Sidney Crosby'de Kanadalı takım arkadaşları: “Soyundaysa odanızdaysa, her zaman kazanacağınızı düşünün.”

semaver

New member
Boston-As Drew Doughty'nin ilk tadı en iyi hokey vardı, Vancouver 2010'daki Olimpiyat Oyunları'nda Kanada Takımı'nın en genç üyesiydi ve işler onun için çok iyi başlamadı.

Tabii ki, kursu tersine çevirmesine ve olayı kariyer düzenleyen bir deneyime dönüştürmesine yardımcı olan “gazilerden” bir sohbetti.

Oyuncunun Doughty'den sadece iki yıl, dört ay ve bir gün daha büyük olması nedeniyle. Emektar olarak doğan türden bir oyuncuydu.

Sidney Crosby idi.

“Gençti,” diye hatırlıyor Doughty, “ama ilk egzersizlerimizden birinden sonra otobüse gittim ve dediğimi hatırlıyorum:” Hey, yanımda gel. “Onunla ilk kez gerçek bir konuşma yaptım. Cehennem gergin olduğumu biliyordu ve beni getirdi ve oturdu.”

Bu yüzeyde oldukça basit bir fıkra. Ancak, Milli Takım ortamının kavurması altında Crosby ile çalışan Kanadalı oyuncuları ve çalışanları paylaşan hikayelerde modelin tekrarlandığını görür görmez daha fazla kilo almaya başlar.

Onu spordaki gerçekten nesiller arası birkaç oyuncudan biri yapan fiziksel ve zihinsel hediyelere ek olarak, 37 yaşındaki çocuk onu başka bir seviyeye getiren bir farkındalık ve duygusal zeka ölçüsüne sahip.

Yakın bir arkadaş Nathan MacKinnon'un söylediği gibi: “Eminim ki kimsenin gerçekten yakın olmak istemeyen birçok başarılı insan var, ama çocuklar sadece onunla ilgileniyor. Harika bir kişiliği var. O harika bir hikaye anlatıcısı. O sadece orada olan komik bir adam. “

Kanada Perşembe akşamı 4. Milletler Şampiyonası maçında takıma maruz kaldığında Crosby'nin arka arkaya dördüncü zafer kazanabilmesi tesadüf değil.

Takım arkadaşları, Sidney Crosby'nin Kanada milli takımının ışık ışığında “sakinleştirici bir etkisi” olduğunu söylüyor. (Minas Panagiotakis / Getty Images)

Takım arkadaşlarıyla bağlantı kurma yeteneği, çoğu NHL yıldızlarının bile sinirlere karşı savaştığı kısa vadeli yüksek basınçlı turnuvalarda görünüyor. Crosby sadece bir ekibin nasıl bir araya getirileceğini anlamakla kalmaz, aynı zamanda basınç doğduğunda onu bir arada tutmaya da yardımcı olur. Bu olayların genellikle birkaç tek oyun elemesine, büyük bir dikkat ve bir oyuna buz üzerine atlayan bir kauçuk parçasından inşa edilen belirsizliğe karar verdiğini unutmayın.

Olimpiyat oyunları, Dünya Kupası ve bir Dünya Kupası kazandığı Crosby'den eski takım -“Soyunma odanızdayken her zaman kazanacağınızı düşünüyorsunuz” diyor.

“Sadece oradan vazgeçtiği aura. Sakin yoğunluk ve sahip olduğu sakin benlik – onun için çok büyük bir an olmadığını biliyorsunuz. Can sıkıcı olsa bile ya da içeride ne olursa olsun, bunu göstermez. “

4 ülkenin en eski katılımcısı olsa bile, Crosby kusursuz bir zaman duygusu göstermeye devam ediyor. Finlandiya kalecisini Pazartesi öğleden sonra iki kez attığında, diski boş bir ağa ateşlemeden önce Mikael Granlund'a açık bir vuruş yaparak yük trenine devam eden Crosby oldu.

“O bir liderdir,” diyor Takım -Mate Brandon Hagel. “Bence o dünyanın en iyisi. Bunu yapan bir adam yok – kendini tasvir ederken ve ne kadar mütevazı olduğunu. Görmek inanılmaz. Dün gece bile biraz etrafta geliyor, pastaya buzlanmayı keke getiriyor?

“Sid.”

Bu, milli takımın daha önce gelenlerden farklı bir deneyimiydi.

MacKinnon, Crosby'nin ilk kez en büyük hayranlarıyla dolu bir takımla oynadığını ve bu duygunun yarı boy olduğunu söylüyor. Doughty ve Brad Marchand, daha önce kazandığı tek oyuncu. Ve kadrodaki genç oyunculara bu etkinlik sırasında 87 numaralı kişisel karşılaşmalarınız hakkında sorun ve parlıyorsunuz.

Mitch Marner, İsveç hakkındaki fazla mesai kazananının gerçeküstü olduğunu, çünkü çocuk kahramanı tarafından desteklendiğini söylüyor. Thomas Harley Crosby'ye “Tanrı” diyor ve ekliyor: “Ona çok uzun süre bakarsanız kör kalacaksınız.” Ve 23 yaşındaki Seth Jarvis, Crosby'nin Carolina Hurricanes-Pittsburgh'un bir maçından sonra Ocak ayında kendini Penguenlerle tanıştırmak için zaman ayırdığını hala görüyor.

“Şey, F -” diyor Jarvis. “Ona yaklaşmak istemedim. Küçük bir yıldız olurdum. “

Bu kişisel detaylar rahat bir ekip ortamı yaratmaya büyük katkıda bulunur.

Crosby ile birlikte iki Olimpiyat altın madalya kazanan ve şimdi Hokey Kanada'dan Kanada oynamak için bir danışman olarak görev yapan Ryan Getzlaf, şöyle diyor: “Sid en iyi bir ortamda başka bir kedi” diyagram oyunu ve bu oyunla oynuyor bir dakikaya kadar kırılabilir.

Bunun onu putlaştıran bir oyuncu ekibi için korkutucu olup olmayacağı sorulduğunda, Getzlaf şöyle cevaplar: “Hayır, bu seviyede değil. Seninle konuştuğunda, muhtemelen iyi hissedeceksin. “

Crosby bir ayrıntı.

Nathan Mackinnon ve Sidney Crosby, Kanada'nın en iyi 4 ülkesi arasındaydı. (Maddie Meyer / Getty Images)

Hokey Kanada Genel Müdürü Scott Salmond ile Ekim ayında Calgary'de kahvaltı için tanıştığında Crosby, 2026'da 2026 Olimpiyatlarında aynı havuzda ekildiğini zaten biliyordu. Avrupa'daki Şampiyonlar Hokey Ligi'nde oynayan kulüp takımları hakkında sorular sordu. Salmond, bir oyuncu ile daha kapsamlı bir tartışma yaptığına inanmıyor.

Turnuva 4 Nations sırasında baş antrenör Jon Cooper, Crosby'nin grup üzerindeki etkileri hakkında Rave. Evde belirli ayrıntıları tutmak isterken, kaptanının davranış biçimleri hakkında bir kitabın yazılabileceğini ve takımı kazanma pozisyonuna getirmeye yardımcı olabileceğini fark eder.

Cooper, “Bu çocuğun neden olduğu kadar kazandığına dair şok ya da sürpriz yok,” diyor. “Onun içinde hiçbir şekilde hata yok. Bunun bir parçası olması gereken havalı şeylerden bahsediyorsun. Bu bir parçası olmak için harika bir şey çünkü o burada. “

Crosby'nin Kanada için ne kadar sürdüğünün bir anısı olarak: Cooper, Vancouver'daki Golden Gate'i atarken USHL'de hala eğitim aldı. Crosby, üç ayağı da kaptan olarak tamamlayan üçlü altın kulübünün tek üyesi ve 2010 oyunlarında yoğun bir farda Crosby'nin önünde ülkenin “C” ni olan son adam olan Scott NesterMayer.

“Vancouver'da kaptan da olabilirdi,” diyor NiederMayer. Diyerek şöyle devam etti: “Sadece bir birey olarak başarılı olmakla kalmayıp muhtemelen bir takımdan daha önemli olmanın neye ihtiyacı olduğunu anladı.”

Milli takım Crosby ile üniformalı 47-6 oldu ve Dünya Juniors 2004'ten tarihler. Bundan önce, bir zamanlar Halifax'taki Kanadalı bir yaz kampı için bir çubuk çocuk olarak hizmet etti.

Çocuğu Nova Scotia, Cole Harbor'dan çıkarabilirsiniz, ancak şöhret ve mutluluk asla Cole Limanı'ndan birini Crosby'den almamıştır.

Marchand, oturma odasına girdiğinde ve odundan yapılmış ahşap sallanan bir sandalye yaparken Pittsburgh'daki banliyöde arkadaşının evinde sadece akşam yemeğinde kıkırdadı.

Marchand, “Her gün oturuyor” diyor. “O sadece seviyesinde ve ulaştığı şeylerde gerçekleşmeyen çok aşağı bir adam. Ona muazzam bir saygı. “

Buradaki herkes bunu yapıyor.

Crosby'nin tırmandığı anlaşılmaz yükseklikler tırmandığında kısaltma yoktur. Kupası düşüyor ve hala daha fazlasını yapıyor ve yaralanma yoluyla oynadığı 4 ülkeyle bir turnuvada üç maçta beş puan attı. Deneyimli Kanadalı erkeklerin hokey oyuncusuna girmek için ikna edici bir argüman oluşturdu.

Crosby, en iyi liderlerin kendileri olarak bir odaya sahip olduklarına inanıyor ve böylece 4 Nations Şampiyonası'na düştüğü için saatler ve dakikalar, yüksek konsantre ve konsantre bir Rayin -rutinden değil, sapacak. Ve onun yönüne bakan her takım arkadaşı, Kaptan Kanada'nın yolu korumaya hazır olduğuna dair tam bir güvene sahip olacak.

“Sakinleştirici bir etkisi var,” diyor Duchene. “Gerçekten böyle hissettiren Olimpiyat Oyunlarını (2014) hatırlıyorum. 22 yaşındaydım ve ona ve orada olan çocuklara baktım, bu da Kanada'yı temsil etmek için biraz cesur hissetmenize yardımcı oluyor. “

(Toptoto: Vitor Munhoz / Getty Images)