 1 gol attı.pic.twitter.com/FH2dwrQ6II https://t.co/QnJHxul5Ml

— Kadın Basketbol Ayakkabıları (@womenhoop) 6 Haziran 2024
Her iki tarafta da korkusuzca oynuyor. Örnek A: Top yere düşmedi ama tek sayılık oyunun bitimine 10 saniyeden az bir süre kala Sun'ın pivotu Brionna Jones'un topu oyuna sokmasıyla neredeyse yılın atışını yaptı, kendi pasını aldı ve batırdı.

Değerlendirilen diğerleri: Julie Vanloo (Mistikler), Pili (Lynx), Aaliyah Edwards (Mistikler), Kate Martin (Las Vegas Asları)

(Caitlin Clark, sol ve Angel Reese'in en iyi fotoğrafları: Jeff Haynes / NBAE, Getty Images aracılığıyla)