Rory McIlroy New Orleans'ta “Journey” şarkısını söyledi. Golf turnuvasını da kazandı

semaver

New member
NEW ORLEANS – Rory McIlroy, TPC Louisiana'daki 19. yeşil sahnede bir elinde bira, diğer elinde mikrofonla duruyor. Boynunda Mardi Gras boncukları var, en yakın arkadaşlarından biri olan Shane Lowry'nin yanında duruyor ve New Orleans'taki sarhoş kalabalık şarkı söylemeye devam ediyor.

“Rory! Rory! Rory!”

Grup lideri “80'lerden herhangi bir şarkı biliyor musun?” diye soruyor.

Ve sonra Journey oynamaya başlıyor.

Dört kez büyük şampiyon, Pazar gecesi erken saatlerde “İnanmayı Durdurma” şarkısını haykırdı ve göğsünü notlara gömmek için başını geriye attı. Lowry, arkadaşının kendini aptal yerine koymasını izlerken sadece güldü ve birasını içti. Bir süre sonra ayrılırken Lowry neden katılmadığını sordu: “Çok daha iyi şarkı söylerdim.”

McIlroy az önce bir golf turnuvasını kazandı. Ve bir golf turnuvasını kazanması gerekiyordu. Ancak bu hafta puan kartındaki her şeyden çok çok daha fazlasına ihtiyacı vardı. McIlroy'un eğlenmesi gerekiyordu.

Bu bir egzersiz değil. Rory McIlroy “Don't Stop Believe” şarkısını söylüyor. pic.twitter.com/y5PkEDoqo4

– Brody Miller (@BrodyAMiller) 28 Nisan 2024
Her şey geçen sonbaharda kazandığı Ryder Kupası'nın ardından “gerçekten sarhoş bir öğle yemeğiyle” başladı. McIlroy, Lowry'ye PGA Tour'un tek takım etkinliği olan Zurich Classic için takım oluşturup oluşturamayacaklarını sordu. Lowry bu etkinliğe daha önce de katılmıştı ama reddedilme korkusuyla McIlroy'dan takım olmasını asla istemedi. McIlroy, Noel zamanında Lowry'ye bir teşekkür mesajı gönderdi. New Orleans'a geldi.

Cumartesi gecesine hızlı ileri saralım: Fransız Mahallesi'ndeki Bourbon Caddesi'nin hemen dışında, Arnaud's adlı klasik beyaz masa örtülü Creole restoranında McIlroy ve Lowry, diğer yemek yiyenlerden ayakta alkışlandı. Bu Louisiana'da rahatlatıcı bir haftasonu bile değil. Bu Caz Festivali. NFL Draft haftası. Pelicans play-off'ta. Yine de insanlar dünyanın en büyük ikinci oyuncusuna sahip oldukları için o kadar heyecanlıydılar ki, TPC Louisiana'yı akla gelebilecek en büyük galerilerle doldurdular ve onları restoranlarda alkışladılar. Bir televizyon muhabiri, Reggie Bush'un yaklaşık yirmi yıl önce bu ödülü alan son sporcu olduğu konusunda şaka yaptı.

Lowry, “Benim için tuhaftı” dedi. “Bana böyle bir şey olmaz.”

“Bu benim de başıma gelmeyecek!” diye şaka yaptı McIlroy.

Lowry arsız bir gülümsemeyle “Yaşlanıyor” dedi. “Ama yine de iğneyi biraz hareket ettirebiliyor. Rory pek çok insanın ilgisini çekiyor ve insanlar onu seviyor.”

Küçük bir bağlam. McIlroy pek iyi bir sezon geçirmiyor. Geçen hafta, Scottie Scheffler'in yardımcısı Ted Scott'ın 2024'te McIlroy'u geride bırakacağı şakası haline geldi. Ve McIlroy stresli bir kaç yıl geçirdi. PGA Tour'un LIV ile olan savaşındaki yüzü ve en çok duyurulan yönetim kurulu üyesiydi. Daha sonra PGA Tour'un Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (LIV'nin sahibi) ile çerçeve anlaşması yapması üzerine hazırlıksız yakalandı ve ertesi gün medyaya konuşmak için kendisini “kurbanlık kuzu” olarak tanımladı.

Daha sonra Tur'un geleceği konusundaki güç mücadelesini Patrick Cantlay'e kaptırdığı ve yönetim kurulundan ayrılmaya karar verdiği bildirildi. Sports Illustrated, Cantlay ve Tiger Woods ve Jordan Spieth gibi diğerlerinin turun seçkinlerine hizmet vermeye daha fazla odaklandıklarını bildirdi. McIlroy daha sonra fikrini değiştirdi ve LIV ile bir birliği savundu. Spieth'i PGA Tour'un Suudilere “ihtiyacı olmadığını” söylediği için alenen eleştirerek insanları kızdırdı. Para hırsının sporu mahvettiğini defalarca dile getirdi. Oyuncular Şampiyonası'nda oyun arkadaşları Spieth ve Viktor Hovland ile hoş olmayan bir olay yaşadı.

Oh, ve Golf acı çekti. Her şey görecelidir. Halen neredeyse her hafta ilk 30'da yer alıyor ancak tüm sezon boyunca yalnızca bir PGA Turunu 19'unculuktan daha iyi bitirebildi. İki hafta önce Masters'ta T22'yi bitirdiğinde kendisine vuruşunu geliştirip tamamen sıfırlama yapması gerekip gerekmediği soruldu.

Daha sonra New Orleans'a gitti.

McIlroy bu hafta hapiste değildi, en azından haftanın büyük bölümünde. Bu hafta tamamen eski arkadaşı Shane ile eğlenmekle geçti. Salı günü geldiklerinde saha çok dolu olduğu için antrenman bile yapmadılar, bunun yerine yeşil alanda oyalandılar. Çarşamba günkü Pro-Am sırasında neredeyse her iki şutu da oynadılar. Yürürken ve konuşmanın geri kalanını yaparken, canları istediğinde saldırıyor gibi görünüyorlardı. 10. delikte Drago'nun ızgarada pişirilmiş istiridyelerini ezdiler ve birbirleriyle dalga geçtiler.

Pazar günü liderlerin ardından beşinci deliğe girdiklerinde kim bilir ne kadar endişelendiler. Evet, onlar rakipler ve kazanmak istiyorlar ama akışa bırakmışlar.

Sonra McIlroy sinirlendi. Alternatif bir atış kullanarak, birini geri kazanmak için sonraki beş delikten dördünü kuşattılar. McIlroy, yıllardır 14 sayıya mükemmel bir vuruş yapmadığını gösteren küstah bir sopa vuruşu yaptı. Ve o sıralarda açıkça bunu biraz daha fazla istemeye başladı. 16. caddedeki bir sığınağa doğru yola çıktığında eğildi ve tam bir dakika boyunca hayal kırıklığı içinde başını eğik tuttu.

Ama endişelenme. Lowry sığınaktan sahanın ortasına mükemmel bir vuruş yaptı ve McIlroy uzun bir vuruş yaparak liderlikten pay kaptı.

Par-3'ün 17'sinde Lowry'nin vuruşu tribünlere doğru uçtu ve daha sonra sert bir vuruşu kaçırdı. Kendisinden gözle görülür şekilde hayal kırıklığına uğramıştı ama McIlroy onu hemen sahadan uzaklaştırdı ve şöyle dedi: “Hey, Shane. Bu iyi bir vuruştu.”

Lowry, “Rory bu hafta beni destekliyor” dedi ve “harika bir takım arkadaşı oldu ve kendime inanmamı sağladı. Bunu yapması için onun orada olması güzeldi.”

Daha sonra 18'i play-off'lara gönderdiler ve Martin Trainer'ın play-off'larda kaçırdığı vuruş sayesinde McIlroy 25. PGA Tour turnuvasını kazandı ve Lowry, geri kalan PGA Tour imza etkinliklerinde yer aldı. İşbirliği.

Rory McIlroy ve Shane Lowry, Pazar günü Zurich Classic'te Chad Ramey ve Martin Trainer'ı kovaladı. (Stephen Lew/USA Today)

Evet, belki McIlroy bu hafta zaferin anahtarıydı, ancak Lowry'nin McIlroy için çok ihtiyaç duyulan haftanın anahtarı olma ihtimali de var. Çünkü bu haftanın stresten kaçmakla ilgili olduğunu itiraf etti.

Kesinlikle, dedi. “Shane ve benim golf oynamaya başlamamızın nedeni, hayatımızın bir noktasında bunun eğlenceli olacağını düşünmemizdi. Böyle bir haftaya biraz eğlence getirmenin her zaman yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Etkinlik sona erdiğinde turnuva organizatörleri, kazanan ve gelecek yıl unvanını korumak için geri gelebilecek olan oyunun en büyük yıldızlarından birinin darbesini kutlarken görüldü. Bu tam olarak turdaki en büyük olaylardan biri değil. McIlroy için sahada yine adam öldüreceklerdi. Bunun üzerine kendisine, “Döndükten sonra kimse seni satmaya çalıştı mı?” diye soruldu.

McIlroy, “Denemelerine gerek olduğunu düşünmüyorum” dedi. “Sanırım geri döneceğiz.”

(En üstteki fotoğraf: Chris Graythen / Getty Images)