Polonyalı bir Harlem globetrotter gibi, kelimenin tam anlamıyla bir megastar olmak için dünyayı paça etti

semaver

New member
((Yayıncıdan not: Hafta boyunca, Atlet Harlem Globetrotter'ı ve basketbola katkılarını, eğlence vizyonunu ve iyi iradeye genel bağlılık yarattı.)

İstediği her şey bir resimdi.

Pawel Kidoń 2019'da Polonya'daki ilk Harlem Globetrotter maçını ziyaret ettiğinde. Bilet 21. doğum günü için bir hediyeydi. Hayranların bahşişten 90 dakika önce Globetrotters'a vurabileceği sihirli bir pas bileti vardı ve kız arkadaşı telefonunu bir fotoğrafa hazırladı.

Kidoń, internette globetrotters'ı keşfettikten sonra yıllarca basketboluyla hile yapmıştı. Küresel bir sahnede oyuncuları, dünya gezginlerini ve basketbol simgelerini gözlemlemişti. Ama aynı zamanda kendi becerilerini de biliyordu. Bu resmi bir oyuncu ile alabilseydi, doğum günü tamamlanmış olurdu.

Kidoń arenayı bir fotoğraftan çok daha fazla bıraktı. Dünyanın en iyi top tüccarlarından bazılarının saygısıyla gitti. Bir çağrı ile gitti.

Kidoń, Magic Pass ön oyun sırasında Globetrotter Joe “Jumpin” Ballard ile tanıştı. İstedi.

“Nasıl, bir yandan durabilir ve diğer elimle topla bir şeyler yapabilirim,” dedi Worldle'dan eski bir serbest stil basketbol şampiyonu Kidoń.

Kidoń'ın kız arkadaşı anı nihayetinde viral hale getiren videoda kaydetti. İkincisi, Globetrotter'ın Kidoń'ın hayatını değiştirecek bir karar vermesine yol açtı ve aynı zamanda tarihin yolunu açacaktı.

Bir zamanlar sadece bir Globetrotter hayranı olan Kidoń, franchise hikayesinde Polonya'dan gelen ilk oyuncu. Slovakya'dan Polonya'nın güney ucunda 2.000'den az kişinin gerçekleştiği küçük Zubrzyca Dolna köyünde yaşarken basketbol oynamayı öğrendi. Kidoń, Globetrotter'ın sahnesinde “göz kamaştırıcı” lakabını hak ediyor.

Bir zamanlar Polonya'daki bir eğlence parkında çalışan ve keşfedilmeden önce basketbol trimleri yapan Kidoń için oldukça bir değişiklik.

Dazzle Kidoń, Polonya'daki ilk Harlem Globetrotter oyuncusu ve Magic Pass etkinliğimizde maçtan önce ilk keşfeden.
🔥

Ancak o zaman aslında dünyada bir dünya basketbol ustası olduğunu açıkladığında! #Player Profilleri pic.twitter.com/a1d0h1hkgj

– Harlem Globetrotters (@globies) 26 Şubat 2021
Bir bakıma, Kidoń ev yapımı bir üründür. İnançsız YouTube'un Globetrotters'ın vurgularını gördükten sonra 2013'te ilk kez basketbola aşık oldu. Kidoń kırmızı, beyaz ve maviye gelmeden önce, organize bir basketbol takımında hiç oynamamış, bir eğitmen altında öğrenmemiş veya beşe karşı beş tane ile gerçek bir oyun oynamıştır.

“Onuruna göre, muhtemelen orada sahip olduğumuz en zor işçi,” dedi “Sweet” oyuncunun oyuncusunun Globetrotter direktörü ve ekibin bir üyesi olan Lou Dunbar. “Her gün oyununda çalışıyor çünkü topu kullanana kadar farklı bir stratosferde olduğunu biliyor.”

Basketbol deneyiminin en önemli özelliği topu parmağına çevirebildi. Sonra basit hileler ve serbest stil taşıma hareketleri uygulamaya başladı.

Hareketler titreşim oldu. Ve sonra ruh hali tam bir gösteri haline geldi.

Kidoń'ın ilk gerçek sevdiklerinden biri Dans Dans'dı. Sonuç olarak, takımın uzun tarihi göz önüne alındığında, basketbolu eğlence ile bir araya getirmek için en eşsiz globetrotterlerden biri olarak bir iz yaptı.

Kidoń, “Kendi hilelerimi yaratmaya başladığımda, her şeyi bir basketbolla yapabileceğimi fark ettim.” Dedi. “Ayakta durabilir ve birkaç numara yapabilirdim, ama vücudumu bir araba tekerleği gibi hareket ettirebilir veya kafamda durabilir veya bacaklarım arasında bir basketbol kontrol edebilirim. Bu yüzden keşfetmeye başladım, basketbol bile değil, dans, hip-hop, dansı kır.

“Basketbolla birleştirebileceğim unsurlar arıyordum. Bu yüzden temelde başladım. Breakdancing yapmaya başladım çünkü basketbolla birleşebilecek mola dansı unsurları var. “

Kidoń için, dünyaya katılım yeni bir tutkuya uyum sağlamaktan daha fazlası anlamına geliyordu. Yeni bir takıma, yeni bir dile, yeni bir kültüre ve insanların demografisine alıştı. Kidoń, ailesinden Amerika Birleşik Devletleri'ne uçan ilk kişi, evden çok fazla bir hayat kurmayı öğrenmek yerine.

Halen, gazeteler, TV ağları ve onunla tanışmaktan heyecan duyan radyo istasyonlarıyla medya görevlerini içeren Globetrotter'daki ilk gününü hala hatırlıyor. Bu, Polonya'da dalgalar yaptı çünkü Globetrotters herkesin kadroları için onları denemesine izin vermiyor. Resmi olarak üye olduğunda, Kidoń şu anki takma adına “çocuğu” takma adı oldu.

Ve “göz kamaştırıcı” göz kamaştırıcıydı.

Dunbar, “Topu atlayan birini duyduğumda, göz kamaştırdığını biliyordum” dedi. “Her gün orada çalışıyor ve bu çocuklarla rekabet ediyor ve her gün bire bir oynuyor. Onun seviyesine ulaşmaya çalışır. “

Pawel “Dazzle” Kidoń, bir dünya şampiyonu serbest stil Ballhandler, Harlem Globetrotters'ın ilk Polonyalı üyesidir. (Aldara Zarraoa / Getty Images)

Tüm ayarlamaları bir serbest stil şovmeninden tam zamanlı bir basketbol oyuncusuna hayat değiştiren bir geçişle birleştirirken Kidoń için en önemli olan nedir? Hazırlık Polonyalı yıldız için aşırı.

“Her zaman pratik yapmaya çalışıyorum çünkü yapacak çok şeyim olduğunu biliyorum” dedi. “Basketbolda diğer oyuncular kadar iyi değilim. Temel olarak uyanıyorum, kahvaltı yapıyorum ve neredeyse her gün günüme germe ve bazı hareketlerle başlıyorum. O zaman genellikle bir sonraki şehre üç veya dört saat seyahat etmeliyiz.

“Her oyundan önce hazırlanmaya çalışıyorum. Şeklimi korumak için eski numaralarım gibi hilelerimi uyguluyorum. Daha iyi bir atıcı olmak için birkaç fotoğraf çekeceğim. Üç maça karşı üç oyun oynuyoruz. Basketbol becerilerimi geliştirmeye odaklanıyorum, basketbolum -iq. … Beni her zaman arenada görürsen, beni her zaman elimde görebilirsiniz. “

Globetrotter'ın yaptıklarının çoğu eğlenceli, ancak takım basketbolunun temelleri çalışmak. Takımla adaptasyon süresinde Kidoń bir oyuncu ve şovmen olarak büyüdü ve meydanda bir vay faktörü haline gelebildi. Kidoń, yeni şehirlere seyahat sırasında duolingo dil dersleri ve rap müziği kullanarak kendini İngilizceden rahatsız eden ve dil kullanımını geliştiren utangaç bir çocuktu. Takıma geldiğinden beri, en popüler Amerikan şehirlerinin ilk 5 listesini kurdu: New York, Atlanta, Los Angeles, Chicago ve Dallas.

Kidoń, bir globetrotter olmadan önce seyahat etmenin büyük bir hayranı olmadığını itiraf etti, ancak ABD, Afrika ve Asya'yı gezmeye başladığında değişmeye başladı. Amerikan hayatına uyum onu istikrarlı bir basketbol deneyimine, yeni bir kültürde rahat hissetmesine yardımcı olan yeni yiyecek ve müziğe götürdü.

Kidoń, NBA yıldızı Steph Curry'nin büyük bir hayranı. Ayrıca hip-hop ve Super Bowl yarı zamanlı gösteri tavan döşemesi Kendrick Lamar'ın büyük bir hayranı. Mutfak kararları biftekten tavuk kanatlarına, hamburgerlere kadar değişir.

Ve serbest stil becerileri karşılandı. Pratik yapacak biri olduğunda gittikçe daha eğlencelidirler.

Globetrotter yolu Kidoń'da büyüdü. Topluluğu Polonya'ya geri döndürmek için franchise misyonuna sahiptir. Şu anda kendi ülkesinde bedava basketbol kampları ve şovları düzenliyor.

Kidoń'ın Globetrotter'ın görünümü hakkında sahip olduğu her şey için, hala Curry ile tanışma isteğini içeren mütevazı bir basketbol kovası listesi var. 2016'da dört kez NBA şampiyonunu gördüğünü hatırlıyor, Curry'nin lig tarihinde ilk oybirliğiyle MVP haline geldiğini hatırlıyor. Kidoń, Curry'nin bu versiyonunu, çok kapsamlı bir hooper'ın yüksek bir övgüsü olan “Güvensiz” olarak nitelendirdi, bu da bazılarının görünüşte imkansız bir düşünce olduğunu düşündü.

Derinlemesine

Daha derine inmek

Steph Curry hayranları arasında Harlem Globetrotter Mezunları: 3 Showmen Tartım

Ancak Kidoń, ilk Globetrotter oyununa katıldığında birden fazla resim aldı. Küçük bir köyde ve bir eğlence parkında hayattan dünyanın en ünlü basketbol franchise şirketlerinden birine gitti.

“(Çocuklara hayatlarında hedeflere sahip olmanın önemli olduğunu göstermek istiyorum,” dedi Kidoń. “Yapmak istediğiniz bir şey bulmak ve sadece bunu yapmak önemlidir çünkü herkesin bir yeteneği vardır. Bazı tutkular bulmak ve sadece bir şeyler yapmak için tutkular çünkü tutkularıyla ne kadar ileri gidebileceklerini asla bilemezler.

“Harlem Globetrotter'ın ekibine girdim ve 2.000'den az kişiyle küçük bir köyde yaşadım. Eğer yaptıysam ve benim için mümkün olsaydı, bu senin için neden mümkün değil? “

(İllüstrasyon: Kelsea Petersen / Atlet; Aldara Zarraoa / Getty Images)